Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
spyzip - помощник
Здравейте,

Някой полагал ли е карбон с епоксидна смола върху пластмаса.
Проблема ми е, че след една година на слънце смолата си смени цвета напука се и стана грозна работа.
Дали бъркам в полагането или самата смола е кофти.

Използвах от Смолата на оргахим с подобрената формула.

Положих един пласт смола след това карбоновия плат.
След това 3-4 слоя смола, като след всеки слой го изчаквах да изсъхне 2 дена на около 20 градуса. Зашкурвак полепналите прашинки и микро кратерчетата от балончетата.
Накрая лакирах с лак спрей. Стана перфектно. И с времето от студ и слънце се съсипа.
Виждал съм смола на открито да си седи без проблеми с години.
VLADO66 - майстор
Може да си предозирал втвърдителя,а може да пробваш и с това http://markita.net/smola-poliesterna-1k ... ditel.html
spyzip - помощник
Втвърдителя е в някво криво съотношение от 9%, аз го мера с кухненска електронна везна. Но най-много -/+ 2-3% да съм объркал, дали е фатално.

Иначе за полиестърната съм чел, че много смърди и е по-трудна за работа, а аз работа в домашни усливия ...
ozaki - напреднал
Да не би лака нещо да му има,а не смолата?
spyzip - помощник
Едва ли е от него, самата смола си променя цвета, ако беше от лака предполагам смао най-горния слой можеше да се махне и д се пръсне на нново, но то е навътре.
ivanov6600 - специалист
В интернет съм гледал клипове как се прави карбон. Също там си има и сайтове с необходими материали, смоли и т.н.
Смолата която си ползвал най-вероятно е ефтинка и няма UV защити, с времето се променя и се скапва. Потърси си специални смоли за карбон и за външна употреба.
Разгледай в Youtube има страшно много клипчета.
Тани - модератор
spyzip написа:
Здравейте,

Положих един пласт смола след това карбоновия плат.
След това 3-4 слоя смола, като след всеки слой го изчаквах да изсъхне 2 дена на около 20 градуса. Зашкурвак полепналите прашинки и микро кратерчетата от балончетата.
Накрая лакирах с лак спрей. Стана перфектно. И с времето от студ и слънце се съсипа.
Виждал съм смола на открито да си седи без проблеми с години.
Едно от двете според мен е проблема! А може би и двете. Смолата доколкото знам не трябва да се напластява много самостоятелно, а винаги трябва да има нишки в нея. От друга страна, спрея е на ацетонова основа и разяжда повърхностния слой на смолата. От опит знаеш, че дори след един ден, смолата е мека повърхостно и лепне когато я нагрее слънцето. Освен това и смолата и боята трябва да са с UV защита, както спомена ivanov6600 .Хубаво би било и да има и слой шприц кит между смолата и боята, която най-добре би било да е автомобилна. Продават и по 50мл. , което може да ти излезе по-евтино дори от спрея!
spyzip - помощник
ivanov6600 написа:
В интернет съм гледал клипове как се прави карбон. Също там си има и сайтове с необходими материали, смоли и т.н.
Смолата която си ползвал най-вероятно е ефтинка и няма UV защити, с времето се променя и се скапва. Потърси си специални смоли за карбон и за външна употреба.
Разгледай в Youtube има страшно много клипчета.
Комплекта го поръчах от тук:
http://www.carbonmods.co.uk/departments ... -kits.aspx

и със тяхната смола пак същото стана.

Тани - На оргахим смолата пише, че има УВ защита, а и лака на Carystems също има.
ще пробвам още веднуж да го направя елемента ...

Тема "Карбон и смола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: