От мобилни телефони до цифрови камери
Praschotmxd - напреднал
Здравейте, на някой намира ли му се схемата за този адаптер: DSA-20P-20, защото има 2 кондензатора за смяна, единия го смених, но на другия му се е изтрил надписа и незнам за какво напрежение и какъв капацитет е ... И още един въпрос: Кондензатора които беше за смяна беше 450V/22uF, а аз го замених с 400V/33uF. Проблем ли ще е ?
petkomz - специалист
Със схема не мога да ти помогна, но само да споделя че Булсатком заменят захранванията безплатно. Само че ти като си го отворил не знам дали ще ти го сменят!
Praschotmxd - напреднал
То това захранване не е от новите приемници .. намерих го из боклуците ... и предполагам, че ако тези кондензатори се сменят захранването може да живне и да си го ползвам за разни експерименти :D

П.П: След като смених само единия кондензатор го включих, но се чува някакво тихо свистене ... възможно ли е да е заради надутия кондензатор ?
hidrazin - майстор
Ами смени и другия. Виж колко е голям по обем и като проследиш в коя верига е ще може да се досетиш какъв капацитет има - поне приблизително и смятам че няма да повлияе на работата му.
:partyman:
Praschotmxd - напреднал
Проблема е, че съм бос с импулсните захранвания и незнам какъв е смотания кондензатор ... иначе е след греца ... има два кондензатора които не са електролитни, след това има нещо като тороиден трансформатор, но по-малък след това е греца и след него е въпросния кондензатор. ... по размери е 10mm диаметър и 15mm височина .. по-късно ако намеря камера ще снимам от страната на пистите и къде се намира кондензатора ..
miroton - майстор
Виж на колко волта е захранването и сложи с кондензатор с 10 волта по високо напрежение от захранването 1000мф
fbr - майстор
Снимки може да помогнат.
Praschotmxd - напреднал
Първо добро утро ! :)
miroton написа:
Виж на колко волта е захранването и сложи с кондензатор с 10 волта по високо напрежение от захранването 1000мф
Значи да сложа 35V/1000uF ? Защото захранването е 24V..

Ето и две снимки на които не се вижда почти нищо, но нямам добра камера ... от страната на пистите съм оградил къде е кондензатора, а на другата съм го посочил със стрелка ...
Изображение
Изображение
hidrazin - майстор
Доколкото се вижда от смотаните снимки този липсващия кондензатор е след мрежовия изправител. Така ли е? Ти кой кондензатор смени и вижда ли се на снимката?
Praschotmxd - напреднал
hidrazin написа:
Доколкото се вижда от смотаните снимки този липсващия кондензатор е след мрежовия изправител. Така ли е? Ти кой кондензатор смени и вижда ли се на снимката?
Да, така е. Аз съм сменил този най-високия електролит ...

Тема "Схемата на DSA-20P-20 - адаптер за Булсатком" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: