Всички имаме коли, нали ?
Svetoslavoff1 - майстор
Здравейте,
Взех да се оглеждам за употребявано прилично комби. Под 100кс заради данъка, след 2001г.
Виждат ми се горе-долу равностойни като параметри.
Ще съм благодарен да чуя Вашите мнения и препоръки, има ли двигател, от който да избягвам при огледа?
Коя е по-маневрена при градско?
VLADO66 - майстор
Ксарата има по-нежно окачване и единствено легендарния 1.9D си заслужава.Опела/немския Москвич :) /-търкалям едно комбо 5 г. с двигател 1.4 90к.с. и до този момент само разни дреболии по окачването.За дизелите 1.7/исузу/ накои ги хвалят,а други не.
k8l8 - специалист
А защо не Опел Вектра 2,0 дизел комби с екотек двигател и с ниския данък(катализатор)?
Svetoslavoff1 - майстор
Владо, освен 1,9Д чувам добри отзиви и за 2.0 hdi на ПСА. Твоят е бензин? как е с разхода?
k8l8, вектрата май е по-голяма.
VLADO66 - майстор
Бензин градско 8л. 2.0 HDI е прекрасен двигател докато не се счупи.Шурата има такава Ксантия и заради лоша нафта се наложи смяна на помпата-2500-3000лв.По принцип по-новите дизели са капризни към нафтата.
k8l8 - специалист
Не мога да кажа , дали вектрата е по голяма, но мога да кажа колко нафта на 100км, 100% градско гори - 7,3 --7,5 през лятото и есента, зимата не съм я засичал. За коли- Изберете немското!
stancho123 - специалист
VLADO66 написа:
Бензин градско 8л. 2.0 HDI е прекрасен двигател докато не се счупи.Шурата има такава Ксантия и заради лоша нафта се наложи смяна на помпата-2500-3000лв.По принцип по-новите дизели са капризни към нафтата.
Имам 2.0HDi 2бройки едното от 2002година другото от 2004година и мога да кажа че въобще не са капризни двигатели.
Горят масла, червени нафти, води с нафта-всичко и няма запушване.
Единствения ремонт който съм правил, който е отделен от обслужването, като масла, ремъци и носачи е смяна на гарнитура на турбото на HDi от 2004година и циклене на главата на 2002годината, защото губеше антифриз в крайно големи количества.
Двата ремонта общо ми излезнаха 320лв :lol:
А и на двете смених демпферни шайби, защото им дойде времето.Сам си ги сменях по 130лв демпферна шайба и 20лв ремък, ама това си е просто обслужване.
Това ако е скъпо за 5години. :mrgreen:

ПП Помпата китайска е 110лв и кара около 5години или оригинална за 270лв.
Не е 3000лв ,турбото е толкова, но то много много рядко дават проблеми.
dokobg - специалист
Ксара Пикасо с 2,0 HDI двигател съм карал около 4 години. Прекрасен двигател и доста мощен. Единствено съм имал проблем с нафтата, не я харесваше от някой бензиностанции и влизаше в авариен режим. Максимум 2000 оборота. Когато сложа друга нафта е покарам няколко километра се оправяше. Окачване за тези години не съм барал, при положение, че съм от Сливен и града беше разкопан доста години. Като разход при нормално каране, градско беше около 5,5л.
Това са ми впечатленията от Ксарата, за Опела не мога да кажа нищо.
Chefo77 - майстор
k8l8 написа:
За коли- Изберете немското!
АХАХАХА
Ааааа
:)

Светльо, за какво по-точно ще използваш машинката - работна, или ... ?
Илчо Илиев - майстор
Колега, влез във форумите на марките и виж за определените модели от какво реват...
АЗ бих ти препоръчал немското,но и мотор без електроника, което няма как да стане , освен ако не искаш някоя антика..
Немските са с добро окачване,а това е основен проблем за нашите пътища,но с моторите швабите са се изложили сериозно...
Старите дизели-немски или Исузо са с плюсове и доста минуси, за капак вместо да изчистят проблемите , те им наръгали и ел управление и ....цирка е пълен..
Свиркаджиите имат доста добри мотори, но окачването им е неподходящо за нашите пътища и там цените са страшни за ремонт...
То да вземаш нова, няма проблем, но ние вземаме на хората боклуците и им е нужен ремонт, та за това трябва да се има в предвид кое колко ще ти струва и къде най-често се скапват..
Избери си немска кола, но ако може да не е от Италия или поне я провери в сервиз в какво състояние е мотора, а относно вида мотор....като чели няма особена разлика, сега разхода е еднакъв,а и цените на горивата, еднакво количество ел идиотщини имат, съответно проблеми, просто гледай да е всичко в добро състояние...

Тема "citroen xsara break vs opel astra g caravan" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: