От мобилни телефони до цифрови камери
gogo7777 - майстор
Няма и как да се сетиш защото пак ще повторя - точно в този корпус няма с анод на шпилката. Не може и да са КЦ... , защото КЦ са диодни стълбове или плочка грец.

Хидразине, не ти се вярва, ама има :-D . От сбърканата серия има от тия KY (серията на Тесла 10А иначе са 4А) произведена по времето на соца в България........Ако имаш от тия прати му на колекционера. Различават се по това, че KY прилича на КУ (което е тиристор). Така е щамповано и са с обратни изводи (анод катод). За диодите не съм сигурен за буквите:-D , просто не са ми под ръка. Ама се тая няма да спорим (поне аз де).
hidrazin - майстор
Мани спора. Просто ми е интересно. А за чешките TESLA наистина има с анод на шпилката но корпуса е различен от тези на снимката. Ето ти каталога на теслите. Най-отдолу са корпусите.
Като ги намериш или се сетиш за наименованието се обади. :)
:partyman:
gogo7777 - майстор
Като ги намериш или се сетиш за наименованието се обади
ОК
metal5000 - напреднал
Зарядното го завърших , но забелязах че като завъртя щтепсела на обратно дава 23 волта пак като го обърна дава 13 и нещо волта ,защо така се получава?
metal5000 - напреднал
Това било от мултицета, с един електронен мерих ,днеска мерих с един аналогов и показва правилно както и да обърна щепцела
mityo79 - напреднал
Здравейте на всички знаещи и можещи, имам един въпрос който ме човърка, един познат ми бе казал че зарядното му за акумулатор е направено от стабилизатор за ток на телевизор( старите телевизори) някой има ли на идея дали това е истина, защото имам един стабилизатор а нямам зарядно :) , ще съм ви много благодарен за помоща ви.
todortv - майстор
От стабилизатора може да се ползват кутията, пакет ламели, макарата, захранващия кабел, ключето и не помня имаше ли глимка.
todortv - майстор
От стабилизатора може да се ползват кутията, пакет ламели, макарата, захранващия кабел, ключето и не помня имаше ли глимка.
mityo79 - напреднал
todortv написа:

друго какво е необходимо

Тема "Въпрос за свързване на изправителни диоди към радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: