• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 18
Ел. инструментите. Консумативи.
profesionalist_wood - майстор
Брей...та ти си бил най-фанатизиран фен на Райдер....дори ги надмина и сектантите на прахосмукачките Рейнбоу :-D (това не е заяждане де)
И аз имам доста неща на Райдер ама чак пък толкова.... :mrgreen: :roll:
mir4oto - специалист
Тани написа:
Може наистина да е перфектен инвертора на Райдер и дори да работи по-добре от Фрониус , но както писа по-горе някои машини се купуват заради марката , дори на по-висока цена. Някой обаче пак заради марката НЕ СЕ купуват на каквато и да е цена, като случая с Райдер. Засега не съм попадал на свестен инструмент на марката и няма как да спечелят доверието ми. Предполагам, че именно от моята гледна точка разсъждават и голяма част от пишещите в темата и затова не може да стигнете до консенсус! Може би мнението ми е субективно, но сигурно е заради изтръпналата ми ръка, от вибрациите на пистолета за горещ въздух "Райдер", с който работих до преди малко. Това е единствения ми електроинструмент Райдер и още от момента на покупката искрено съжалявам за избора(компромиса) си!
Тия машинки за тази цена са доста сполучливи. Имам и къртач на райдер, който се оказа по-здрав и издръжлив от аналогичен на бош, е вярно малко по-тежък е но на мен не ми пречи. А за въпросния пистолет за горещ въздух, направо недоумявам какви са тия вибрации от тоя сешоар, що фолио съм овършал с него сигурно има декар :o , ама нейсе може би в ръката е проблема :razz:
idunno - специалист
Към колегата косис- вече всички разбрахме колко велики марки са Райдер и Кенде .Който няма пари да ги купува и да се хвали с тях.
Аз съм от тези, които си уважават занаята и няма тръгна да се излагам с разни ментаци.Колкото до тези, които не знам колко си кутии били изгорили с райдер- да са живи и здрави, да не ги хване тока. :)
Само ще ти кажа, че никой не гледа платките на електрожена, а дъгата(не онази с цветовете, да те подсетя).
Има една тема, май се казва-Аз обичам китайското- там може да се развихриш, със сигурност ще намериш разбиране.
Тани - модератор
kossis написа:
Тани, сигурно имаш право, но аз имам точно най много електроинструменти от типа -електромеханични и всичките нямат вибрации и работят добре !
Най много ползвам малкия флекс и е супер, както и винтоверта-даже с него пробивам финни отвори по 1.5 мм в разни детайли и е ок ! Че му смених батериите с гелови акута, че то и на марковите се прецакват !
Действително тия уреди не са за професионални цели, това ми е ясно ! А ти ги ползваш така !
Повярвай ми, ако ползвах пистолета за горещ въздух професионално, нямаше да си го купя от първата железария и със сигурност нямаше да е райдър. Ако не вярваш - попитай Ники от Томика как си купувам инструменти, които ще ги ползвам дори веднъж-два пъти годишно! Дори той се опитва да ме разубеди и да ми продаде някой по-прост и евтин, но все пак марков модел. Днес беше най-дългото използване на пистолета - тествах как се сваля блажна боя от една дървена врата. Е няма такива вибрации :axe: , дори и ръчния циркуляр, койте ако не ме лъже паметта е с 2 киловата двигател, вибрира по-малко от този "сешоар" , както се изрази mir4oto .
Може и аз да съм такъв карък . Ето едно мое мнение Публикувано на: 7 Май 2010 2:40:00:
viewtopic.php?p=245481#p245481
Тани написа:
simeonov_74 написа:
Вече съм почти убеден, че се опитваш да дупчиш с УДАРНА бормашина, а за целта ти трябва ПЕРФОРАТОР. Разликата между двете машини е ОГРОМНА. Достатачен ти е бил един перфоратар RАIDER (който определено е от най нисък клас), с който си щял да си спестиш тези проблеми
С това ама грам не мога да се съглася! В един магазин за строителни материали магазинерките се опитвали да пробият 4 отвора за дюбели , за да монтират рекламен стелаж на една тухлена стена. Първоначално , като видях как са разбили стената си помислих - женска му работа. Реших да им помогна. Бяха изкарали от кутията чисто нов перфоратор райдер с цена над 120-130 лева и бяха сложили чисто ново скъпо свредло. При опита ми да пробия отвор в стената се оказа , че удара му е толкова силен или по-скоро хода на удара е толкова голям , че е почти невъзможно да центрираш отвора - свредлото подскачаше и къртеше мазилката в диаметър доста по-голям от този на свредлото. не стигнах до тухлата , защото вече разбрах защо при опитите си да пробият отвор направо бяха счупили тухлите :) Няма да споменавам за вибрациите , на които ми бе подложена ръката! Не ми се иска и да си представям как бих се чувствал след пробиването на 100-200 отвора в бетон! Изкарах Макитата (2020) от микробуса и сложих тяхното свредло , за да видя дали не е от него проблема. Отвора се проби съвсем нормално. Дадох на магазинерките да пробият останалите отвори и им казах да " хвалят" райдера на клиентите! Тежко на тези , които са "спестили" някой лев за да купят точно онзи перфоратор. От тогава като чуя райдър и бягам през 9 планини в 10-та. Дори не смятам , че заслужава да му се пише името с главна буква!
mir4oto - специалист
Не мога да кажа, че съм пробивал много стени, но определено не е и малко, като се вземе предвид, че съм монтирал климатици. Тези които монтират знаят за какво говоря, след няколко месечен стаж придобиваш шесто чувство дали ще го изкараш докрай или ще удряш в случая на желязо :lol:. Един перфоратор за да пробива добре, най -важни са две неща: силата на удара (пише го обикновено в джаули) и честота на въртене-удар, за които естествено си има регулатор дори и на пръчка, като райдера. Това с хвърченето на мазилката в описаната случка в магазина свредлото да отскача толкова много, че да кърти мазилката, става когато не натискаш достатъчно - това първо и второ - качеството на самата мазилка (прекалено слаб циментов разтвор). Аз лично цяла тухла - четворка съм избивал от другата страна на дупката :lol: ама и мазилката се ронеше като пясък.
kol4ooo - напреднал
И аз съм аматьор,но ето 1 снимка на заварка с електрод 3,25 на норд-стоманизиран с ARC200 нагласен на 130 ампера.Не исках да пробвам на по-малък ампераж за да ги пали по-лесно,но може и да не съм прав.А заварените планки са с дебелина 4мм.

Прикачен файл

P1140085.JPG тук е от другата страна,където движех електрода по-бързо

Прикачен файл

P1140063.JPG

Прикачен файл

P1140051.JPG
Тани - модератор
mir4oto , може би си пропуснал тази подробност.

Тани написа:
Изкарах Макитата (2020) от микробуса и сложих тяхното свредло , за да видя дали не е от него проблема. Отвора се проби съвсем нормално. Дадох на магазинерките да пробият останалите отвори и им казах да " хвалят" райдера на клиентите!
Явно с райдър се пробива по различен от ОСТАНАЛИТЕ перфоратори начин!А и не само с перфораторите е така! А може би просто наистина съм карък и попадам на ментета на Райдър, а иначе инструментите са си професионални. Както казах вече, може мнението да ми е субективно, на база опита ми с тази марка!
kossis - специалист
Тани , както виждаш и при мене има дефекти и на маркови и на не маркови неща- Това е проблем,а на масовото производство !

Според мене имаш 2 варианта- или го оправяш или го ползваш за вибрационна машина :-D , Човек какви вибрации ще има един сешоар, наистина ???

Аз си купих Енхел и работи !

Вземи го погледни-щом има вибрации това моторче, значи ще стане проблем -не е нормално. Ако е гаранционен да ти го оправят или сменят !

mir4oto- За перфоратора основно и важно е и съединителят-Говоря са напречните двигатели с бутало-от 3,5 кила нагоре-щото или чупи ръце и свредла или се чупи механизма- е тука Райдера ме съмнява !!!!

idunno- Ти си Шоп, от VS TL SHOP, мисля че е добре ! Очаквам повече съвети от тебе как да не се занимавам с нищо и да си потърся Майстор !!!

kol4ooo- Ти си победител в състезанието, аз отпадам, поради мързел да се кьоравя без нужда (служебна победа за тебе), Драгозов да ти направи подарък !
Аз ако си купя шлем с дисплей -е тогава ще си правя шевове за спорта-то си стана като спортно състезание-като тия с моторните триони дето режат трупи ! :wink:

profesionalist_wood -Човек, не съм маниак, просто отстоявам възгледите си, когато виждам че съм прав ! Със сигурност доста хора четат форума и ще си купят на Райдър нещо, но няма да го коментират тук.

А тука сме се събрали само спецове-философи и майстори Шопи и всеки много знае !

Но аз няма да отстъпя от моята позиция, не защото съм маниак, а защото VS Telesop е предаване дето много не му вярвам и не го гледам !!!! :cool: :weedman: :partyman:
Последна промяна от kossis на пет юли 12, 2013 8:43 pm, променено общо 2 пъти.
Тани - модератор
Интересно защо не съм имал НИКАКВИ проблеми с останалите професионални инструменти въпреки зверската експлоатация? За последните 7-8 години ми се счупи едно зеге, което беше най-евтиния модел на Спарки и беше на 15 години, сменял съм четки на перфоратора, защото забърках няколко тона лепило за външна изолация с него и ми прокапа патронника на къртача, но не било фатално!
ПП забравих и , че на петата година ми се губи спирачката на единия винтоверт от време на време! Дали това е случайно и "съм бил късметлия" в този случай? Лично аз бих си купил вече някой безименен китаец, от търговец на когото имам доверие, отколкото Райдър. Репутация ...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 18

Тема "Нова група ,,Аз обичам китайското,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: