• 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
valqk - специалист
joro sofia написа:
много добре си направил с тези изследвания,но има 1 но .какво е било преди 3 години и какво е сега никой не знае.а сертификатите са по сайтовете на фирмите,но дали са истински .
А СЕГА НАЙ ВАЖНОТО.МИНАЛАТА СЕДМИЦА ЗВЪНЯХ НА СКРАВЕНА НА ОКОЛОВРЪСТНОТО И КАЗАХА 400 ЛВ(СЪС БЕЗ ДДС НЕ ПОЯСНИХА),ВЧЕРА ПАК ЗВЪНЯХ И КАЗАХА 480 ЛВ И НЯМАТ !!!!! ЗВЪНЯХ И НА ЛЮБИМЦИТЕ ОТ ПРОЖЕТО ,НО МИ ДАВА ГРЕШЕН НОМЕР.ТЕЯ РУМЪНСКИТЕ ВЕЧЕ СА ЗЛАТНИ,ЕНЕРДЖИ ХАУС БЕХА 365,НО КАЗАХА МИНИМУМ 20 ЛЕВА НАГОРЕ ОТ 1 СЕПТ.ДАЙТЕ ДРУГО ИНФО ЗА СОФИЯ ,АКО ИМАТЕ ?
Скравена - потвърждавам. Нямат никаква шлака. За 5месеца съм чистил котела 4-5 пъти (може и 5-6 - не помня), по около 1път на месец. В момента цената е май към 460-480 (както казваш ти). Преди месец, като щяхме да вземаме беше 400-420, но пак нямаше. Преди 2-3 месеца беше 360-380.... но пак нямаше :-D
Реколтата 2012, която взех се оказа ДОСТА пепелива. Предната година взех 1т пак от тях и нямаше почити никаква пепел.

Колега, всичко е до партида на пелетите. Машините не се променят, но материала варира и там е и проблема.
Ще пиша като почна да ги горя. Иначе, разликата в цената е заради разликата в мат'ряла - дъб/бук с/у иглолистен.
Дори и да е по-малко калоричен, при разлика в цената от около 30-40% за тон... няма такава калоричност, която да го компенсира.
Отделно - предпочитам да купувам пелети от материал, който расте 20-40години, а не 80-150!
Това със шлаката, което обесняваш съм го виждал само и единствено с пелети от слънчоглед и то с МНОГО пепел в тях! Чистеше се на 12часа ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Вземал съм едни други(боклуци), които сигурно бяха правени от нещо с лепило в тях, защото правеха много шлака, но се чистеше на 24-48часа с тях.
Апропо сега гледам в бриколаж едни слънчогледови, но без никаква прах в тях и мисля да ги пробвам - да знам, че и хубави слънчогледови горят без шлака.
joro sofia - помощник
значи просто ти е провървяло,използвал си само хубави пелети,иначе 2 чувала,и айдееее ,чистим
filmatoplo - майстор
Дайте идея за добри пелети клас А1, на добра цена около 320 макс 350 лв тон , да горят добре във Фероли или ГП 4 . :wink:
filmatoplo - майстор
Някой ползвал ли е тези -yourpellets.com , на път ми са , питах но днес не бяха произвели , утре щели да произведат пелети , изглежда работят по заявки :? В двора гледам само иглолистна маса -Бор за суровина .Един човек ми каза че купил и горели уж добре в горелка Фероли .
plamen_peev - специалист
Филмче, за горелка Стара Загора или Скравена. Тествани 3-4 г0дини с гаранция. Особенно Старозагорските. Обаче май малко късничко за тази цена. Не знам сега колко вървят. Аз си купих шуменски - 310 лв. до вратата (нали вече съм с Пропела :-D ) доволен съм. Аз и първата година с горелката бях доволен от към калоричност, ама много шлака правят. За 6 часа котела вади късове като орех :shock: . Ама сега не ме притеснява изобщо. Нали сам си се чисти. :) От към пепел сякаш се е подобрило положението от преди 4 години, щото със 16 изгорени чувалчета по 15кг пепелта в кутийката(50х25х25 см) е пълна по-малко от една трета.
filmatoplo - майстор
:) Благодаря , идва ми до главата от време на време такава задача да намеря качествени пелети на добра цена , понякога това е решаващо -иначе въобще няма да монтирам котел или горелка на пелети :wink: .Сега се сетих -по принцип пелетите ще се горят през месеци от юни до август , тогава дали ще намеря :? :) .
LazarGanev - "Велик майстор"
Ми те тогаз са най-еФтинки :wink:
filmatoplo - майстор
Абе клиента малко нетърпелив , иска още сега , освен да изчака , ще топли БГВ за лятото .
orlie - напреднал
Моля препоръчайте ми без реклами (може на лично съобщение) висококалолорични пелети макар и с по-високо пепелно съдържание (като за GP sc) така че съотношението цена към калоричност да е добро. Например слънчогледовите пелети са със съотношение цена (30ст)калоричност (5KWh/kg) 6стотинки за KWh, което е супер. При пелети от Скравена, за които се трърди, че са с калоричност 5,8kwh това съотношение е 6,89ст (при цена каквато е в момента 40ст/кг).
За сламените пелети проблема е че май и самопочистващите котли не се справят а и имат високо съдържание на сяра, което съсипвало котлите, как стои този проблем при слънчогледовите пелети? Това като се омасли и изцапа котела и горелката дали е сериозен проблем или после лесно се почиства, ако изгориш малко хубави пелети например?
LazarGanev - "Велик майстор"
Слънчогледовите пелети не са мазни и не омасляват котела, просто имат много пепел и трябва да се чисти често. Иначе шуменските пелети са сравнително евтини и калорични, с много пепел, но пък са дървесни, така че ти препоръчвам да пробваш с тях
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: