Здравейте, в къщата която планирам да построя в планината няма да е свързана с водоизточник и ще трябва да я зареждам периодино с вода. Тази за къпането ок, сиг ще може да престоява няколко дни, но тази за питейни нужди се притеснявам да не хване някакви бактерии. Може те ли да ме посъветвате в какво да я съхранявам и колко време максимум е разумно. И как? (на как каква температура, атмосферно налягане, влажност и т.н.) И еветуално как да си направя съхранението. Пластмасата и металите отделят вредни неща които не искам да ми "обогатяват" водата, можеби стъкло е моето решение? Знам, че бабите и дядовците ми едно време са пълнели дамаджани да съхраняват водата, които са стъклени(поне тези които аз съм виждал). И за съхранението на другата вода за къпане и прочие нужди приемам съвети и решения, пак ще ми е от полза. Но главно проблема ми ще е с питейната вода.

За къпане и миене не е лошо да си купиш един резервоар поне 1 кубик или да си направиш бетонен. Във водата за миене и къпане трябва да слагаш хлорна вар от аптеките за дезинфекция на съда от време на време.
Това е моя опит.