Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
smlxl - специалист
Всички сте прави за едно. И мерцедеса ще се скапе в ръцете на некадърен шофьор. Не че сравнявам Видимата с мерцедес, ама посмъртно няма да ме убедите, че е все едно да имаш китайски смесител и видимски. Най-малкото ще си купя българския, заради това че жълтите подкараха масово коли, и от това се вдигна цената на бензина :lol: :lol: :lol:
Jblaze - специалист
Здравейте,
имам много глупав проблем с маркучите за душа. От скоро сме в квартира с две бани - малката е с нов душ, батерия, слушалка и всичко, но предпочитаме ползването на голямата, където изброените неща са по-стари. Смених крановете, че превъртаха, реших да разменя и двете слушалки с маркучите им.
Единият маркуч е този на снимката и го развих само на ръка, без инструменти. Слагам го в голямата баня, стягам пак на ръка и хоп - тече. Реших, че явно трябва да го стегна с тръбния, направих го и пак тече. За пробата го върнах на батерията, от която го свалих, стегнах го пак с тръбния, но уви тече. Сложих и тефлонова лента, стегнах с ключа и пак тече :cry: .
Някой може ли да ми обясни как не е текло преди да го развия (на ръка), а след това дори с тефлонова лента и стягане с тръбния, тече?

Прикачен файл

Image048.jpg
VLADO66 - майстор
Да не си затрил гумената гарнитура.А иначе е възможно да се е държал на магия.Ако ще купуваш нов-търси двойна оплетка.
Jblaze - специалист
Не видях да има гумена гарнитура. А за магията - хазайте са го сложили преди няколко месеца и почти не е ползван този душ.
Направих още един опит с тръбния ключ, стегнах до откат и сега не тече. :)
За мен остава мистерия как го развих на ръка, а пък после толкова трудно го стегнах, за да не тече?
al4o - специалист
Това че не си видял гумена гарнитура не значи че не е имало Принципно има :wink:
Spokoiniq - майстор
тефлон на резбата при челно уплътняване с гумена гарнитура е за раздел Бисери :lol:
profesionalist_wood - майстор
Аз имах комплект душ,шланг и смесител от ГДР и изкара 20 години :roll: и после сменихме жилището....
Чаро - Акълия
В новия Бау... зад гарата има читави маркучи. Пробмела е, че са на немски цени :-D
VLADO66 - майстор
Чаро написа:
В новия Бау... зад гарата има читави маркучи. Пробмела е, че са на немски цени :-D
Е те на видима двойната оплетка са от 20лв. нагоре.
masterval - майстор
И аз се кълнях в тези на Видима, докато не протече. Оплетката му здрава, вътре се е прокъсал. Затова с радост съобщавам, че за около 5 и нещо си лева купих просто бял пластмасов някакъв "маркуч", без оплетка, и вече повече от година няма грижи, а и не виждам причини да се прокъса.

Тема "Търся читав маркуч за душ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: