Хе хе...няма, няма, Ератовците са у нас - 4 броя, от който за моя бойлер ще са 3... бойлера на С.Шишков с две серпентини, 2кВ нагревател, 3 гнезда за датчици, подсилена изолация, също е в "парокотелното" (висок е към 2 метра  щото е 47см диаметър...еУегантен така да се каже, мисля че това е хубаво - по-малка контактна площ между водните пластове  --> по-бавно охлаждане)
 щото е 47см диаметър...еУегантен така да се каже, мисля че това е хубаво - по-малка контактна площ между водните пластове  --> по-бавно охлаждане)  помпа Grundfos...сега мъдря управлението, стойките за колекторите са в процес...абе до 2-3 седмици ще завирам
 помпа Grundfos...сега мъдря управлението, стойките за колекторите са в процес...абе до 2-3 седмици ще завирам 

щото е 47см диаметър...еУегантен така да се каже, мисля че това е хубаво - по-малка контактна площ между водните пластове  --> по-бавно охлаждане)
 щото е 47см диаметър...еУегантен така да се каже, мисля че това е хубаво - по-малка контактна площ между водните пластове  --> по-бавно охлаждане)  помпа Grundfos...сега мъдря управлението, стойките за колекторите са в процес...абе до 2-3 седмици ще завирам
 помпа Grundfos...сега мъдря управлението, стойките за колекторите са в процес...абе до 2-3 седмици ще завирам 
 Вече няколко пъти казвам че сл.колектор е едно елементарно нещо работещо на елементарен принцип.Тези 3-4 компонента от които е направен колкото и да ги подобряваш няма да постигнеш такова подобрение в работата каквото в цената.Основно се играе с тази селективна боя която вдига цената почти двойно.За малки консуматори каквото е едно домакинство не е оправдано влагането на много пари в системата,за хотели и административни сгради сметките са други.
 Вече няколко пъти казвам че сл.колектор е едно елементарно нещо работещо на елементарен принцип.Тези 3-4 компонента от които е направен колкото и да ги подобряваш няма да постигнеш такова подобрение в работата каквото в цената.Основно се играе с тази селективна боя която вдига цената почти двойно.За малки консуматори каквото е едно домакинство не е оправдано влагането на много пари в системата,за хотели и административни сгради сметките са други.

,лошото е че изпускаш един сезон.
 ,лошото е че изпускаш един сезон. , ел нагревателя ще си го включвам аз вечер като ще му поставя таймер...мисля си че с 5-6 опита ще установя колко време ще е нужно да се загрее половината бойлер. Имам познат който произвежда управления и може да се окаже че може да го направи на разумна цена.
 , ел нагревателя ще си го включвам аз вечер като ще му поставя таймер...мисля си че с 5-6 опита ще установя колко време ще е нужно да се загрее половината бойлер. Имам познат който произвежда управления и може да се окаже че може да го направи на разумна цена.