Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stivemaster - майстор
Не знам кои се излага, този които не разбира и му го казват или другите ????

За честотен инвертор става дума .
hidrazin - майстор
За този който не разбира - погледни в огледалото.
Схема взета от умрялата търговска марка Мидея:
Прикачен файл:
мидея вентилатор.jpg
мидея вентилатор.jpg (98.2 KиБ) Видяна 8403 пъти
Сега с трепет много хора тук очакваме да ни разясниш къде е честотния инвертор. :lol:
Продължавам да ти напомням да не се излагаш. Просто за твое добро е. Или ти харесва?
И като казваш всичките мотори на всичките климатици тоя към кои ще го причислиш? Към другите дето не са всичките? :lol:
Прикачен файл:
product_803.jpg
product_803.jpg (44.33 KиБ) Видяна 8403 пъти
:partyman:
zmiori - специалист
Онзи ден сменяхме 2 мотора от чиго на мидея. От мидеята е многонамотъчен 3 скорости. Има три кабела за датчика на Хол. няма да ги ползваш. Другите 3 са за скоростите. като на единия се подава "фаза" на другите два "нула" третата скорост идва от кондензатор обикновено 1 или 1,2 микро фарада които "сече" едната намотка, от там идва третата скорост. Управляват се /превключват/ с релета.
На чиго-то е с честотно управление има си кабелите от "Хол-а". и другите два са за управлението на скоростите.
И на двата мотора си имаше стикери със схемите и наименуванията
Донесе ги бивш колега да му ги сменим "подкараме" на чиговския мотор пуснахме мостове към всички релета на която и скорост да го пусне клиента да тръгва моторетката та да не прегрее/преохлади вътрешното тяло.
Дано съм помогнал, има термини в кавички което ще рече че са условни.

П.П. колегата е пуснал схема.
Junak - майстор
hidrazin написа:
Сега с трепет много хора тук очакваме да ни разясниш къде е честотния инвертор. :lol:
Продължавам да ти напомням да не се излагаш. Просто за твое добро е. Или ти харесва?
И като казваш всичките мотори на всичките климатици тоя към кои ще го причислиш?
Ами "чист инвертор" си е :-D Започваш да цъкаш +12V на оптрона и си става "честотно" управление. Колкото по бързо цъкаш, толкова по-честотно става управлението :lol:
stivemaster - майстор
Я ни покажи на схемата къде включваш двете тройни букси на моторчето ако обичаш.
А това което си показал може да е трискоростен асинхронен мотор, който се превключва на всяка от скоростите му ,но схемата която си показал май не е за такъв.
Трискоростния е и по скъп за производство според мен .

И друго интересно ,имам една Мидея 12 - най нисък клас 409лв и тя е с мотор с инвертор.Имам и инверторно Хитачи 10 неговия също .
stivemaster - майстор
Таз платчица май е друга а ? Пък и мотора от снимката на Хидразин май с повечко кабели ?
Junak - майстор
Тц, от този мотор си е . Самсунг. Явно, в таз техника хич те няма.
P.S. Аааа, аз си пиша за моя мотор
Последна промяна от Junak на нед юни 23, 2013 4:21 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Включва се само едната тройна букса ако не използваш контрол на оборотите от "професора". :-D За това е другата тройка - обикновено там буксата е по-малка по размер и там са изходите на Хол датчика за следене на оборотите. В случая няма нужда от нея. В схемата дето съм дал на мястото на транзистора в оптрона се слага потенциометър и си регулираш плавно оборотите. И няма да изгори нито за 1-2, нито за повече дни.
Прочети тук. Там буксата е точно такава като на дадената схема - 5-ца с три кабела и празни позиции между средния и крайните.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=41979
Схемата и мотора на снимката нямат нищо общо помежду си. Просто я дадох за да научиш че не всички климатици са с еднакви мотори на вентилаторите.
Ето го тук мотора в магазин:
http://www.servicebg.net/shop/product.php?ProductID=753
:partyman:
P.S, Браво на Junak. Виждаш ли, разглоби си климатика за да ти покаже. :)
stivemaster - майстор
Абе Юнак този Самсунг с трискоростен мотор ли е бе ?

Хидразине този мотор който посочваш от Краун не е такъв за какъвто говорим,най малкото защото човека ти описва две тройни букси.Дори и да са два вида моторите, какво ми показваш сега, че хем знаеш уж много, хем си с нагласата да да се държиш вече снизходително и да му се караш на човека, за да благоволиш да му отговориш.

Тема "Схема на свързване на вентилатор на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: