Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
nikibol - специалист
Здравейте.
Предстои мипокупка на климатик с които трябва да отоплявам хол/всекидневна... около 20 кв.м. площ на 2.60 см. височиина, жилището се намира в Пловдив. Дограма ПВЦ, вътрешна изолация и окачен таван с вата.
Насочил съм се към климатик 12-ка.
Какъв климатик да си взема, като се има впредвид цена - качество - икономичност, като бюджета ми е около 1200 лв. Предложете точно определени модели.
Благоаря Ви предварително.
VLADO66 - майстор
Ако бях от Пловдив щях да се обадя на Aleksandars за оглед и предложение :) http://www.airqualitybg.com/
6ani - напреднал
Мицубиши или Панасоник. Ако не се лъжа последният модел Мицубиши е 1300лв. Панасоник е по добър (аз ползвам 3, единият е модел 2012 а другите 2013), но 12-тката е 1700лв. от модел 2013. А и енергийният му клас е А++ охлаждане, А+ отопление.
Но ако разполагаш с по малък бюджет и мицубишито не е хич лошо. На вилата ползвам такъв и съм много доволен.
Бат Иво - специалист
Daikin е най доброто на пазара !
dundurma - специалист
Бат Иво написа:
Daikin е най доброто на пазара !
ма на битпазара..................бягай от ЕВРОПЕЙСКИ дайкин.
климатик не се купува по критерия 12-ка,18-ка и т.н. на теб ти трябва машина с НОМИНАЛ 4киловата.за тези пари най-добрия вариант е климатик втора употреба,но ако искаш нов ще трябва да направиш компромис с някои неща.
nikibol - специалист
Добре. И в крайна сметка: Какъв климатик /марка и модел/ и от къде в Пловдив. Митцубишито .... дайте повечко данни за него.
Благодаря Ви.
silent - майстор
Марките са Митсубиши, Дайкин, Тошиба, Санио , Шарп малко след тях Фуджицу Фуджи Дженерал . По надолу една стъпка Нитачи, Панасоник Кариер, под тях ЛГ, китайци разни от сорта на Мидея , И някъде най отдолу Самсунг и всичкото безименен китаец и турец. Това е разбира се е много условно. Защото при нас някои от изброените японски марки почти не се срещат на приемливи цени а и определено 220V те модели не са върхови. Аз ако трябва да избирам бих се насочил към среден клас Митсубиши със среден коп върховите им модели са доста над бюджета ти. Някои от другите марки по ниско в ерархията може да имат на хартия по-висок коп но на практика е важно как се държи климатика в условия ралични от идеалните а там Митсубиши са много добри машини. Отделно са и много тихи. Дайкин са една идея по-скъпи а евтините им модели определено не струват не си заслужава да ги гледаш леки тела малки топлообменници . Тошиба може да погледнеш и евентуално Фуджицу(фуджи) Не се мятай на Хиперинверторите икономията която ще ти дадът в сравнение с по-ниския клас инвертори с коп около 2,5-4,5 ще прескочи цената която си дал за скъпия климатик след 10тина години а я са живи климите я не.
dundurma - специалист
nikibol написа:
Добре. И в крайна сметка: Какъв климатик /марка и модел/ и от къде в Пловдив. Митцубишито .... дайте повечко данни за него.
Благодаря Ви.
както ти каза ВЛАДО,обади се на САШО и каквото ти препоръча-вземай.
Aleksandars - специалист
nikibol, жилището какво строителство е, етаж, изложение, каква температура искате да поддържате?
nikibol - специалист
Aleksandars написа:
nikibol, жилището какво строителство е, етаж, изложение, каква температура искате да поддържате?
Жилището е изток, панелка, среден етаж /4-ти./. Искам да поддържам около 23 градуса.

Тема "Избор на климатик до около 1200лв.. какъв да взема." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: