Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
8180 - майстор
gechev написа:
Използвай пенополистиролбетон който можеш да го намериш като суха смес в чували и даже сам да си го положиш. Само разбъркваш с вода и полагаш.
Аз бих се свързал с Гечев (поне за консултация) - неговите продукти са точно със стиропор - леки, прилично топлоизолационни и здрави. Вероятно ти трябват ок. 5м2, част от които може да наредиш с блокчетата на Гечев и после да залееш и нивелираш.
Питай го - май трябваше някакъв миксер за замазката и как се връзва ценово.
С бетон ще трябва да положиш и натовариш плочата с ок. 10 тона!!! (ако не греша в сметката).
При Гечев нещата са ок. 6 пъти!!! по-леки + допълнителните екстри - бирите и кюфтетата за бригадата.

П.П. Засега, г-н Гечев не ми дава % за реклама - просто ми харесват продуктите му и са български. :)
chapara - майстор
Може да наредиш и Итонг 10-12,5 см и отгоре армирана замазка, лесно изпълнимо за начинаещи :wink:
apeiron - специалист
Забравил съм да спомена квадратурата на стаята, а тя е 20кв.м.

Пенобетона го отказвам за сега.

Остава вариянта с подложките.
Мисля, че със стереопор ще е най-евтино и за това попитах за него дали ще подаде под скарата с бетона.
Що се отнася до тежината, незнам колко тежи бетона, но 20 квадрата по 5 см, са си 1 кубик.... което няма как да е 10 тона.

Та пак да си дойдем на въпросите.
Ще подаде ли стереопора?
Какъв най евтин пълнеж да сложа под замазката, ако не е стереопор.
VLADO66 - майстор
Няма да поддаде стига да е 24-26кг/м3.Пък и да поддаде къде ще ходи :wink: Не прави икономия,парите ще си ги върнеш първата зима.
Chefo77 - майстор
Да ти кажа ... 15 см подложка без значение дали е XPS или EPS си поддават без да се замислят.
Виж пак мнението на Чапара, според мен е най-правилното решение в твоя случай.
apeiron - специалист
Общо със замазката ще е 15 см, иначе пълнежа смятам да е до 10см и 5 см армирана замазка.

А що се отнася до мнението на колегата Чапара, няма ли да се оскъпи с итонг да го пълня, това с а 2 кубика итонг.
chapara - майстор
Без да се обиждаш, ама с пръдня -боя няма как да стане, освен да напълниш с перлит 2-та кубика, наелон и отгоре армирана замазка минимум 5-6 см.
velas - специалист
Забрави за итонг-а...няма по-голямо недоразумение...

Помисли дали да не си направиш подово отопление. Хем ще запълниш мястото, хем доволен ще останеш. Аз много съжалявам, че на локалното ми отопление не "позавъртях" малко повечко тръбите по пода...
apeiron - специалист
Реших проблема.

Положих 10см стереопор, отгоре 6-ца скара и залях бетон. За да не се слегне бетона в стереопроа пробих дупки с диаметър около 10см, на 20-тина места, по краищата оставих фуги около 5см, т.е. сега бетоновата замазка си лежи на плочата.
Тани - модератор
По-добрия вариант е бил да е плаваща, но така или иначе вече си я направил! Дано не се напука около "подпорите" , а и топлоизолационните качества са заминали по дяволите! Грехота е също, че си пропуснал да "заровиш" едно топче тръба за водно подово. Това го пиша за всички четящи по-късно темата.

Тема "Как да повдигна под, който в момента е с дюшеме?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: