Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
toni_g79 - специалист
От известно време се чудя дали да пусна тази тема,заради имената на горните латекси,ама ей го на.....Значи боядисвал съм и с двата вида,като на Дулукс беше винил мат,и супермат,а на Левис само мат.Интересното е,че въпреки огромната слава на тези латекси в Бг и двете марки не покриха от 2 ръце,като за левиса бяха необходими и 4(на места) .Основите -стар латекс или бял праймер,различни случаи с един и същ резултат -повече от две ръце :-D Въпроса ми е Левис в какви разфасовки са, пластмасови или железни,защото съм работил и двете,като този в железните покриваше по-добре.
Съвсем скоро боядисвах и с OIKOS-е това е супер латекс,за мен е фаворит в латексите след Benjamin moore.Значи добра покривност 2 ръце,без значение долният цвят,повърхността е ИСТИНСКИ МАТ,което означава безпроблемни поправки,с подходящ валяк повърхността стои перфектно гладка(като черупка на яйце),нито милимунка релеф ,абе номер едно.......
За разлика от него матовият левис лъщеше като за световно.....
Чудя се дали тези известни латекси не търпят някаква "трансформация" докато стигнат до българският си потребител...
Последна промяна от toni_g79 на пет сеп 13, 2013 9:44 am, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Тия латекси са прехвалени и солидно рекламирани щото имат миксцентрове по големите магазини.Най добрия латекс с който съм боядисвал е един гръцки/забравих му името/,та като отворих кофата и отгоре имаше три пръста смола.Въпреки че боядисвах с валяк с дълъг косъм боята се изпъна идеално,при корекции след първа ръка не си личи къде са били.Та думата ми е че двата латекса от заглавието не опрвдават цената си.
jekasus - майстор
Винил мат на Дулукс на 4 или 5 години, не помня вече. Миналата година си боядисах верандата със него, валяка си беше някакъв от мазата :-D четката и тя за един-два лева :-D перфектно изпълнение, дори за мои очи :-D Дулукса тази година в Москва, купуван в реномиран магазин пълен ташак, на нивото но ония ...хим.
Нещо ни ебават тия последните години :-D

Прикачен файл

DSC_1561.jpg
DSC_1561.jpg (66.74 KиБ) Видяна 48248 пъти

Прикачен файл

DSC_1560.jpg
toni_g79 - специалист
Проблема на Дулукс е новите норми,които влезнаха с вредните вещества в боите(VOC 2010).Много проблеми си имат със смяната на технологията.Знам,че са изтегляли партиди заради различни проблеми..........Даже техните английски журналисти са правели репортажи за ниското качество на боите им (не знам точно за кои серии,май тези за дърво).....
Напълно споделям мнението, че Дулукс в България са една прехвалена марка без съответната гаранция за качество и удовлетворение на клиента и това по-скоро се дължи на липсата на адекватна консултация!

Подведохме се по английския им сайт, където са налични чудесни дизайнерски предложения с комбинирани цветове, които са описани с имена вместо кодове, и които цветове се оказаха налични в практикер, но с много ограничен избор на предлаганата цветова гама.

За наша изненада с жена ми, когато посетихме един от дистрибуторите на тези бои на бг пазара, колор.бг, се оказа че те не предлагали цветовата гама с имена от английския сайт, а имали собствена цветова гама налична от каталог, представляващ картончета окачени на стена. Ок, преглътнахме липсата на именованите цветове, на които вече се бяхме спрели и се опитахме в максимална степен да се доближим до желаните от нас цветове. Независимо, че в магазина имаше 3 "консултантки" без да бъдат видимо заети с някаква работа, никоя от тях не беше така любезна да ни посъветва, че цветовете които избираме макар да изглеждат относително бледи и подхожащи си един на друг, в действителност ще се окажат силно наситени и напълно несъвместими един с друг. Можете да си представите разочарованието ни от изгубеното време, труд и усилие да нанесем боята, както и от средства заминали на вятъра за тези прехвалени бои.

Аз лично повече няма да правя тази генерални грешка със скъпите бои и със сигурност няма да стъпя повече в магазин на колор.бг
procar - напреднал
Боядисах целия апартамент с Dulux преди 3 год.мога да кажа че с 2 ръце стана страхотно ,има голяма покривност. После боядисвахе в брат ми таваните с Леко със сребърни йони,минахме по 3 ръце и не стна толкова бяло като Dulux-a.Не съм провесьоналист бояджия а аматьор,боядисвал съм с няколко български и мога да кажа че друг път няма да ползвам такъв.
Купувал съм го от един магазин на Раковска.Можеби са развалили качеството.
chobanov - помощник
Лятото боядисвах с DULUX PURE LIGHT Satin. Понеже имаше лек проблем с помещенията за боядисване(оказаха се повече от предвиденото), боядисвах първо с боя купена от Англия и след това от България. Имаше коренна разлика.Да не говорим за цената, която беше тройна в сравнение с Англия... :?
nikolson - майстор
Искам да направя едно уточнение, което ва жи за всички мултинационални компании. Преди време се разгоря скандал, че те предлагат продукти с различно качество в различните държави. Това е вярно.
От компаниите отрекоха, което е също вярно.
Как става така?
Правят се продукти с подобни имена, които се различават малко едно от друго като визия и достатъчно като състав и цена. Нещо като adidas-adibas, panasonic-panasoanic и се пускат на пазара. Специално за Дюлакс, май не виждам в Англия да има PURE LIGH SATIN.
Chefo77 - майстор
Между Panasonic и PanasoAnic и Adidas - AdiBas и производството на различни модели от една и съща фирма (едно име за Германия, друго за България) има огромна разлика. Panasonic НИКОГА не са произвеждали PanasoAnic, това го правеха безименни китайски фирми, използвайки за успеха си имена, близки до оригиналите. Така де, Макита също не произвеждат Акита. И Акита не правят :wink:
empaher - напреднал
levis съм полвал преди няколко години и не бях много очатован....95% от обектите ги боядисвам с флюгер и досега проблем не съм имал никога (налагало се е почече от 2 ръце ) но пък крайния резултат е бил мн добър и всички клиенти са доволони...(само за пример мината година направих 1 апартамент и само от този клиент направихме още 4 апартамента цялостно и доста дребни неща)....решил съм следващия обект да го пробвам тоя дулукс ,предвид малко по ниската си цена спрямо флюгера....доколкото съм запознат единия дулукс е англииски а другия някъде другаде го правеха и от там може би има разлика в качеството....Цените в големите магазини за доста завишени и затова не пазарувам от там....

Тема "Мнение за прехвалените Dulux и LEVIS!!" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: