Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
darken_nz - специалист
За да го направят значи има глуха зона, на която нищо не ги хваща.
Съмнява ме да са толкова големи смелчаци да къртят, когато ги снимат.
(нямам представа как са били сложени камерите)
miroton - майстор
Мен ме интересува влюбените какви са били 2 ма пичове ли?
kozl - майстор
Малко акробати, за да може горния да изкърти камерите от раменете на долния. Малко маскирани, за да изглежда единия като жена. Но това са само мои предположения.
Фирмата мога да виня само за това, че не са хванали камерите с метални дюбели и шпилки, а са ползвали пластмасови дюбели. Тези камери са малко над ниския клас, но имат брониран кожух, което може би ги оскъпява.
Цялата работа е кокошкарска. Ако отдалечим тези камерите и на по-високо губи се детайлност и визия за образи. Необходими са по-скъпи камери, а ние избрахме по-кокошкарски. Крадеца ако ги продава колко ще им вземе? Пак кокошкарска история. Освен ако е фирма и ги пробута за нови или ги краде за свой обект, а това последното е толкова ганьовска черта, че...........немам думи, боли ме много че и аз роден съм в ганьовска държава............ Имам три записа на дами на средна възраст как гепват от цветята пред входа. Аман от кокошкарски набези. Изобщо не са видели, че има камери, толкова добре са позирали. Ако беха видели, цветята щяха да оцелеят. Ролята на "кокошкарските" камерите не е постфактум, а е по-скоро превантивна. Но не действа на всички. Трябва поне капка съвест да е оцеляла. Четвъртия запис изобщо не го архивирах, защото стана пред мен и питам жената. "Госпожо защо крадеш цветята?" А тя ми отговаря: "Аз не крада бе - цветята нали са държавни, просто си вземам." Какъвто народа - такава кокошкарска и държавата.
Тези камери ако са уплашили някой, то те са го отказали от намерението му, а аз няма как да разбера това, но това е главната им цел. Имам запис от обир на кола пред входа под акомпанимента на алармата и. Лицето на крадеца е под качулка и изобщо не поглежда към камерите. Действа бързо към 3:30, когато почити всички спят дълбоко. Докато някой се събуди, стане и се затътри до прозореца, крадеца каквото взел, взел и бегал. Първо огледа колата, за да си хареса нещо вътре. Смутиха го рано прибиращи се почерпени комшии. Спокойно изчака скрит в мрака, защото той е с един ход напред - никой не го е разкрил, освен камерата, а тя не алармира.
И все пак сега очаквам оферта за по-класни камери на по високо. Обаче там жиците няма как да скрием или тябва нови улеи, шлаух, шпакловки, боя. Другия вариант - същите камери с шпилки и метални дюбели в бетона. Поне каналите са оцелели. Имам стара оферта за покупка по 60 лв. броя, дано са поевтинели и монтажа от мен и така. Ма сега трябва събрание на ЕС - решения, събиране на пари.............. А колко по-лесно и за съжаление безнаказано е да откраднеш. :sad:
В цялата тази отвратна история има капка полза. Същите тия кокошкари срезали два телефонни и един интернет кабели висящи на фасадата. След като тия дни никой не изплака, отървах фасадата от едни грозни "паяжини от кабели". И ме е яд как идад некакви кабелни оперебатори и си чукат кабели де им падне - ама тва е друга тема................ за безстопансвеност и кокошкарство.
darken_nz - специалист
Погледни положително на нещата - ще си купиш нови, по-хубави камери. ;)
А колкото да алармата - ми сложи някой датчик, бре! Сложи нещо покрай камерите да видим как ще е тогава.
Между другото...... и аз съм си открадвал цветя понякога за определени хора и разбира се не съм се оливал. Ако това може да се нарече крадене. :roll:
Ако е така, то значи аз съм луд, щото онзи ден пуснах едно маце да краде на воля от двора ми. :wink:
kozl - майстор
И за какво по-хубави - та да е по-голема загубата като ги гепат? И какво му е положителното? Вместо да създадем нещо ново полезно не можем да опазим и възстановим старото. Положително мога да прогледна когато има възход - прогрес. А сега падение и по-лошо - дъното не се види.
Току що разгледах записите по-щателно. 23:27:00 минават на разстояние - два силуета със шапки или качулки, единия носи нещо като торба с дълги дръжки. 23:28:23 наместват се на входа. Не им харесва PIR лампата пред входа и я елиминират, като и прерязват де що има кабели около нея. В тъмнината и само на инфрареда на камерите е като "бой на негри в тъмна нощ". Изглежда са рязали по начин - кабелче/почивка, кабелче/почивка, че чак до 23:41:57, когато ръка и щанга отмъкват първата камера. И пак се циливат. В 23:46:21 за около минута са блокирани от прибиращи се комшии, които са видели две сгушени тела в тъмнина. Очудило ги само, че не работи лампата пред входа. И към 23:58 политна и втората камера. Половинчасова кражба :shock:
darken_nz - специалист
Ами ти сам си отговорил на въпроса си ''Защо ппо-хубави... ''
По-хубавите камери има вероятност да се справят по-добре ;)
Да ти кажа - ние също мислим за някакви мерки, защото сме потърпевши от кражби и опити за такива.
vk - специалист
Добре де, защо не са били по-нависоко - поне 4-5 метра да има ?
Отдолу под стойката сложете едно бутонче - като се освободи и да писва аларма.
Всички кабели( и на лампите) да са замазани под мазилката.
kabel96 - специалист
Вина има и фирмата монтирала техниката.Защо в DVR "записващото устройство" не е активирана Функцията аларма при отпадане на видосигнала.Има възможност и за монтаж на малка външна сирена към алармените му изходи.Така при изкъртване на първата щеше да писне силно или тихо и да ги хванете или предотвратите кражбата поне на втората.
Gnus - специалист
А лелките крадат цветя, защото сред тях има поверие, че подарени не се хващат.
piron45 - майстор
Бих ти препоръчал да се застраховаш с няколко фалшиви камери на видно място. Те са евтини има по 8-10лв.Има такива дето имат датчик и като засекат движение им светва един диод и са задвижват.Външно не се различават. На по закрито, или най малкото на недосегаемо място сложи 1-2 качествени камери да снимат и на тъмно. Така при следващ опит ще имаш запис, а пък и да изкъртят някоя от фалшивите няма да е голяма загубата. Можеш да помислиш за авариен вариант за осветление при вандалска намеса на официалното.

Тема "Видеонаблюдателни крадци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: