• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
prascho - майстор
здравейте, искам да си подменя лека полека крушките в дома с енергоспестяващи. Бих те ли ми казали добри дистрибутори или марки, които да са достатъчно качествени и да си изпълняват поставеното време на живот. Баща ми днес донесе някаква китайска, но на тези люде много вяра нямам. Може би някоя марка американски крушки да ми похвалите??
astor - специалист
В момента в МЕТРО има намаление на OSRAM около 7лв, за 4000ч живот. Аз взех две такива за тест. Светят добре и ме радват. Да видим колко време ще изкарат. При мен са включени в девиаторна схема и явно има някаква отечка, че ги видях да светят на тъмно, но проблема явно си е при мен.
inkovsv - специалист
И аз съм доволен от OSRAM.Но това са крушки предназначени за дълго светене.Честото включване и изключване съществено им съкращава живота.
Милен - майстор
Използвал съм досега 2 вида компактни луминисцентни лампи :idea: Това е истинското наименование на т.нар. енергоспестяващи лампи :idea:
Едната беше някаква италианска DURA lamp 27W 4000K, другите Philips Master PL Electronic 23W/827 - 3 бр, произведени в Полша. :idea:
Италианската светеше 3 години, почти постоянно по 10ч на ден. Първата Филипс изкара 2 год. и започна да мига и пращи. Другите две още си светят а са сложени в началото на 2004г. при 6 - 7 часа на ден. :idea:
Аз лично предпочитам лампите с топла светлина светещи с леко розови тръби. Тяхната светлина се доближава най-много до обикновените нажежаеми лампи. Тези светещи в бяло (моята италианска), светлината им е по-студена и дразнеща.
Тези с топлата светлина най-често се маркират с кода 827, например 23W/827. срещат се и маркировки 2700К или Warm White :idea:
Лампите с бяла светлина се маркират като 840,4000К,CoolWhite или 865,6500К,DayLight - от тях по-дразнещи са втория вид, светят синкаво :idea:
Живота на лампите зависи много от режима им на работа, колкото по- малко се превключват по- дълго ще светят :idea:

Използвам и кръгла луминисцента 32W с отделен електронен адаптер. Те също са добро и евтино решение. При изгаряне на лампата :idea: се сменя само тя. разбира се ако адаптера е качествен ще изкара няколко лампи :idea:
Последна промяна от Милен на ср яну 23, 2008 2:43 pm, променено общо 1 път.
prascho - майстор
останал съм с грешни впечатления. Крушката е с производител "Ват Искра"- Украйна. 8000 часа и цена 9,45 лв.

Прикачен файл

wat.jpg
wat.jpg (95.24 KиБ) Видяна 21987 пъти

Прикачен файл

wat1.jpg
wat1.jpg (103.68 KиБ) Видяна 21988 пъти
KIBRIT - специалист
Темата се дублира !
Използвайте Търсачката на форума !
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
darken_nz - специалист
И аз съм доволен от Philips (не само от енергоспестяващите - по принцип харесвам тази марка )
А за вида на светлината - ами това си е индивидуално
Аз например много обичам ЛЛ с бяла светлина и не харесвам жълтиникава
или червеникава (въпрос на вкус )
Същото е и за ЛНС ( и при тях има едни дето сетят жълтиникаво - направо ги мразя ,обичам тези с чистата свелина )
Милен - майстор
prascho написа:
останал съм с грешни впечатления. Крушката е с производител "Ват Искра"- Украйна. 8000 часа и цена 9,45 лв.
Щом не е Китай, има някаква минимална надежда :lol: Една календарна година има 8760 часа :idea:
PolariS - специалист
Здравейте,
въпроса ми е към ползващите и знаещите: 2700К или 6500К, кое е по-приемливо за окото, тъй като доста разнопосочни мнения четох и чух. Има и друго. Конкретно при мен ще бъдат на голямо осв. тяло, в помещение с още 2 осветителни тела (спотове), които са с халогенни GU10, жълтеникаво светят. :?
Милен - майстор
В случай че ще има халогенки с жълтеникава светлина по-добре си вземи луминисцентни с 2700К. Лампите с 6500К светят много дразнещо, особенно през деня.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20

Тема "Компактни луминесцентни лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: