Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
prascho - майстор
Материали на Баумит + Ардекс купувам от склад на Щром/бившето Протектор/ зад Бриколаж в Люлин 1. Останал съм с впечатление, че цените там са сносни пък ми е доста близо.

П.С Общо взето пазарувам от два - три магазина в зависимост от това дали се нуждая от ГК, ГФ, керамзит, лепила на Баумит, фуга..... Няма сила, която да ме накара да взема важни материали от Бриколажи, Практикери ....
Supercoooooool - специалист
Е в крайна сметка след много проучвания и т.н не успях да излезна на глава с майстора за Церезит и постигнахме компромис - лепилото, което взех в Weber.col Flex и грунд Ceresit CT17, хидрото беше взето и е Теразид, мрежата на Baumit. Фугата ще е Ардекс, но нея ще я вземам малко по-късно. Така от това, че тръгнах уж всичко да е една марка май всичко ще е различно, дано не съм сгрешил много с избора на материали...

Между другото майстора ми сложи хидроизолацията по стените, тези дни ще слага и на пода, но каза че няма нужда от мрежата на Baumit между слоевете на хирдото за пода?!?
jekasus - майстор
Прав е, каква х..йня може да стане на 4 м2 във вътрешно помещение? :-D
А и хидроизолация се прави само в душевата част на банята, на "сухата" е излишни пари на вятъра.
Е то там ще я правим и на пода, но предния ми майстор е взел някаква мрежа за използване с хидроизолацията от Теразид, а този не я иска, та не знам на кой да вярвам :))
jekasus - майстор
Разкажи ми за сифона в душевата част :-D и ще кажа дали изобщо си хвърляш пари на вятъра. Една снимка ми стига.
Е сифонът ще е лентов там, но това какво общо има с хидроизолацията и мрежата :))..снимки като/ако стане банята хахах
jekasus - майстор
Има, има и то много :-D Сифона е основата на хидроизолация в банята, всичко друго е реклама на производители, демек мажете си стените, пода и слагайте лента по ъглите и можете да спите спокойно - лъжа на която вярват всичките.
Е добре, къде е "истината" тогава? Не е ли хидроизолация все пак един План Б, ако нещо се прецака/пропука и т.н..все пак го правим като предпазна мярка, не разбирам какво може да се направи на сифона в този ред на мисли?
jekasus - майстор
Ако имаш линеен сифон с дължина 70 см(например), имаш допир на различни материали - замазка и метала на сифона с различни линейни разширения, което ще предизвика пукнатини с обща максимална дължина около 154 см. Тук повече зависи от майсторлъка на майстора, на добрите хидрата е излишна х.йня :-D
А и не вярвам да си купил от скъпите сифони с хидропола :-D Изображение
Сифонът ще е обикновен ACO ShowerDrain C, 785mm...ще видим как ще се получи, надявам се да няма проблеми от хидро естествено...правя всичко възможно уж нещата да се движат както трябва без да се спестяват материали и процеси.

Тема "Избор на качествени материали за полагане на плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: