Нека намерим най-тънките цени.
lov - майстор
Лидълски никога не съм пробвал и сигурно няма да пробвам но съм носил обувки с мембрана както от 100 така и от 300 че и повече лева. Разликата е както се казва от дунава до балкана. В момента тъпча един ''мендъл'' и един ''соломон''. Първите вече достатъчно изтормозени щото все по гората на лов. Пък и понякога и за работни че намразих гумените ботуши.Тръни, драки и кал в изобилие че вече на нищо не приличат на външен вид но краката поне до миналата зима ми бяха сухи и топли и тая зима им е 5-ти сезон. Соломона все още не съм го засилил в битка карам го за градски чепик :lol: но и на него ще му дойде времето. :axe:
А евтиния чепик едва изкара един сезон при мен. Но всичко зависи за какво ще се ползва. Ако е за леки разходки и той ще върши работа. Проблема на чепиците с мембрана е именно тя. Трябва да я ухажваш за да ти върши работа.Пране само с определени препарати а по добре даже и без такива. Съхнене само ветровито място без нагряване. Но колкото и да я вардиш мембраната и тя си има срок на годност. Просто старее и тя с времето.
stan73 - майстор
Мерси за инфото !
То и моите туристическите доста ги ползвах и за градски обувки... :)
А и в буш-а се представиха добре (особено като за цена 39 лева), но определено не правя натоварвания като твоите (и не ми се очертават такива). Ще е готино да чуем и мнението на съфорумец имащ и скъпи маркови обувки и от тези, лидълските...
mitko64 - майстор
Истината за мембрана е Горетекс, всичко друго е компромис. Но и цените са солени и ще си караме със заместители, пък може и да случиме на нещо добро. Най- интересно е че преди година и нещо набарах едно яке с Горетекс мембрана в магазин за дрехи втора употреба за 7лв. Оттогава все се оглеждам и ровя, ама и те се изучиха, предлагат само парцали.
stan73 - майстор
Аз пък веднъж от такъв магазин за около 6 или седем лева нацелих едни прекрасни маркови ръкавици (Бъртън) от ГорТекс, а отдолу са нещо като гумирани. Те са относително тънки, но са доста големи и мога отдолу да слагам вълнени или поларени ръкавици, а отгоре тези. Разкошни са, май са правени за северната част на скандинавието за скиори... Зимата си ги слагам дежурни в колата (срещу закъсване :) ).
И в ЛИДЛ съм виждал да продават готини тъкавици с мембрана и подплата от полар на достъпна цена.
Един съвет - от многото изчетен материал по въпроса се оказва, че по-малък риск от измръзване на пръстите при сериозни студове има ако ръкавицата е не с индивидуални пръсти, а с едно отделение за палеца и с едно за останалите четири пръста.
емо ем - специалист
stan73 написа:
... да чуем и мнението на съфорумец имащ и скъпи маркови обувки и от тези, лидълските...
Според мен, за обувките (и не само) в магазин Лидъл важи правилото: "Който купува евтино, купува два пъти!"
Първо за маратонките - мога да сравня два модела Nike купени единия от Ню Йорк - $110, другия в България - 220 лв (2000 г.) и едни лидълски маратонки Crivit (тогава бяха 29.90) а тази година същите ги пуснаха вече по 39.90.
Еми... те си приличат само по външен вид. Първо, Nike ги носих по 5-6 години а лидилският беше за хвърляне още на втория месец. Уж и двата модела са направени с доста найлон ама от найлон до найлон има голяма разлика. Шевовете също, на лидълските конците се изпокъсаха на втория месец на Nike - на петата (или шестата) година (само на единия модел). Ходилата също не може да се сравняват - с лидълските просто ходиш сякаш си бос, не са ергономични, нито пружинират. Още, на лидълските бързо-бързо се поразлепи единия преден борд - в смисъл закачаш с върха на обувката два-три пъти някое паве или стъпало и вече се разлепва. На лидълските за да стегнеш добре връзките трябва да ги изтегляш ред по ред, започвайки от най-долния, ако просто ги хванеш в двата края и дърпаш - не става, стягат само последния ред. При развързване - също, трябва да разхлабваш връзките ред по ред от горе надолу.
Второ, за туристическите обувки: имам нисък Garmont на пет години а съм носил и евтини български (про хънтър май бяха) тях ги издържах около 8-9 месеца. Лидълските само ги разгледах внимателно на място и даже не ги пробвах. Защо? Ами те са направени от найлон, 100% найлон, няма никакъв друг материал в тях и като си спомня за найлона на Crivit описан по-горе направо се отказах.
В заключение, не бих препоръчал обувките от Лидъл освен с уговорката, че качеството отговаря на цената си - 39.90, да се ползват от дъжд на вятър и в никакъв случай на планина, само за разходка в парка, при хубаво време ;)
mitko64 - майстор
stan73 написа:
Аз пък веднъж от такъв магазин за около 6 или седем лева нацелих едни прекрасни маркови ръкавици (Бъртън) от ГорТекс, а отдолу са нещо като гумирани. Те са относително тънки, но са доста големи и мога отдолу да слагам вълнени или поларени ръкавици, а отгоре тези. Разкошни са, май са правени за северната част на скандинавието за скиори... Зимата си ги слагам дежурни в колата (срещу закъсване :) ).
И в ЛИДЛ съм виждал да продават готини тъкавици с мембрана и подплата от полар на достъпна цена.
Един съвет - от многото изчетен материал по въпроса се оказва, че по-малък риск от измръзване на пръстите при сериозни студове има ако ръкавицата е не с индивидуални пръсти, а с едно отделение за палеца и с едно за останалите четири пръста.
Това за ръкавиците с два пръста си е самата истина. Когато се занимавах с ловно дело, при големи студове носех военни вълнени ръкавици с пет пръста и върху тях много широки двупръстови, брезентови с агнешка кожа отвътре, вързани с въженце една за друга, преметнато през врата. При някаква внезапна ситуация само тръсвах девте ръце и брезентките увисваха на въжето и се хващах за пушкалото. Иначе с петпръстови ръцете за десетина минути стават на кочан.
lov - майстор
Понеже тая вечер ми върви на тема чепици та се наложи да сканирам една гаранционна карта та да я покажа и тук за да се види разликата.
Има евтини и хубави неща но са на различни рафтове. До тая мъдрост е достигнал народа по метода на пробите и грешките.

Прикачен файл

Отсканировано 16.10.2013 г. 22-56.jpg
Отсканировано 16.10.2013 г. 22-56.jpg (98.8 KиБ) Видяна 4045 пъти

Прикачен файл

Отсканировано 16.10.2013 г. 22-56 (3).jpg
Отсканировано 16.10.2013 г. 22-56 (3).jpg (63.44 KиБ) Видяна 4045 пъти
stan73 - майстор
емо ем написа:
stan73 написа:
... да чуем и мнението на съфорумец имащ и скъпи маркови обувки и от тези, лидълските...
Според мен, за обувките (и не само) в магазин Лидъл важи правилото: "Който купува евтино, купува два пъти!"
Първо за маратонките - мога да сравня два модела Nike купени единия от Ню Йорк - $110, другия в България - 220 лв (2000 г.) и едни лидълски маратонки Crivit (тогава бяха 29.90) а тази година същите ги пуснаха вече по 39.90.
Еми... те си приличат само по външен вид. Първо, Nike ги носих по 5-6 години а лидилският беше за хвърляне още на втория месец. Уж и двата модела са направени с доста найлон ама от найлон до найлон има голяма разлика. Шевовете също, на лидълските конците се изпокъсаха на втория месец на Nike - на петата (или шестата) година (само на единия модел). Ходилата също не може да се сравняват - с лидълските просто ходиш сякаш си бос, не са ергономични, нито пружинират. Още, на лидълските бързо-бързо се поразлепи единия преден борд - в смисъл закачаш с върха на обувката два-три пъти някое паве или стъпало и вече се разлепва. На лидълските за да стегнеш добре връзките трябва да ги изтегляш ред по ред, започвайки от най-долния, ако просто ги хванеш в двата края и дърпаш - не става, стягат само последния ред. При развързване - също, трябва да разхлабваш връзките ред по ред от горе надолу.
Второ, за туристическите обувки: имам нисък Garmont на пет години а съм носил и евтини български (про хънтър май бяха) тях ги издържах около 8-9 месеца. Лидълските само ги разгледах внимателно на място и даже не ги пробвах. Защо? Ами те са направени от найлон, 100% найлон, няма никакъв друг материал в тях и като си спомня за найлона на Crivit описан по-горе направо се отказах.
В заключение, не бих препоръчал обувките от Лидъл освен с уговорката, че качеството отговаря на цената си - 39.90, да се ползват от дъжд на вятър и в никакъв случай на планина, само за разходка в парка, при хубаво време ;)
Далеч съм от мнението, че лидълските туристически обувки (ботичките) са съпоставими с такива от 300 лева, но пък и малко си прекалил с изказването си, че стават само за разходка в парка при хубаво време. Имам ги от година и нещо и ще опиша как съм ги ползвал, като в момента нямат никакъв дефект, засега няма и признаци да дадът такъв, просто вече не изглеждат като нови. Не съм ги прал, но съм ги забърсвал няколко пъти с влажна гъба и веднъж ги мих външно с течаща вода и четка, че доста ги бях изкалял. Много време ги ползвах и като градски обувки през всички сезони, но за лятото топлят прекалено много. Зимата е комфортно с тях ако се движиш, не се хлъзгат много, но в кишав сняг доста се навлажняват. Правил съм също около 9 сравнително леки прехода из буша по около десетина километра, и 2 много тежки по около 3 километра с около 30 кила багаж по мен (раници, чанти, храна, вода, палатка, платнище, надуваем дюшек, помпа, няколко ножа, малко дрехи и снимачна техника (бяхме накичени като коледни елхички :) )), а аз тежа към 119 кила (така, че обувките са понасяли поне към 150 кила). Най-тежкото в последните 2 прехода беше почти отвесен склон с пръст, скали и клони с височина около 60 метра (него се налага да го минаваме на няколко пъти с по част от багажа, за да може да се държим и с двете ръце за каквото намерим при слизането и качването). Вярно прехода е ужасен, но местенцето там е вълшебно и поради трудният достъп ходят много малко хора. Досега там съм ходил с четири различни вида обувки, с тези съм се чувствал най-комфортно през най-тежката част от прехода, сцеплението им е много добро, а и засега не са показали дефекти.
Ето и 2 снимки от вълшебното местенце - намира се на километър или 2 южно от прословутото "Паша Дере" (от тази година още не съм ги редактирал, но пък поне снимах с диеселара (рядко се прежалвам да го взимам по такива места), така, че кадрите трябва да са още по-качествени) :

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... permPage=1
Последна промяна от stan73 на чет окт 17, 2013 8:53 am, променено общо 2 пъти.
mitko64 - майстор
Имаш ли впечатление как се държат на дъжд и роса, дали пропускат? А иначе по темата за обувките, който е от София може да се поразходи и до новоя магазин за спортни стоки, Decathlon,до Икеята. Веломаняците, риболовците и почитателите на други спортове има какво да разгледат.
stan73 - майстор
Всъщност и да и не. Да при леки - поемат известно количество влага, но до чорапите ми не е стигала. Не съм бил на силен дъжд с тях продължително време, за да знам дали ще ми подгизнат краката. Май влагозащитеността им не е много добра, въпреки, че част от тях са мембрана, а стелките са "Еър Вент"... Сякаш зимната версия (от същият производител), която си купих скоро пак от Лидл (но пък и засега съм обувал само в магазина), на вид изглеждат по- влагозащитени. Ще споделя след време мнение и за тях, само да се наложи да ги понося... :)

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: