Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ivanovbg - майстор
Прочети ти! Нямали са финансови проблеми никакви, отделно и вуйчо владика-"вицето" се е грижил... :wink:

Точно това исках да разбереш, че няма как да направиш нещо полезно ако си зает с изкарването на прехраната.

А колкото до пътя през Турция - Бойко нали опита с Ердуган да стигне до Брюксел :-D

Трябва си директен подход. Абе ти само финансирай, другото остави на мен :partyman:
edemy2001 - специалист
VEIPOWER написа:
Колега Е....2001, напоследък нищо не разцъкваш? Да не си изпаднал в творческа криза? :?
Поразгледай това:
http://www.urban-wind.org/pdf/SMALL_WIN ... _final.pdf

Вземи решение! DELL... or ..... BANED..... ???
ИЛИ НЕЩО ПО-ПРАГМАТИЧНО...
Разцъквам, ама по-малко, че нЕма време. Колегата го е казал много точно!
ivanovbg написа:
Прочети ти! Нямали са финансови проблеми никакви, отделно и вуйчо владика-"вицето" се е грижил... :wink:

Точно това исках да разбереш, че няма как да направиш нещо полезно ако си зает с изкарването на прехраната...
А, решението ти го взе. Ако е DELL, ще се загубят много иначе полезни неща. До сега не съм ти го казвал, ама езика като е по-бърз от мисълта, се получават кофти ситуации! При всеки случай обаче това не е тема за този форум.
VEIPOWER - напреднал
ivanovbg написа:
......Точно това исках да разбереш, че няма как да направиш нещо полезно ако си зает с изкарването на прехраната.

А колкото до пътя през Тур.......

Трябва си директен подход. Абе ти само финансирай, другото остави на мен :partyman:
Колега не ти е нужен ветроенергиен одит за да разбереш че директния подход да
пикаеш срещу вятъра не е удачен. :-D Щом ъгъла на ориентация и АТАКА на Ветрогенератора следва бриза от към Мраморно море, значи това е посоката. :finga:
VEIPOWER - напреднал
Да премахна горчивият вкус от предишни постове. :)

http://publications.solar-tower.org.uk/ ... istics.pdf

Без коментар.
VEIPOWER - напреднал
edemy2001 написа:
...... До сега не съм ти го казвал, ама езика като е по-бърз от мисълта, се получават кофти ситуация.....
Колега Би ли пояснил това което още не си казал?!?
1. Бърз Език и Бавен акъл?
2. Бърз Акъл и Бавен език?
3. Бавен Акъл и Бавен език?
4. Бърз Акъл и Бърз език?

Просто ДВОЙЧЕН КОД!

Подреди нещата и дай дефиниция за "КОФТИ СИТУАЦИЯ"

http://www.youtube.com/watch?v=Ek0SgwWm ... 4A&index=1

КОГАТО НЕ ЗНАЕШ-ПИТАШ?
КОГАТО ЗНАЕШ СИ ТРАЕШ!
ivanovbg - майстор
VEIPOWER написа:
Да премахна горчивият вкус от предишни постове. :)

http://publications.solar-tower.org.uk/ ... istics.pdf

Без коментар.
Абсолютно неприложимо в нашите условия.
stivemaster - майстор
Нашите -вашите условия това са просто извинения това нали знаеш как се нарича ?Утре там ще изградят такива неща след "помощта" че ум да ти зайде.Китайците купуват там ама тихо отдавна .
Такава централа като показаната от VEIPOWER може да е почната вече имаше планове за няколко такива в пустини (безплатни места) в Африка.Представлява огромен комин с форма, почти като за тец от специален бетон, който поглъща топлината ,а отдолу постъпва по канали на дълбочина няколко метра и дълги стотици метра студен или поне по хладен въздух, който при постъпване в комина се ускорява нагоре и върти турбината.
ivanovbg - майстор
Видяла жабата че подковават коня и вдигнала и тя крак... После не само не можела да скача а и не можела да ходи. Много тежали подковите.
Та и ти ...
stivemaster - майстор
Тез сказки с жабата показват, че с хейтърския си подход пак нищо не разбра ,а аз исках да кажа че тук нищо не се измисля колега, НИЩО.Винаги има кой да купи разработката виждаш.
Аз имам познат който беше направил някаква разработка повишаваща КПД на вятърен генератор и никой не се интересуваше разбира се от такава, дори го бъзикаха, че сигурно е открил топлата вода пак .Накрая някой го посъветвал да се свърже с китайското посолство и той го направил.След 2 седмици на крака му дошли хората, е не във Варна, поканили го пак в посолството и понеже човека нямал патент (щото нямал пари за такъв) имал само "полезен модел", му предложили 200 000Е и той тутакси приел.
hidrazin - майстор
:? Мдаа... И аз съм чувал за такива изобретатели - Илия Вълков дето фалира и избухва голям скандал с излъганите вложители и тайно бяга в щатите.
:partyman:

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: