• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mitron - специалист
Здравейте майстори аз съм нов във форума четох доста интересни теми относно ремонт на покриви.Като всеки друг в този форум и аз си имам своите болежки с покриви и правенето на стоманобетони плочи на къщи,та имам идеята да направа точно това с моята къща това лято която сега е на гредоред. Стоманобетонната плоча ще си викна майстори или някаква фирма но покрива може да се наложи и аз да го права,защото като четох какви майстори съществуват за покриви се плаша дали ще случа на добър екип за тази цел.Аз имам някаква идея как да направа конструкцията(по натам ще покажа и снимки за да ви стане ясно каква е къщата и как изглежда)но има някой термини в наименованията на отделните детайли или конструкции които не мога да си ги обясня.Това са ''маия'';''контра летва'';''клещи'' много моля да ми ги обясните и покажете на някоя снимка къде седят и как се използват.От този форум четох и за бетонобъркачките и много се запалих и си купих наскоро. Имам една стена която дели съседския двор от нашия и искам да направа пояс върху него и да направа метална ограда.
ianis-build - напреднал
schuldiner
Какво общо има расата тук. Или си майстор, който си разбира от работата или си палячо, който от нищо не разбира. Дали е българин, турчин или циганин това няма никакво значение.
Всичките снимки в сайта са 100% процента реални, а има още доста които все нямам време да кача понеже постоянно съм на работа.
А колегата "Вадим Владимиров" ми изглежда чист предприемач, който прибира по-голямата част от печалбата, а всъщност някой друг му върши работата. Затова и предлага толкова високи цени.

Не искам да продължавам да споря с никого. Всеки си има политика на работа и сам си преценява на какви цени да работи.
Вадим Владимиров - специалист
Ще те помоля да се занимаваш с оптимизацията на сайта по друг начин.
mitron - специалист
Ето и снимки от къщата надявам се да ви привлече вниманието и да ми помогнете.На една от снимките съм снимал отзад там е направено хидроизолация и тъй като се копа до основи направихме и 3 колони в двата ъгъла и една в средата + това част от каменната стена на места се ронеше в следствие на водата и влагата майсторите казаха че трябва да се изгради стена
Прикачен файл:
14042013195.jpg
Прикачен файл:
14042013205.jpg
а ето това е стената на която искам да направа пояс и да си направа метална ограда
Прикачен файл:
14042013190.jpg
Прикачен файл:
14042013189.jpg
mitron - специалист
Хора скучна ли ви се вижда къщата та не ми обясните някой работи за покрива и дали ще стане нещо от това което съм замислил
VLADO66 - майстор
Какво да ти кажа-покрива ми се вижда добре геометрически,вероятно е направен с необработени /кръгли/ ребра.Трябва да се направи ревизия за изгнили и проядени дървении.В зависимост от средствата може да се разпокрие,да се направи нова нивелирана скара пародифузна мембрана и нови челни дъски.А и задължително нова обшивка на комина измазване с шпакловка с мрежа без прекъсване,шапка от мозайка с водокапи ,също така трябва да си направиш олуци защото водата от покрива ти се набива в основите.
mitron - специалист
mitron написа:
Здравейте майстори аз съм нов във форума четох доста интересни теми относно покриви.Като всеки друг в този форум и аз си имам своите болежки с покриви и правенето на стоманобетони плочи на къщи,та имам идеята да направа точно това с моята къща това лято която сега е на гредоред. Стоманобетонната плоча ще си викна майстори или някаква фирма но покрива може да се наложи и аз да го права,защото като четох какви майстори съществуват за покриви се плаша дали ще случа на добър екип за тази цел.Аз имам някаква идея как да направа конструкцията(по натам ще покажа и снимки за да ви стане ясно каква е къщата и как изглежда)но има някой термини в наименованията на отделните детайли или конструкции които не мога да си ги обясня.Това са ''маия'';''контра летва'';''клещи'' много моля да ми ги обясните и покажете на някоя снимка къде седят и как се използват.От този форум четох и за бетонобъркачките и много се запалих и си купих наскоро. Имам една стена която дели съседския двор от нашия и искам да направа пояс върху него и да направа метална ограда.
Ето това исках да видите и да ми обясните някой неща затова показвам снимки за да стане ясно какво е в момента и какво искам да направа
Tsilkov - майстор
schuldiner написа:
От уважениe към професията, която вече не упражнявам, мога само да потвърдя, че цитираните от "колегата" -билд цени са единствено за мангалски труд в комбинация с преебаване на клиента в материалите.
Аз без да мога да коментирам точните цени бих казал че така и не схванах логиката(не само при покривите) при която даваш 100 лв./м2 за нещо направено в стил "колкото да не е без хич" и "за толкова - пари толкова" вместо да дадеш 120-140лв./м2 за нещо което ще ти служи добре, ще върши работа дълго време, ще е функционално и ще е красиво.
ianis-build - напреднал
Аз без да мога да коментирам точните цени бих казал че така и не схванах логиката(не само при покривите) при която даваш 100 лв./м2 за нещо направено в стил "колкото да не е без хич"
Цената от 100 лв./м2 е за изграждане на стандартен, керемиден покрив (с керемиди тондах, който изглеждат много красиво, и са предпочитани, в стройтелството) има и доста по-скъпи варианти, но за едно стандартно изпълнение, цената е тази (в зависимост от това колко ще ти лапне фирмата за труд, а за нея колкото повече, толкова по-добре). Гаранцията с използване на нови керемиди е 10г., но от личен опит мога да кажа, че може спокойно да издържи поне още 10г., без да има нужда от ремонт.

Изображение
ianis-build - напреднал
Това са ''маия'';''контра летва'';''клещи'' много моля да ми ги обясните и покажете на някоя снимка къде седят
Изображение

Изображение

Изображение
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Ремонт на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: