• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 15
Съвети за начинаещи готвачи.
gechev - специалист
Разликата в градусите се компенсира от количеството. На сутринта правиш равносметка за качеството. :partyman:
ArturDent - Почти Безобиден
За това си има обяснение - колкото по-на-юг токова градусите на алкохола падат.
Я питай скандинавците - мисля че техен е рекорда за алкохол на глава от населението.
Общо взето формулата е градуси алкохол + градуси температура = константа (може би към 85)
EDI - майстор
То и аз да се включа при ракиджиите.До сега никога не съм варил ракия през живота си, ама на стари години и това е на път да стане :lol: .На вилата преди година оформих и качих две асми, та тази година имаше доста грозде и се чудех какво да го правя.По принцип само го ядем, ама като прибавя асмата с безсеменното в града ,става много.Та, от село набрах към 50 кг грозде /смесено бяло и червено, не знам какви сортове, но са ароматни/, свалих зърната от чепките, минах ги през една рабица и в един бидон.По съвет на комшията сложих 15 литра вода и 5 кг захар, та сега от 4-5 дена сутрин преди работа бъркам чорбата.Да видим какво ще излезе от цялата аматьорска работа.
stiv1961 - майстор
Ще излезе, Еди, като падне захарността на 0 пресоваш джибрата и вариш. Аз утре ще варя гроздовата. Чакат ме три казана и една преварка. Не знам дали ще ми стигне времето :?
big_death - специалист
Ето и мойта остановка :)

Прикачен файл

1372964_608040312593238_2079784051_n.jpg
1372964_608040312593238_2079784051_n.jpg (100.29 KиБ) Видяна 2949 пъти
big_death - специалист
и още една

Прикачен файл

1388100_608040309259905_1250833180_n.jpg
1388100_608040309259905_1250833180_n.jpg (99.31 KиБ) Видяна 2960 пъти
Това поеследния казан много ми допада!
gechev - специалист
Я да видим коѝ не плаща акциз, и вари таѝно у дома. Пишете си спокоѝно, но да не забравяте, че Големия Брат гледа. :lol: :lol:
stiv1961 - майстор
gechev написа:
Я да видим коѝ не плаща акциз, и вари таѝно у дома. Пишете си спокоѝно, но да не забравяте, че Големия Брат гледа. :lol: :lol:
Виж :-D
Прикачен файл:
Photo-0008.jpg
Прикачен файл:
Прикаченият файл 140920132208.jpg вече не е достъпен
Прикачен файл:
140920132208.jpg
Mega - специалист
Последната снимка страничен продукт на дестилацията ли е? Защото при мен не остава такова след варене. ;)
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 15

Тема "Варене на ракия" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: