Здравейте!Имам McCulloch 1900w.Разхода на масло горе-долу е 1литър на кубик.Нормално ли е за ел.трион?Не го използвам много интензивно,но все пак ми се вижда висок разхода.
1 кубик е доста относително, защото може да ги режеш на по 20см, а може и на 40. Това е два пъти повече рязане. Второ, има значение колко ти е наточена веригата - от там и колко време ще стържеш по дървото докато се среже. Трето има значение какво е дървото и колко е сухо. Четвърто зависи и колко си отпуснал маслото. И не на последно място - какво е маслото.
Аз режа малко със Спарки TV1840. По малко над 1 кубик на година мокри дворни дърва(липа, джанка) и купешки букови/дъбови цепеници на няколко пъти и ползвам две вериги. Като ги сменям на всяко рязане и първата я взимам с мен да я дам за точене. С две думи винаги режа с добре наточена верига. Спаркито мисля, че започва да кара 7ма година, което ще рече че е на няма и 10 кубика. До тук съм купувал два пъти по 1л масло и един път 1.5литра наливно и определено не го пестя с машината, като съм го ползвал за смазка за други неща и т.н.