• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани - модератор
Искрено се надявах да греша за баща ти, и просто грешно да си интерпретирал някои негови изказвания и дела, но това табло ми дойде малко в повече! Ще си спестя коментарите, по мненията ти, защото контактите говорят достатъчно без да задълбавам!
hidrazin написа:
Sof написа:
Ето това е таблото на село ....
#-o #-o #-o Sof , защо ти трябваше да си променяш мнението и да слагаш тази снимка???? Доста хора тук се опитаха да те защитят ама ти не. Ела мечко, изяж ме.
Тани май ще се окаже прав за рецидивистите. :-D
:partyman:
Той Тани (и някои други колеги разбира се) вижда нещата много преди другите, колкото и да му се подигравате! След време все се вижда, че е бил прав! Мнението ми Публикувано на: 6 Мар 2013 19:32:59
Тани написа:
Косис, не злоупотребявам с ролята си на модератор, а влизам в нея, кагато някой умишлено или не, се опита да подведе останалите потребители. Когато пишеш глупост след глупост и обясняваш с някакъв наукоподобен стил е мой дълг да се намеся.
...
и тогава щеше да си спестиш откровените глупости които пишеш и щеше и пред себе си да признаеш, че всичко написано от тебе за ... е меко казано невярно. Искрено се надявам, да попиташ някого и/или да попрочетеш малко и ако имаш доблестта да си признаеш грешката, за да не подведеш останалите потребители.
Заключих ти мненията, защото няма да си първия, който ще си изтрие мненията, когато разбере, че е сгрешил, а ако един енергетик не е запознат с реалността и говори колко за зелени зелините технологии и трябва да узреят, то най-вероятно и други мислят като тебе, но не го споделят. Нека в процеса на дискусията стигнем до някакъв консенсус. Ако разполагаш с информация за някое от твърденията ти , дай линк. ...

ПП
Поправянета на мнение след като някой вече е писал след тебе не е етично. Петте поправки на предпоследното ти мнение в рамките на 14 минути, докато не го заключих, не знам как да коментирам!

След една седмица затвърждаване на мнението ми:

viewtopic.php?p=501344#p501344
Тани написа:
ArturDent написа:
kossis написа:
Ти пък като какъв казваш това бе Аква Дентисте, а ???
Нещо енергетик ли си, а ???
Я ти като супер-турбо-енергртик ми отговори на следните въпроси:
Що аджеба не го произвеждате този ток с постояннотокови генератори?
К'ъв ще го правите тоя постоянен ток с примерно 6 кV като го закарате при потребителя? (Ето тук само печели - че може да се закара сравнително евтино променливия)
От какво зависят загубите от пренос? I*I*R ?
Какво е cos ф при постоянния ток?
Посочи един уред който работи по-добре с променлив ток вместо с постоянен. Сега да не ми кажеш - траф ?
Що напоследък цвъкат уреди "с инверторен..." ?

Ще оставя "енергетика" да ти отговори , защото ми е адски любопитен отговора му! Мога да се хвана на бас обаче, че няма да ти отговори :wink: Виж че се покри. Много глупости изприказва в тази тема , но когато е прав, не мога да си замълча и ще го защитя! Наистина има правотокови мрежи и се оказа, че продължават да ги развиват! Когато споря, обичам да се вслушвам в гледната точка на опонентите си! Прочети и ти! Доста интересни неща научих и ще включа във вижданията си за бъдещето! Предимствата обаче ще дам честта да ти ги обясни господин "енергетика" :-D
И реакцията на колегата:
8180 написа:
Чета полувнимателно темата, но не мога да не забележа (заради уголемен шрифт и оцветявания) прекалено честото употребяване на думата "ГЛУПОСТИ". Отдавам го на спомени за не добре научени неща.
Употребата на кавички около ЕНЕРГЕТИК, го отдавам на фриволния хумор на, иначе, уважавани от мен колеги - допустимо в Говорилнята под неподходящо заглавие.
Моите адмирации за ЕНЕРГЕТИКА kossis и за прекрасния и точен линк на колегата ivanovbg по БЕЗСМИСЛЕНО възникналия в последните страници спорен въпрос - случва се, при изчерпване на стабилни аргументи по основната тема.
Прекалено би било да призовавам за извинения от незнаещите/забравилите.
Мисля, по едно виртуално питие стига за творческия "рестарт".
:partyman: :drinkers: :prost:
Явно колегата трудно си променя първоначалното мнение:
8180 написа:
kossis,
Чест и почитания за теб и баща ти. =D>
Което както се вижда, не е променил и до днес, въпреки фактите! Принципното ни несъгласие е повод за анкетата в другата тема!

Съжалявам, но не мога да се поддавам на емоциите си и идеологическата си привързаност към някого , когато се очаква от мен да бъда отговорен и обективен! Многократно съм защитавал Косис, когато е бил прав и съм му правил забележки, когато се е опитал да подвежда останалите, което се е случвало много повече пъти за съжаление! Некомпетентността СПОРЕД МЕН, не трябва да е оправдание! Некомпетентните имат място в този форум само от страната на питащите, а не на отговарящите!
valentino76bs - майстор
Братко ти или се бъзикаш с хората тука/ако е така спри/,или нещата са по сериозни.Според мен тука/http://www.svnaum.com/ по биха се съгласили и те разбрали,и накрая помогнали в сегашните и новите начинания!

Заключвайте тази тема изчерпана е!


[
BAlexandrov - специалист
Тани написа:
Некомпетентността СПОРЕД МЕН, не трябва да е оправдание! Некомпетентните имат място в този форум само от страната на питащите, а не на отговарящите!
Искренно ти съчуствам за ролята, в която си и те подкрепям - Това е отговорно поведение!
fikata - майстор
Конкретно за таблото НА СЕЛО.
Бъдете обективни. С изключение на контактите,чиито място не е там, таблото изглежда съвсем прилично за селско табло. Противниците на това мнение нямат представа за недоразуменията на някои така наречените "табла" действащи в момента,не само на село но и в градовете.
Видът на таблото не може да е главната причина за несъгласие с знанията и уменията на гордеящият се притежател на четвърта квалификационна група за допуск за работа в ел.уредби.
Неговото теоритично и практическо ниво не отговаря на категоричността му с която раздава съвети по темите.
За съжаление тази негова категоричност може да доведе до неприятни последици за лаиците доверили се на неговите съвети.
Sof - специалист
Виждам че таблото както и аз отнесе поредните многобройни критики от най-големите Исполините в тази област, та кво да ви кажа-

Това табло вероятно е по старо от вас и надживя човека които го е изработил. И все още върши перфектна работа.

Незнам местата на контактите или бушоните дали е там -но е факт че са там.

Та вече започвам да се чудя , как до сега съм оцелявал без вашата критика и ценни съвети и изобщо съм жив ?!

Но едно разбрах -угодия няма и критици много, но когато трябва нещо да се свърши става сложно.

Понеже ми е забранена опцията да трия постовете си -помолих модератора да махне таблото и коментарите ми -за да не ви дразни това фалшиво табло с неграмотна изработка.

Съвети няма да давам, щото съм неграмотен и мисля че с това вашите проблеми са решени !

Действително има колеги които уцелват проблема точно, но, най тъпото е че аз не знам реално ВИЕ с каква квалификация и познания сте в тази област, но пък отнесох критика в неусвес от вас.

Уморих се от това и от безмислени спорове !

Но аз в контакта никого не карам да бърка с голи ръце !!! Не мисля че моите коментари може да навредят на някого и да доведат до рискове за живота му.
silent - майстор
Има табла с доста по-лошо изпълнение. само това с контактите не ми е ясно. Ако са токовземащи е редно да са с трижилен кабел. за да отпадне необходимоста от това да се включват по точно определен начин. Така както е в момента е опасно още повече за открито табло каквото е това. Иначе дете се вика табло кат табло.
VLADO66 - майстор
Sof/Kossis/,приятелю,форума е трибуна където много хора влизат за да се ограмотят.Ако таблото ти което си качил тук беше прието безкритично, някой/а може би повече/ хора биха си направили същото с ясното съзнание че е правилно.Да,има и момент от стстрана на другите потребители да блеснат със знания,но го приеми от тази гледна точка-да предложиш твоите знания и опит в които си сигурен.А това особенно в тока е особено важно защото може да има трагични последствия.Вярвам че си ме разбрал правилно.
Sof - специалист
dobcho_vn-
Прав си човек-така е ВЧ е силата ! Чаткаш ги ! :?: :-D

Вярно е и аз и баща ми не сме професионални електрификатори.

Бащата -мир на праха му беше проектант на АЕЦ Козлодуй и Топло-ядрен енергетик от МИ-Започнал е от началник Реакторен Цех-1 и 2.-1971 година.
И там доста грешки са допускали-облъчвали са се и тнт-е за това си и отиде преждевременно. Сам ми е казвал че е побелявал в АЕЦ-като са се чупели отговорни кранове и тнтн в ръцете му-побелявал е като бялата си престилка !

Така че идеални работи няма !!! Разбирасе от тогава много неща и порядки са се променили в АЕЦ-изискванията и нивата за сигурност са съвсем различни от едно време !
За да сте спокойни го казвам !

За таблото-нали помолих да се изтрие и това е !
ЗА не мога !

Все пак да обясня-тия контакти не се пипат- в цялата къща нямаше занулен контакт-това е стара инсталация -двупроводна-(то в блока ми в София е двупроводна - та на село).

Та АЗ започнах да подменям контакти и з къщата- нещо страшно бяха тия старите -клемите се бяха разтворили-нема връзка-старо.
И при подмяната ги направих по дивашкото зануляване-зануляване от нулата. Тогава осъзнах че ако завъртя някои от контактите ще стане проблем.
Таблото е високо и Полтъргаисти нямам за сега :mrgreen:. Само Белки трепя на тавана -но те не са електричари, а порове ! :mrgreen:
Дядото макар и с основно образование е опъвал трифазните кабели в селото по стълбовете-Казваха му Трунов-на Руският пълководец-амбициозен и тнт.

Значи -да предупредя-НЕ СИ СЛАГАЙТЕ КОНТАКТИ ПО ТАБЛОТО -МНОГО Е ОПАСНО !!! НАПРАВО СМЪРТОНОСНО !

Тези които са работили в сферата знаят кои са ЕЛТЕСТ (проектанти) и тнт подобни фирми изпълнители- аз лично съм ги виждал да работят на стълбове на високо без заземители и тнт -даже снимки сме правили и проблеми са ставали от това- грешки бол и то от специалисти !

Да ви постна ли една снимка с Белка в капана- голема гад е това ?
tokbatak - специалист
Sof, не им се вързвай на нападките. :) Трябва да си наясно че тук във форума само чакат да изядат с дрехите някой като тебе. Опасно е да публикуваш лична информация.
Хората които най много нападат сигурно две жици на кръст не могат да вържат ама тука са велики. Някои от тях експлоатират ел. табла пред които твоето е цвете за мирисане но тук хвърчат в небесата.

Аз на твое място хич не бих стъпвал тук - много "опасно е и ядат хора, под секрет". :) Специално за "Електротехника" считам, че е доста по безболезнено да те "изядат", отколкото да те убие тока (тебе, роднина, клиент). 8180
hidrazin - майстор
:devil: Да има някой за изяждане?
:partyman:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Фаза ли е, к'во е, не знам..." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: