От мобилни телефони до цифрови камери
puh4 - специалист
ivanovbg написа:
Я си представи следното: Свикнал си вече вратата сама да се затваря, излизаш и си тръгваш. Тя тръгва да се затваря след минута примерно, а ти си вече на 2 преки от там. Крадеца се протяга и задейства датчика - тя спира и остава отворена.
Та въпроса ми е - наместо да ги затрудняваш, не ги ли улесняваш по този начин крадците? Нали затова го правиш или бъркам.
Аз ако го правя това, то ще е с превантивна мярка от неволно отваряне например:
1) Дистанционното е имал натиск от ключове или монети може и семки.
2) Лапето се заиграло с дистанционното и отворило без да разбере.
3) бутона на дистанционното се е премазал и понякога се еб@ва.
Всичко това е реални случки на наши клиенти, а затварянето винаги трябва да става с изчакване (виждаш с очите си затворено и тръгваш).
puh4 - специалист
VLADO66 написа:
Аз съм си залепил дистанционното на таблото,но си влизам в къщи през вътрешна врата.
Друго си е да е в джоба. Я си представи, че съм с мотор, колело, бебешка количка. И на мен ми е минавало да го лепя, но някак не ми допада идеята.
puh4 - специалист
bamchi написа:
puh4 написа:
Сега ако искаш самостоятелно затваряне ще трябва да набавиш: реле, ключ и сензори.
Релето с таймер да е с опция след получаване на напрежение да даде затворен контакт за 2-3 секунди, може да е на 24 волта така и на 220 (желателно на 24). Задължително сензори (ще уточним какви и откъде). Един ключ подобен на тия http://www.perun-bg.com/index.php?TPL=2 ... 6000_ID=49.
Единствено което ме притеснява (затруднява) избора на реле. Никога не съм работил с релета. Като ключ мисля да сложа МУК. МУК- а също е надежден според мен и е по-лесен за монтаж.[/quote
Обясняваш в някой мощен магазин какво трябва да може релето, ако го имат питаш като първолак какви са му изходите и край. Ключа е малък проблем забрави за него.
ivanovbg - майстор
puh4 написа:
Аз ако го правя това, то ще е с превантивна мярка от неволно отваряне например:
1) Дистанционното е имал натиск от ключове или монети може и семки.
2) Лапето се заиграло с дистанционното и отворило без да разбере.
3) бутона на дистанционното се е премазал и понякога се еб@ва.
Всичко това е реални случки на наши клиенти, а затварянето винаги трябва да става с изчакване (виждаш с очите си затворено и тръгваш).
За да се защитиш от всички възможности, единствения начин е ръчното :)

Друг вариант за защита е с ПИР датчик и сирена. 5 мин. след задействане на вратата независимо от нейното положение да се включва датчика и ако има движение в гаража - писва сирената :idea:

Тема "Автоматично затваряне на врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: