• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
nikolovvd - майстор
Като ти прочетох въпроса си помислих да ти отпраша друг въпрос - "Как си се измъкнал от българския казан в Ада?", но се въздържах от излишен спам. Не че и аз не съм за дисквалификация, като част от категорията над 50 години!
shotik - майстор
nikolovvd написа:
Като ти прочетох въпроса си помислих да ти отпраша друг въпрос - "Как си се измъкнал от българския казан в Ада?", но се въздържах от излишен спам. Не че и аз не съм за дисквалификация, като част от категорията над 50 години!
Това се дискутира в друга тема,лично аз съм доволен от живота си ,който не ми е бил лек,близо 30 г като локомотивен машинист,но това може да се оцени само от такива,които са работили или от близо знаят за какво става дума.
nikolovvd - майстор
Идеята ми бе, че никой не може да се измъкне от българския казан с катран в Ада, защото все някой ще го дръпне надолу. :roll:
Много обичах да се возя по парните локомотиви като бях на 10-11 години. Преди няколко години водих дъщеря ми на гарата в Хисар, за да види влак. От тогава до сега само веднъж се е возила на влак и много съжалявам, че не можах да я кача на парния влак, който бяха пуснали от София до Банкя.
Нищо, като заразказваме на внуците за преживяванията си и ще ни гледат с отворени уста! :lol:
shotik - майстор
Ето една емблема от времето на "лошият комунизъм ",която прослави България по това време:
Прикачен файл:
CIMG2051.JPG
CIMG2051.JPG (72.84 KиБ) Видяна 2597 пъти
Напишете какво знаете за нея и някой знае ли къде се намира ?
kiroslavov - специалист
Балканкар. А единственото, с което прослави България е, че ни купуваха мотокарите заради материала, от който бяха направени противотежестите им. Продукция с много ниско качество, но изпълнена със скъпи материали, чиято стойност надвишава тази на продукта.
VLADO66 - майстор
Това не е ли емблемата на завода в Красна поляна.Вярно че ги купуваха заради чугуна,обаче се усетиха и ги пълнеха с бетон.
shotik - майстор
hidrazin ,не е там,а и не знам дали го има този завод,но да допълня ,че не бяха само електрокарите и повдигачите,към Балканкар бяха и заводите за леки коли и автобуси,мотоциклети и мотопеди,може и да пропусна нещо,не се сещам сега за повече неща.
Аз съм учил в СПТУ по машиностроене в завод 12,после преименуван "Средец",където се изработваха много от частите за електрокари и повдигачи ,както сглобяването на двигателите на мотопедите,за мотоциклетите не съм сигурен,сега е вече изравнен със земята и може би се строи нещо.

Емблемата е на друго място,ще отговоря някой ден ,само жокер ,че е в София.
hidrazin - майстор
Не мисля че въпроса е много коректно зададен. Мен лично ми дреме на сайдера за София. Предполагам и на други места е останала ама хайде от мен да мине. Ей ти от Софето:
булевард „Цар Борис III“ 126
Ето ти и на още едно:
бул. Климент Охридски №14, София
:partyman:
Последна промяна от hidrazin на нед окт 27, 2013 10:47 pm, променено общо 1 път.
shotik - майстор
Добре,за да не дразня със загадката ето къде е сложена емблемата :кв Дървеница,бул Свети Кл.Охридски 18

http://goo.gl/maps/twsqo
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Задачка ,закачка: ..... Какво е това?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: