Напишете въпрос свързан със санирането.
8180 - майстор
ПРАВИЛАТА!!! Т. 12. Моля.

По съществото - обосновете избора на теглото на ватата.
Pooh - майстор
morphaeus написа:
Продължаваме с изграждането на конструкцията, профилите се разполагат през 25см. идеята е така да се разминат че след това ватата да легне върху CD-тата на равни интервали. Използвам каменна вата на Кнауф с плътност 130кг. и дебелина 5см., размера на платната е 100/50.
От снимката се вижда, че има достатъчно място за нормална двойна скара, но не е изградена. Отделно, чудно ми е колко слоя гипсокартон се предвиждат, че профилите са толкова сгъстени? :?
Вата с подобна плътност е за външна топлоизолация или за под.

В крайна сметка, кое е обуславяло избора на материали и технологии, освен високата цена на себестойност - готов продукт?
ivanovrg - специалист
и защо през 25см профил,а не примерно през 20,та дори и 15см

според всички бумаги профилите се редят от 40 до 50 см

с тази вата и толкова много окачвачи,спокойно може през 40см и да се сложат две кожи ГК
Радвам се на големия интерес към моята статия, и благодаря за вниманието което ми отделихте. Благодаря и за забележката на модератора ще се коригирам но смятам, че така темата ми няма да е никак прегледна.
ВАЖНО!!!
Всичко което използвам и правя е по моя собствена разработка и в известен смисъл доста експериментално същевременно стараеки се да спазвам указанията на производителите! Не казвам това се прави така!!! Така го правя аз! Краиният ефек за мен е най -важен и накрая ще публикувам и резултатите които изненнадаха дори мен!
Сега да отговоря на въпросите:
1.По съществото - обосновете избора на теглото на ватата.
- Избора ми на вата не е случаен след дълго проучване в доста чужди форуми и статии видях използването на каменна, а не минерална вата с доста по- голяма плътност и сътветно по малка дебелина. Избрах вата с дебелина 5см а не 10 заради по-малкото място което ще се използва като същевременно увеличих плътността.

2.От снимката се вижда, че има достатъчно място за нормална двойна скара, но не е изградена. Отделно, чудно ми е колко слоя гипсокартон се предвиждат, че профилите са толкова сгъстени?
Вата с подобна плътност е за външна топлоизолация или за под.

В крайна сметка, кое е обуславяло избора на материали и технологии, освен високата цена на себестойност - готов продукт?
- Не няма никакво място за двоина скара снимката е създала зрителна измама- тажан преди излоцията 253см след изолацията 243см, профилите са сгъстени за усилване на конструкцията, както сам си забелязал ватата е двойно по тежка по най елементарно правило увеличих двойно профилите отделно така платната лягат доста точно, а и това че ще спестя 5 профила по 3 лева например не мисля че ще натовари съществено биджета ми но със сигурност конструкцията че е достатъчно усилена.
Кой казва, че тази вата се ползва само за под или външна ТИ? Трябва да се мисли проверява и проучва, а не да бъдеш жертва на рекламата, защото го казал този или онзи.
3. и защо през 25см профил,а не примерно през 20,та дори и 15см

според всички бумаги профилите се редят от 40 до 50 см

с тази вата и толкова много окачвачи,спокойно може през 40см и да се сложат две кожи ГК
- Хумурът тук е неуместен здравината на конструкцията и сигурността на ползвателите е на първо място! Помисли си колега ако под този таван спеше ТВОЕТО ДЕТЕ! дали щеше да сметнеш старателно натоварванията и да заложиш допълнителна подсигуровка?
ivanovrg - специалист
колега
моето дете спи под таван правен от мен

да поясним
един метален дюбел издържа 40кг
ако на всеки квадратен метър имаш по 1 дюбел
е квадратен метър ГК 12,5 см тежи 11 кг
това значи че имаш запас от близо 30 кг на квадратен метър за профили и за вата

130кг.-трябва да е на кубичен метър
и дебелина 5 см значи един квадратен метър от ватата тежи около 6 кг

това на снимките не е зрителна измама
много добре се вижда ,че има достатъчно място за двойна скара(10 см)
за нея са достатъчни и 7 см

няма лошо да се презапасява човек
но да го пускаш като статия как се прави
Чаро - Акълия
И в крайна сметка се оказа, че ако беше сложил обикновена вата 5см на двойна скара, щеше да получиш същите изолационни свойства на тавана, без излишна галимация, огромен брой дупки в бетона и доста излишни тенекета, спазвайки технологията и в рамките на пълната безопасност, гарантирана от производителя?! :? (ииибаси изречението :shock: )
Или пропускам нещо? :?
gogitko - специалист
Ако ударя толкоз дупки в моя апартамент от домсъвета ще ме изселят.
marian1 - майстор
Колега прегледай това помагало и помисли отново - http://www.pgsa-paz.com/elpom/2%20Chast.html имало ли е нужда ( освен ако не ти е подарък ) от по скъпата каменна вата? И още нещо се чудя - необходимо ли е да се използва разминаване на плочите, понеже не съм правил с плочи а с рула минерална?
darakchiev - специалист
Ако не те затруднява би ли показал някоя и друга снимка по време
на полагане на пароизолацията.
tysonlkr - специалист
Пароизолация слага ли се на стените или само на тавана?
И аз ще се радвам на снимки от полагането на пароизолацията.

Тема "Вътрешна топлоизолация с каменна вата и гипскартон" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: