Благодаря за разяснението и чертежите сега покривът на къщата е четирискатен а аз искам да го направя двускатен при него май няма да имам ''маии'' правилно ли съм разбрал или граша
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mitron
- специалист
80 мнения в "Ремонт на покрив"
Вадим Владимиров
- специалист
Грешиш и то доста! Покрива ти е 6-скатен. Но както искаш си го прави. Тук гледам ония "оптимизатор" пак ръси мозък по асфалта. Долните летви се казват "контра летви". Въпроса е следния. Ако сложиш на покрив с площ 100м2 един читав "VELUX", с колко ще се оскъпи квадратния метър на покрива? Ами, ако са 2. Ако комините са ти разчупени и са 2-3? Как смятаме? Ако трябва нови комини да зидаме? Или печелим клиента, а после докато му е отворен покрива почваме да го доим! Да,ПРЕДПРИЕМАЧ съм! Плащам си данъците, осигуровките. Ако щеш вярвай, дори и данък "печалба" плащам. Плащам си и счетоводство. Работя с най-големите в бранша. Било от към доставки, било от към материали, било от към инструменти, та дори и от към счетоводство. И защото насреща получавам КАЧЕСТВО. Единствения проблем, който изпитвам в момента е свързан с човешкия фактор. Но и това ще се реши. И затова тук, в този форум помагам с каквото мога, било със съвет, било със снимка, било със консултация на място. И всичко безвъзмездно. А ти, "плъх офисен", си чешеш пръстите по клавиатурата и ръсиш мозък.
Малко се отвлякох от темата.
Колега "mitron", трябва да направиш следното.
1. Демонтаж на старите керемиди, старата дървена конструкция.
2. Задължително изливане на стомано-бетонен пояс с армиране.
3. Понеже къщата е стара, провери и гредореда, защото има вероятност поповете да стъпват на някои от гредите. При наличие на изгнили, смени ги.
4. По принцип, многоскатните покриви са по-красиви, но по-трудни за изпълнение. В твоя случай конфигурацията на покрива е най-удачна. Малко е сложно, но не е кой знае какво.
5. Дървения материал е хубаво да се импрегнира. Препоръчително, дори бих казал, задължително плътната дъсчена обшивка да се направи от чисти, сухи дъски вместо от OSB.
6.Улуците, хубаво е да са метални.Препоръчвам безшевни, с полиестерно покритие. Но разлика в цената спрямо поцинкованите е 25-30%.
7. Обшивките да са от същата ламарина с полиестерно покритие. Имаш само улами и обшивки на комина(те).
8. Задължително използвай сухия монтаж на капаците. Осигурява безпроблемно оттичане на водата.
Накрая удари чертата и сподели тук колко ти излезе цената на покрива. А докато ремонтираш завали дъжд, какво ще правиш? Или разходите от намокрянето не са значителни.
Малко се отвлякох от темата.
Колега "mitron", трябва да направиш следното.
1. Демонтаж на старите керемиди, старата дървена конструкция.
2. Задължително изливане на стомано-бетонен пояс с армиране.
3. Понеже къщата е стара, провери и гредореда, защото има вероятност поповете да стъпват на някои от гредите. При наличие на изгнили, смени ги.
4. По принцип, многоскатните покриви са по-красиви, но по-трудни за изпълнение. В твоя случай конфигурацията на покрива е най-удачна. Малко е сложно, но не е кой знае какво.
5. Дървения материал е хубаво да се импрегнира. Препоръчително, дори бих казал, задължително плътната дъсчена обшивка да се направи от чисти, сухи дъски вместо от OSB.
6.Улуците, хубаво е да са метални.Препоръчвам безшевни, с полиестерно покритие. Но разлика в цената спрямо поцинкованите е 25-30%.
7. Обшивките да са от същата ламарина с полиестерно покритие. Имаш само улами и обшивки на комина(те).
8. Задължително използвай сухия монтаж на капаците. Осигурява безпроблемно оттичане на водата.
Накрая удари чертата и сподели тук колко ти излезе цената на покрива. А докато ремонтираш завали дъжд, какво ще правиш? Или разходите от намокрянето не са значителни.
ianis-build
- напреднал
Извинявам се за объркването, но то произлиза от това, че помолих секретарката да направи чертежите (като и обясних кое какво е) и да ги пусне но е объркала. Ще се свържа с нея да го поправи.
И аз плащам осигуровки и данък печалба, но се качвам на покрива и работя, а не печеля пари докато лежа в някой офис и си щракам с пръсти и въпреки това прибираш по голямата част от печалбата, докато някой си скъсва г..а да ти върши цялата работа и взима жълти стотинки.
И аз плащам осигуровки и данък печалба, но се качвам на покрива и работя, а не печеля пари докато лежа в някой офис и си щракам с пръсти и въпреки това прибираш по голямата част от печалбата, докато някой си скъсва г..а да ти върши цялата работа и взима жълти стотинки.
Вадим Владимиров
- специалист
Аз каквото трябва го казах. Наред са другите професионалисти!
mitron
- специалист
Здравейте майстори,съфорумци и колеги тъй като усещам някакво напрежение надявам се не по моя вина с моя проблем почвам отначало и моля за съвет и препоръки.Както се вижда от снимките къщата е стара и в момента е на гредоред аз искам да го махна съответно и покрива и да се направи стоманобетонна плоча.Тази плоча трябва да се държи на нещо съответно колони които почват от основите на къщата 3 вече имам от задната страна когато правихме хидроизолацията замислил съм поне още 4(това е мое мнение а не на специалист конструктор).Въпроса тук ми е мога ли без да бутам етажа да ги внедря към къщата чрез пояси или трегери(не знам как се казва) помежду тях като се има на предвид че между етажа и да го наречем мазето има плоча? Като се направи и последната плоча вече на нея да се направи двускатен покрив както си му е реда и ми се ще аз да си го направа щото съм му мераклия, а пък и по евтино ще ми излезе(караме вараме все до хартийките опираме)За двускатния покрив който съм намислил или поне от това което съм разбрал май ще имам една ''маия'' и една ''улама'' която ''улама'' не знам как се прави как да я пусна по ниско от ребрата 

Вадим Владимиров
- специалист
А за какво ти е тази плоча!
Ще стигнем и по-нататък
Ще стигнем и по-нататък
Вадим Владимиров
- специалист
Не си за тук, а за конструктор.
Тема "Ремонт на покрив" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература