Ел. инструментите. Консумативи.
ferrari4456 - специалист
rolls написа:
ferrari4456 написа:
...висок, среден и нисък клас...
Това вече е друго. Първият винтоверт, който си показал е стар модел от ниския клас, а втория сравнително нов ... мисля че пак от същия клас или средния (сравнявайки им параметрите).

Макита нямат хоби серия както зеления Бош, и тако според мен е по-правилно. Едно е да кажеш имам Макита - ясно е какво имаш, като кажеш имам Мактек - пак е ясно, ама като кажеш имам Бош требе да обясняваш син ли е, зелен ли е или някакъв друг там цвят. Това е тъпо.

Мактек си е зеления Бош на Макита, но доста по-добър ...
Аз се водех по дизайна, разгледай ги единия с какъв цвят и дизайн е и после по-скъпите как са и аз по това ги делях на сини и зелени.
http://www.makita.bg/components/com_vir ... 894ba3.jpg
http://www.intertechnic.net/uploads/BDF ... MAKITA.jpg
rolls - специалист
Да, виждам ги имат наистина разлика в цвета, но и поне 2 да не кажа 3 години в производството.
Когато е била произведена първата машина, модела от най-високия клас е тоя - http://makita.bg/bg/products.html?page= ... egory_id=7

Мисля, че сега просто са сменили нюанса на оцветяването си.

Колегата Kumay най-добре би обяснил разликите.
Kumay - майстор
Ще го кажа с две думи - нямам време за "лакардии"! :lol:
Разликата в цветът е от фотоапаратите, с които е снимано! Обикновено за сайтовете се ползват снимки от нета!
Няма хоби Макита! Дори някои модели на Мактек са по-добри от Макитите...
val4o89 - специалист
ulieliadi написа:
val4o89 написа:
Много благодаря за мненията, и аз клонях към макитата, но трябваше да го затвърдя. Утре съм пръв пред магазина, че работа ни чака :)
Пред кой магазин? В Баумакса беше на 279лв Макитата :roll:
Точно от Баумакса я взех, но е 329лв. Като цяло при всички официални представители на макита, доста от машините им са с много добри намаления. Оригиналната цена мисля беше 389лв. Има ги и на такава цена, но в по малките фирми.

Да не пускам нова тема - чудя се аджеба има ли корона за сухо ядково пробиване на бетон, която не е скарана с арматурата, или такова животно нема?
mitko64 - майстор
За сухо преди време гледах някакво клипче само че се върти с ъглошлайф, мисля безцентрово беше. Даже за реклама пробиха една рапидна ножовка с по- малките размери боркоронки.
madsnake - специалист
Макитата я имам мога да говоря от личен опит. Досега дупка по-голяма от фи 16 не съм правил. Дупча бетон (правя основен ремонт на панелка). Къртил съм с нея малко (основно плочки и канали за жици). Страшно доволен съм от машинката. Досега ми е загрявала само на къртене на канали, но не съм я чакал да пуши :) Не тече от никъде, понеже гледам, че някой по-горе се оплаква от такива симптоми. За боша нищо не мога да кажа за съжаление. От мен е това, дано да съм бил полезен.
val4o89 - специалист
Хора, машината е жестока. В момента правя инсталация и аз в панелен блок и къртя канали та пушек се вдига. Много добре се държи, има добър удар и дупки с 22-ка ги няма за нищо. Също така е достатъчно лека, за да не ми посинява ръката като работя дълго време с ръце над главата. Направо се родих. Преди бачках с един Блек енд декер, който се чупеше през ден. Беше малко по-мощен, но почти 2 пъти по-тежък. А сега да ви питам, някой сблъсквал ли се е със сервизите на макита? Питам, зашото с въпросния Блек енд декер всеки път ме бавят с по 1 месец. Все ми обясняват как частите пътуват с платноходката от Китай и всеки момент пристигат :D
Chefo77 - майстор
val4o89 написа:
А сега да ви питам, някой сблъсквал ли се е със сервизите на макита? Питам, зашото с въпросния Блек енд декер всеки път ме бавят с по 1 месец. Все ми обясняват как частите пътуват с платноходката от Китай и всеки момент пристигат :D
В сряда сутринта в 9.00 оставям такера в офис на Еконт във Варна. В четвъртък сутринта пристига в сервиза в Пловдив, в петък сутринта в 9.00 е в мен и в 10 вече работя с него. Как е сервиза? :)
Същото е и в Тръпкови - за Бош.
Виж, за Киров не мога да кажа нищо :wink:
reingar-x - специалист
Времето за ремонт зависи и от наличните части,защото няма ли наличност се чака както е за Метабо при Киров.Не е ли по-важно е качеството на ремонта от колкото да се направи за норматив?За нашия пазар най-лесни са за обслужване Макита и Бош,отдавана са на пазара и имат дистрибутори в всички по-големи градове.

Тема "Makita HR2470 или Bosch GBH 2400?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: