Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
darken_nz - специалист
Както казахте зависи за какво ще се ползва .
За проекти е най-добре AutoCad .
Аз за схемички си ползвам Splan60.
Тия елементи,които ги нямаше си ги направих (може и библиотеки да си правиш).И както каза Justy има прилична база с елементи .
Това ,което и харесвам е ,че не е сложна ,много лесно се работи с нея ,не е много тежка и не на последно място -безплатна
Държа да отбележа,че не споря с никой .
Всеки има право да си ползва това ,което му е удобно и това ,което му харесва .
Ако някой го интересува да ми пише на мейла и ще му я пратя
darken_nz@abv.bg
Тани - модератор
darken_nz написа:
Както казахте зависи за какво ще се ползва .
Някой били ми казал за какво че я ползва питащия , че аз много трудно схващам ( за което се извинявам)
darken_nz - специалист
Тани ,аз смятам ,че той питаше за това :
става въпрос за инсталации на сгради.Благодаря Smile
И както казах за проектиране на инсталации AutoCad e добър избор.
Splan 60 също може ,но в проектите AutoCad я превъзхожда (има повеще неща)
Аз си ползвам Splan 60 , на мен не ми трябват чак толкова глезотии ,всеки сам си преценя какво иска. :)
Последна промяна от darken_nz на нед дек 30, 2007 9:02 pm, променено общо 1 път.
Стефан - майстор
Тани,
приеми извиненията ми. Целта ми беше хората да се научат да четат, преди да питат.
Последна промяна от Стефан на пон дек 31, 2007 12:22 am, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Стефан написа:
Тани,
ако бях модератор, щях да ти изтрия дългия пост, и да те предупредя за бан. Поста ти и предназначен само, и единствино към определен човек. Длъжни ли сме всички останали да четем това? Аз не си направих труда. Едва ли някой е отворил линковете. Можеше просто да му отговориш на ЛС.

Да , ама не си!А пък ако аз бях администратор нямаше да повтарям една и съща грешка няколко пъти и да ти махам бана! Явно има причина аз да съм модератор ,а теб да те гонят от форума , не мислиш ли?

Ако си забелязал напоследък последното нещо което ме интересува е твоето мнение! Дал съм отговор на автора на темата и за разлика от тебе той разбра за какво говоря! Ти явно няма да разбереш , че нас не ни интересува какво не ти харесва! Като не ти е интересно или не разбираш нещо просто не го чети , а ако го прочетеш и не ти хареса не е нужно да ни осведомяваш!
Justy - майстор
Тани, много труд си положил за да систематизираш отговори, касаещи схемните решения - поздравления. Информацията във форума става вече толкова много, че е трудна за откриване, а и не всеки е свикнал с търсачката. Може би ще е добре като важна тема в началото на всеки форум да се събират схеми, формули - без да се разводняват с друга информация.
Тани - модератор
Рядко авторите на темите не знаят принципната схема, а по-скоро се затрудняват да я приложат на практика . Всяка тема си има специфични засегнати проблеми и съответно различни решения. Не мисля че сухите принципни схеми , които така или иначе ги има във всеки контакт или ключ като си го купиш ще помогнат особено! Може обаче да направим една по-подробна тема като горния ми пост с всички теми по които е засегнат някакъв проблем и една само със "сух материал" - схеми и формули!
Johny - майстор
Смятам, че идеята е добра. И аз си мислех за нещо подобно. Например допустимо токово натоварване на проводниците, опр. на мощността, тока и т.н.. Ако има нещо готово от преди, да се премести там или да се потавят линкове. Само, че е добре, всичко да бъде точно, а споровете да идат на др. място, като напр. лустър клеми, болтове, усукване или запояване при съединяване на проводниците...
Palawnik - специалист
Johny,
Не е толкова лесно да се напише в един пост, това което се учи 4 семестъра във ВУЗ и 3 години в техникум. Има толкова много специфика във всяка схема, че ще е трудно да се опише всичко. Когато се дават готови решения може да се допусне голяма грешка. Проблема не е само в токовото натоварване на кабелите, а и в начина на полагане, в трасето през което минава и т.н. Специално за сечението на кабелите колкото и невероятно да звучи голяма част от тези които пускат мнения и дават акъл не знаят от какво зависи. Ако ти е любопитно може да се пусне една анкета и ще видим резултатите. Същото е и с избора на защитна апаратура.
Докато се напише една такава статия ще пролее много кръв, обиди и т.н.
Нека всеки пита, нека всеки отговаря, а питащия сам да си решава.
darken_nz - специалист
колкото и невероятно да звучи голяма част от тези които пускат мнения и дават акъл не знаят от какво зависи. Ако ти е любопитно може да се пусне една анкета и ще видим резултатите. Същото е и с избора на защитна апаратура.
Чак пък толкова да сме прости ,недей така
Не бъди негативно настроен :)
Форума си е форум ,това не пречи да има такива теми .
Ако всички се постараем може да се получи нещо много добро ;)
Аз мисля,че може да се направи такава ,плюс това всеки може да даде полезна информация която има - схеми ,формули ,наредби .
Всеки може да бъде полезен :wink:

Тема "програма за ел.схеми" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: