Всички въпроси за вилата.
vlad0bs - напреднал
А не благодаря :D Значи ако ползвам белия, който не се води влагоустойчив дали с бял латекс ще се покрие добре и ще е еднакво със шпаклованите фуги?
gogata1987 - специалист
vlad0bs написа:
А не благодаря :D Значи ако ползвам белия, който не се води влагоустойчив дали с бял латекс ще се покрие добре и ще е еднакво със шпаклованите фуги?
И двата вида гипсокартон се грундират преди латекс, така че не се притеснявай, ще се покрие. :)
vlad0bs - напреднал
Привет, оказа се, че ще почваме с малко разширение на виличката за да направим баня. Интересува ме дали е възможна следната схема:

Външно:
Прикачен файл:
ugul-banq.jpg
външна обшивка
ugul-banq.jpg (26.06 KиБ) Видяна 7324 пъти
Искам да направя по възможно най-елементарния начин, без да се зида с итонг. Идеята е този ъгъл да се обособи за баня, като се сложи греда в края и се направи скара с профили за гипсокартон. На тази скара слагам гипсокартон, а върху гипсокартона EPS 2см за да предпазва гипсокартона. Не знам дали с лепило да залепя EPS-a на гипсокартона и дали трябва да се слагат тези пластмасови пирони или както там се казваха в краищата на EPS-a. Ако пък трябва да се слагат тези питони за да държат изолацията, как може да стане монтажа, като се има в предвид, че основата е гипсокартон?

Вътрешно:
От вътре на готовата скара от профили слагам летви до профилите и забивам PVC ламперия или може би има вариант да се захване за профилите на гипсокартона? И дали ще е проблем ако профилите се изрежат малко за да минават тръбите за водата?

Горе долу някакво такова нещо:
Прикачен файл:
banq-vutre.jpg
от вътре
banq-vutre.jpg (38.13 KиБ) Видяна 7324 пъти
Как ви се струва това изпълнение и дали ще е предпазен гипсокартона като ще е за външна стена?
nabi - специалист
здравеи на външна стена по добре гипсфазер ,картон не е желателно а наи добре циментофазер но там вече цената става доста по различна
vlad0bs - напреднал
Решихме го от вън да е дървена ламперия за най-просто, а от вътре а си е ПВЦ.
Имам едно чудене обаче за от вътре...как става номера с долните первази на ПВЦ-то. Понеже подът ще е с плочки, първо трябва плочките да се наредят и върху тях да се сложи такъв профил http://oblicovki.eu/images/wwb_img14.jpg за да не влиза вода във фугата или първо си слагам профила, нареждам ламелите ПВЦ по стените и след това слагам плочките?
Нещо не ми е ясно как трябва да завършва това ПВЦ към под с плочки :(
VLADO66 - майстор
Първо плочките,върху тях слагаш перваза залепен с силикон.
vlad0bs - напреднал
Почнахме конструкция, малко не са еднакви височините навсякъде, ма не си личи :)
Прикачен файл:
photo 3.JPG
Тука ми идва една чуденка да покривната конструкция. Как се запълва празнината на вълнообразните плоскости, след като легне на обшивката?
Прикачен файл:
Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg (42.36 KиБ) Видяна 6274 пъти
VLADO66 - майстор
Това което си направил с конструкцията не е правилно.Трябва да вдигнеш листовете и да заковеш контралетви на ребрата минимум 5/5 см през 50 см и на тях да ковеш ондулина.За празнините които си показал се продават гребени http://www.onduline.com/bg/bg-onduline-accessories
Svetoslavoff1 - майстор
Има точно за целта вълнообразен запълнител за стреха, май така се наричаше. Ондулин например го предлага за техните продукти. Предполагам и другите. Виждал съм по сайтовете и по стр. борси и магазини. Има и с перфорации за вентилация.
Успех!
ПП Май сме писали едновременно с Владо:)
vlad0bs - напреднал
Супер, много благодаря, иначе контралетви на ребрата ще закова, просто не остана време и само съм метнал плоскостите отгоре :)
Другата седмица ще има продължение, надявам се в доста по-напреднал вид :)

Тема "Освежаване на вилата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: