Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Чаро - Акълия
kalin72 написа:
да сложа ето това:
Изображение
което да е вързано към помпата на бойлера, и когато тя спре, този магнет винтил да затваря.
Баш!
naskov - майстор
idunno написа:
Докато ти отваря вентила и през това време помпата работи след 2 месеца ще пишеш тема - Защо ми изгоря помпата.
Грундфоса изгаря поради съсвсем други причини. Проектиран е така, че дори и турбината да не се върти, не изгаря . Трите минути, необходими за отвярянето на клапана не му се отразяват по никакъв начин:wink:
vrangelov - специалист
kalin72 написа:
Да, имам такъв винтил, затворен, когато няма напрежение на елзадвижката (нормално затворена)...мисля да махна възвратния клапан, и да сложа този винтил...или пък да го добавя, като оставя възвратния?
Eto го монтиран на старата система...
Изображение

И аз съм на мнение, че ще стане добре с този вентил, и че помпата няма да изгори с него.
За да се отговори на въпроса, дали да се отстрани възвратният клапан, ще е нужна схемата на инсталацията.
Поне на такива като мен им трябва схема. Не че разбирам символите и ще мога да я разчета, но да се популя :shock: малко.
:partyman:
kalin72 - майстор
Аз вече купи друг вентил, магнет вентил, на Зита- Русе
Изображение
Така че този по-горе е за продаване, ако някой му е мераклия, да казва.
vrangelov - специалист
Честито, тогава! Как ще е вързването, с възвратния клапан или без него? Има ли схема или ще е по преценка на място?
n.ganev - майстор
Внимавай с този русенския да не е за високо налягане, защото ако е така ще ти пропуска много малко . Патил съм си с такъв и сега стои на рафта в мазата. Преди да го поставиш подай напрежение на бубината и надуй с уста за да провериш какъв е дебита, за да не се чудиш после "Защо бойлера ми не затопля?".
kalin72 - майстор
Не е с високо налягане, аз точно към такъв се бях насочил, но добре, че се обадих по телефона да сменя адреса на доставката, и човека отсреща ме попита за какво ми е, аз бях поръчал 1 ", и му казах за серпентина на бойлер, и той каза, ооо, няма да стане, поради причината, която и ти изтъкна, и ми предложи 1/2 ", отваря от 0 атм.
filmatoplo - майстор
Покажи на снимка новия клапан , аз си купих оня ден от БГ Терм -радиаторен кран 1/2 с ел задвижка , като и подадеш ток отваря :wink: -точно за серпентината на бойлер .
naskov - майстор
Такива слагам от години
romanpm - майстор
Прикачен файл:
DSC_0129.jpg
:) затваря за 10секунди

Прикачен файл

DSC_0130.jpg

Тема "Защо бойлера ми изстива?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: