любител написа:Здравейте колеги,Тъкността е да въртиш на ниски обороти, както най-вероятно на кутийката пише и задължително на неудърен режим. За да не загрява и да не вибрира прекалено. Защото захващането им не е като да не вибрират. Няма нужда да избираш по-малък размер, защото и без това тази конзола трябва да я залепиш за стената.
Преработвам у нас основно старата ел. инсталация по новия стандарт и някой други неща, та си купих такъв комплект с идеята да си улесня работата по пробиване на отворите за конзоли и разкл. кутии.
Но досега не съм работил с такова приспособление и се питах има ли някакви тънкости. С търсачката не открих достатъчно в сайта.
Комплекта е подобен на тези за дърво - държач с центроващо свредло и различен диаметър демонтиращи се пластини с предполагам корунд по периферията на режещия ръб.
Питам се примерно ако искам плътен отвор за конзола (за ел. контакт) само определения диаметър ли да оставя и после да къртя вътрешната част или да ползвам всички по-малки диаметри и така дупката ще си стане направо.
Имам перфоратор Спарки 264 Е (820 W) и мисля с него няма да имам проблем да работя.
- 1
- 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
borkata3000
- специалист
20 мнения в "Работа с бор-корона за зидария"
theurgist
- специалист
здравейте колеги
аз си купих бор коронка и съм изключително доволен пробива всичко,Перфоратора ми е Бош ама е малък 550Вата. за да не го мъча и да става бързо и лесно първо слагам бор коронката и само показвам мястото не дупката. След това с 6-тичка бургия пробивам дупки по периферията и след това оформям с боркоронката. Вече направих един апартамент и една къща и няма никакви проблеми
Прикачен файл
IMGP1017.jpg (217.24 KиБ) Видяна 5689 пъти
borkata3000
- специалист
theurgist написа:здравейте колегиНе си ли губи така смисъла на инвестираните в боркороната пари?аз си купих бор коронка и съм изключително доволен пробива всичко,Перфоратора ми е Бош ама е малък 550Вата. за да не го мъча и да става бързо и лесно първо слагам бор коронката и само показвам мястото не дупката. След това с 6-тичка бургия пробивам дупки по периферията и след това оформям с боркоронката. Вече направих един апартамент и една къща и няма никакви проблеми
theurgist
- специалист
Перфоратора е слаб, а боркоронката е с голям диаметър, и като трагна да пробивам направо ми трчбва около 20 мин за една дука а и постоянно машинката припплазва в съединитела. а като парво пробия с малка бургия по периферчта на дупката после боркоронката прави окончателната дупка за 1 мин. Прабвал съм всякак и така ми е най-лесно и наи бързо
А и ако перфоратора ми е примерно 1000 вата с директно зацепепване без съединител ще се получи, но този е малък и..... така става най-добре
Иначе да прави сте че не използвам боркоронката по предназначение за директно пробиване но така ще е докато не си купа някоя п осериозна машинка 
Mori
- специалист
Прав е колегата за мощността на машината - аз пробивах с една около 750 В и ставаше същото - приплъзва съединителя и пробива мнооого бавно - по-бързо става да надупчиш няколко отвора в бетона и да ги съединиш с шилото. Преди съм работил с такава корона на бетон но беше с голям перфоратор - е там нямаше никви грижи, освен арматурата де.
Тани
- модератор
theurgist написа:Перфоратора е слаб, а боркоронката е с голям диаметър, и като трагна да пробивам направо ми трчбва около 20 мин за една дука а и постоянно машинката припплазва в съединитела. а като парво пробия с малка бургия по периферчта на дупката после боркоронката прави окончателната дупка за 1 мин. Прабвал съм всякак и така ми е най-лесно и наи бързоТочно за големите машини е нужен съединител! Тази твоята ако блокира в нещо боркороната ще я удържиш и ще спреш, но ако е по-мощна ще те завърти и тебе! Ако ръката ти е близо до стена може и да ти я счупи!!!А и ако перфоратора ми е примерно 1000 вата с директно зацепепване без съединител ще се получи, но този е малък и..... така става най-добре
Иначе да прави сте че не използвам боркоронката по предназначение за директно пробиване но така ще е докато не си купа някоя п осериозна машинка
theurgist
- специалист
Тани работил съм с доста голями машинки и сум разглобил доста машинки, повярваи ми последното хилти нямамше съединител и беше сериозно( сега е в моргата вече ама той си изживя живота) Ако можеш да си контрулираш движенията нямаш проблеми просто като усетиш примерно арматура пускаш копчето. Да виждал съм и как един познат беше завъртян от една машинка. ама все пак ттрябва да знаеш как де ги използваш
щото наистина може да се пострада.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Вече и най-големите ментета имат съединители, а за марковите за задължителни. На мее една Практа така ми е усуквала ръката, че като се сетя още ме заболява китката!
- 1
- 2
Тема "Работа с бор-корона за зидария" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература