• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
radius - майстор
След като изчистих пода с прахосмукачка видях притеснителни цепнатини на пода на ет.1. Всъщност видях ги преди година, но с набития прах не съм забелязал, че са толкова мащабни. Получили са се на двете най-големи полета. Маза няма, плочата е направена върху насип от кофти труднотрамбоващи се материали . Пиша плоча, тъй като беше армирана настилка, но конструкторката промени армировката, за да работи като плоча. Дали е лошо изпълнение или лошо оразмеряване, не знам, но това ме притеснява.
Прикачен файл:
IMG2341.jpg
Прикачен файл:
IMG2342.jpg
Прикачен файл:
IMG2343.jpg
В момента има 6-7 мм просвет под мастара.
Какво мислите за ситуацията - има ли проблем за конструкцията? След подовото следва замазка и ако плочата продължи да сляга, това ще се отрази на пода... А не мога да бъда сигурен дали ще продължи този процес.

Друг въпрос е, че тия дни подготвям за подово отопление и не знам дали само да покрия с найлон пода или да се опитвам да хидроизолирам тези цепнатини. Къщата иначе е над терена, няма подпочвени води и не е избивала влага през зимата. Дали да опитвам, например с Хидрозол или да добавя и от лентите за баня, или да не пипам?
VLADO66 - майстор
За бетон тази разлика е нормална/дето свети под мастара/.Трябва да провериш пукнатините колко са дълбоки-дали не са само на повърхността от това че плочата е наливана в горещо време и не е поливана.Ако са над 10мм трябва да викаш конструктора и да решавате.
П.П.Я виж дали на средата на напуканите полета има четириъгълник с формата на палет с Поротерм :)
radius - майстор
Вярно, че за бетон разликата е нормална, но има закономерност - билата ( високите части) са точно пукнатините. И да , дълбоки са, а и главната е около 2-3мм широка. :evil:
Плочата е лята преди 2г., а зидарията е 3 месеца след това.
radius - майстор
Мерси Владо, този продукт изглежда много профи, сигурно и цената му е за профита, но ще проверя, явно е точно за целта. Но първо ще опитам с вода да не би аз да си сипвам отгоре, тя да изтича отдолу и никога да не запълня цепнатините.

Ще се съветвам и с конструкторката какво мисли.Цялото поле е 6х4м. При положение, че ще правя 6см замазка, не може ли да се армира по-стабилно, за да не увисва на места където плочата е хлътнала? Не да държи на цялото разстояние, но например между 2 цепнатини ако имам 1м и съм армирал замазката с мрежа N8, да не се сцепи и тя, ако плочата мръдне с още малко.
VLADO66 - майстор
Мислех да ти предложа армирана замазка,ама ти много се плашиш от тия цепки.Ситурно са слагали палета с тухли в средата и за това се е напукало :)
jekasus - майстор
VLADO66 написа:
Мислех да ти предложа армирана замазка
При него ще е водно подово, няма как да мине без армирана замазка :-D
radius - майстор
Ей, да признавам си, мислех че винаги е армирана замазката.
Владо, това малко навътре се пада и ми се струва че не са слагали цели палети с тухли там.
Ще има подово и сега подготвям да въртя серпентините. Слагам мрежа поцинкована 50х50мм от 1,7 ( или 1,8мм тел) . Това за моите разбирания е слабо, но е по-лесно с нея отколкото с големите скари с око 20см. Но заради пътеките (които още не са направени) имам и скари 20х20см N6. Ако трябва да слагам от тях?
VLADO66 - майстор
Поцинкованата купил ли си я?
radius - майстор
Че как, отдел "Доставки" е сериозен.

Сега кажи, че не се прави с такава.

Днес проверих в дълбочина - масово 2см, до 3 и на едно място 4. Но може и "сондата" ми да заклинва, а истината да е по-жестока.
  • 1
  • 2

Тема "Слегнала плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: