• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
Ел. инструментите. Консумативи.
баш аматьора - напреднал
:supz: +1 Към мнението на Еди! =D> :2thumbs:
Chefo77 - майстор
Май тук е мястото да се поФаля ... и да отнеса критики (даже зная от кого ще е едната) :)

http://www.sasuntsydavid.com/index.php? ... 8&view=620

Мисля в следващите 2 дни да го избия :wink:
jekasus - майстор
Добра машинка, но докато се мъчех с паркета в Москва,си трових си мозъка по темата - "мразя да ми е трудно", сякаш подобен циркуляр е по-добър за тая работа, да не се мъкнат излишни машини - http://profesionalni-instrumenti.com/31 ... T+300.html Цената недей да я гледаш :-D първото, което ми падна в гугъла :-D или, греша :?
Chefo77 - майстор
Имал съм допир до нещо подобно, но дограмаджийски - мисля, че на Озчелик беше.
От гледна точка на логистиката - да, по-добре е. От гледна точка на удобството обаче - не. Плотът тежи повече, по-трудно се вдига и пада и не е удобно да се ползва толкова често, колкото по принцип аз ползвам пендулата. Да не говорим, че когато последната се ползва за первази това постоянно вдигане горе-долу няма да допадне много на механизъмчетата - и за вдигни-падни, и за завърти се насам-натам :)
Иначе това ми е шести циркуляр в колекцията, като ги събереш общата цена минава тази на това Метабо, така че не това ме притеснява - цената е добра за хубава машина :) :)
Илчо Илиев - майстор
Чефо, ако не та видят, вземи една пендула и на мен.... :drinkers:
Голям мерак ми е такова нещо и циркуляр с каретка......
colyo - специалист
Дано не е много късно. Проверявам редовно едно магазинчи за инструменти втора употреба от Англия и тъкмо случих на страхотна пендулка с изтегляне за 60 лв. и продавача я изтърва докато я сваряше от рафта и се строши корпуса. После ми попадна една идея от нета и на няколко пъти "закърпвам" положението с нея без да си купувам пендула. За дребошлъци и неотговорни неща върши много прилична работа.
Прикачен файл:
clock 01.jpg
clock 01.jpg (112.35 KиБ) Видяна 4069 пъти
EDI - майстор
Chefo77 написа:
Май тук е мястото да се поФаля ... и да отнеса критики (даже зная от кого ще е едната) :)

А да ти е честита, ама що не даде още 70 лева за МЕТАБО. :partyman: :-D Я кажи как е с настройките и нивата на плотовете, предполагам си и проверил вече геометрията на плота, упорите и диска.И аз преди година, като си търсех машина, прегледах и ФЕРМ ама нещо не ми хвана окото, пък и нямаше къде да я видя на живо.
Chefo77 - майстор
EDI написа:
Chefo77 написа:

А да ти е честита, ама що не даде още 70 лева за МЕТАБО. :partyman: :-D Я кажи как е с настройките и нивата на плотовете, предполагам си и проверил вече геометрията на плота, упорите и диска.И аз преди година, като си търсех машина, прегледах и ФЕРМ ама нещо не ми хвана окото, пък и нямаше къде да я видя на живо.
Геометрията е добре, 90-те градуса са 90 градуса, малко са груби деленията, но това не ме притеснява - с фини деления имам пендула :) Няма настройка на нивата, поне не забелязах да има, няма и блокировка на шпиндела за смяна на диска - минус. Моторчето се стартира добре, тихичко е (по-тихо от това на Метабо-то), няма вредни шумове, изтеглянето е страхотно - плавно, без луфтове. Имаше и още един модел - не с 2 горни водача, а един долен, който "се скрива" в плота - но не ми допадна защото всичкия прахоляк пада точно върху водача.
Тъпото, ама много тъпото е, че успях да направя 15-ина среза преди ... клиентката да събори един диван отгоре му и да потроши дръжката. Пластмасата е някаква отвратителна и не подлежи на лепене, та поръчах нова дръжка. Дайте идея с какво да укрепя тази - с 2 планки като шина - дали ще стане?
А не дадох още 70 лева за Метабо, защото не са 70, а доста повече (не съм я взел на 325 :wink: ) и защото няма да го ползвам толкова често, че да затварям толкова пари там. А пък и Киров са тъпаци и не правят никаква отстъпка, без значение колко си циганин :lol:
EDI - майстор
Ясно за парите.Така като гледам, си доволен, ще ти върши работа значи.Важна е сглобката на двата пръта при изтеглянето, но щом плавно се движат, дано да са на лагери.Пробвай с планки, ама щом не я бива пластмасата, ще се откърши от друго място при следващия диван.Абе, между другото каква е тази работа - диван, клиентка, че чак машината пострада. :-D Дълго и безаварийно ползване ти желая :partyman: .
Chefo77 - майстор
Диванът подпрян на стената, по-скоро основа на спалня, клиентката иска да го издърпа, той се усуква и тряс - върху дръжката :) Палчето за освобождаване на блокажа на предпазителя също беше усукан, но с 2 броя клещи го оправихме. Но дръжката ... тя е от 2 кухи Г-та, сложени хоризонтално, които като се сглобят образуват тунелче, в което "вървят" кабелите за бутона. Счупеното е точно на вътрешния ъгъл на тези Г-та.
Мисля си, че с ръба дивана е пернал дръжката с бутона и палеца, и е пропуснал циркуляра.
Заеби, клиентката като се разстрои, разплака ... викам ще вземе да И стане нещо, на 70 години е жената ... не мога да я успокоя ... майната му на циркуляра.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12

Тема "Настолен герунг циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: