• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 31
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Това последното е много добор! Добър избор
jabata - специалист
Здравейте,

след дълго мислене и търсене, и проучване и аз се спрях на въпросната камина, при това без въобще да съм я видял на живо, и все още чакам да ми я докарат.
Аз също съм в процес на избиране на пелетна камина.Успя ли вече да закупиш каминката,която си беше харесал.Ако да,дай някакви отзиви,че вече почна да застудява.Все пак всяко мнение е ценно.
Ами взех това http://www.kuoreterm.com/kamini/kamini- ... -14kw.html и за сега съм доволен,дойдоха хората монтирахме я гори топли работи доста беззшумно!
Мисля че е добър избор![/quote]

Какво ще кажеш за нея струва ли?
Преди да се спра на този модел една продавачка в един магазин (предлагаха камини MCZ) ме убеждаваше че за 70 м2 площ ми трябвало 21KW, за да имам резерви. Мислих, смятах, и се чудих колко да са тези резерви при условие че жилището е изолирано, а реално погледнато съм виждал как котел с добавена горелка на пелети 20 KW, топли 2 етажа къща с РЗП около 200 квадрата.
Как е камината откъм шум, и разход на пелети. Аз се отказах от тази на MCZ защото имаше постоянно един вентилатор който бучеше, и си беше почти като вентилаторна печка.
cvetan_d - специалист
Не мисля "MCZ" да е по лош избор. Имат си серии с различно качество на моделите. Аналога на предлаганата от "Куоретерм" може би е "МСZ-EGO" Относно вентилатора той е опция и за двете така че няма да ти шуми. Шумния служи да издухва въздуха от нагрятата камина в помещението което е поставена тя. :tonqe: Важно е шум да не издава шнека. Разликата е основно в цените им. На мен лично слабост ми е "Равели". Не видях с какво другата заслужи 1000 лв повече. При гореспоменатите камини 14 кв е достатъчно за 70 кв
jabata - специалист
Ами това което ми предлагаха на мене беше MCZ Primula, казаха ми че не предлагали MCZ Ego защото били същите но по скъпи. Е въпроса ми е, като са същите защо са близо 1000лв по-скъпи, при един и същи производител, питам и отговор не искам. Но причината поради която се отказах беше от една страна некомпетентноста на продавача (т.е. Ерато Дистрибутор-а), от втора страна че до момента съм имал лош опит с Ерато, относно качество на обслужването на една пелетна горелка, и на последно място - Дизайн-а. На мене лично Ravelli HR 100, много ми хареса като дизайн.
Та сега ще чакам да ми я докарат, да видя правилен ли ми е бил избора, или не.
За шума от шнека, надявам се равели-то да не издава такъв, а малкия модел няма горе споменатия вентилатор.
syncho - майстор
21kW е супер много за 70м2 апартамент. Мисля, че равели-то ще ти свърши работа. Всяка цена си има причина да е такава. Дали примерно горивната пота ще е чугунена или стоманена, дали ще има само почистване или каквото и да е почистване (също и самото то как е изпълнено), дали ще има програматори, помпи, разширителни съдове, какви защити има, какви тестове е покрила (сертификати), качество и количество материали... много са компонентите изграждащи цената.

За мен Extraflame са си абсолютният лидер що се отнася за печки на пелети.
cvetan_d - специалист
Едно че м/у Extraflame и Ravelli има голяма конкуренция и второ доставкчика за българия. От там нататък започват другите различия за да се получи крайното ценообразуване!
jabata - специалист
cvetan_d написа:
Едно че м/у Extraflame и Ravelli има голяма конкуренция и второ доставкчика за българия. От там нататък започват другите различия за да се получи крайното ценообразуване!
Абсолютно вярно. Всеки лобира за своето, така че го има и момента на пристрастието, което е нещо съвсем нормално.

За цената, вярно че си има причина за да е такава, но повече или по-малко на мене ми се вижда непрофесионално да не можеш да обясниш на клиента каква е разликата, а и да предлагаш близо 10KW по-мощна камина, при условие че и малката би свършила идеална работа, и рядко ще достигне и на 75% от мощноста е прекалено. И всичко това за мене бяха ясен знак да бягам далече от този търговец, още повече че ми заяви 30 работни дни срок за доставка.
А за Extraflame, видях ги и те ми бяха един от кандидатите, но ред причини, включително и цената ме наклониха към Ravelli. Дано не съм сбъркал, но това ще си проличи надявам се след седмица, или най-късно като стегне големия студ, и тогава може да плача жално във форума, посинял от студ :? , да мисля как да се отърва от животното, и по спешност да пробвам с Extraflame, но надявам се да не се стига дотам.
syncho - майстор
jabata не вярвам да имаш проблеми с печката и топленето ѝ :) . Единствено я почиствай редовно както нея, така и комина и няма да имаш грижи.

Наистина звучи невероятно и несериозно да не можеш да дадеш обяснение за такава разлика в цената. Както и да даваш такава мощност за такава площ... просто :-#
plamen_peev - специалист
Абе колеги как се чисти това нещо? Гледах, гледах клипа и нищо не показаха по въпроса.
Майка ми се е навила за такава каминка, ама аз от горелките със шлакообразуванеото доста съм се напатил.
Та някой ако знае или ползва такава каминка да каже има ли почистване или се разчита само на обдухването?
syncho - майстор
Нямат специално почистване. Евентуално може най-големите модели да имат. Рядко се случва да се задържа шлака. Обикновенно се случва при наистина лоши пелети.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 31

Тема "Камина на пелети с водна риза" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: