Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
bogdanova_kremena - напреднал
Моля за съвет. Дограмата е монтирана преди 5-6 години и не е свалено фолиото и сега се пада на мен тази чест. Фолиото е много прилепнало към пластмасовата дограма и не знам с какво да го махна. Дали няма някакъв препарат , който направо да го разгради и ще пострада ли дограмата! Мерси!
velsi - Почетен майстор
Предполагам става въпрос за отвън. Аз лично съм свалял остатъци от такава лепенка с "Cif Cream", обратната, твърда страна на домакинска гъбичка и много търкане. Дограмата няма да пострада, Циф-а не е силно абразивен, нито има агресивни съставки.
Mori - специалист
Бих препоръчал да пробваш вълшебния спрей WD 40 - той не е агресивен и не съдържа разтворители, но има много тънка молекула и прониква на невероятно тесни места, така че на практика се подпъхва под лепенките при търкане и те се "разлигавят" и падат. напръскай и търкай и пак.....по ефективно е от търкане с ЦИФ, пък и никак не уврежда механично пластмасата. Най-добре работи когато лепенките вече са надрани. Иначе единствения разтворител за който се сещам е нещо от сорта на т.нар. смивки за боя, които са компот от куп опасни разтворители, колкото вредни за лепенките , толкова и за дограмата.
Лъчезар - специалист
Mori написа:
Бих препоръчал да пробваш вълшебния спрей WD 40
Тук си много прав. Как не се сетих и аз за него когато ги стъргах моите лепенки, но нищо имам да махам хартиено тиксо, тъй че ще го приложа с удоволствие.
Махайте ги тия лепенки о време, че след като се опекат от слънцето, надписа им остава во веки.
JAMESON - напреднал
Mori,как не ми я даде и на мен преди два месеца тази идея :verzweifelt: взе ми се акъла с тоя Cif,който ми предложи Velsi тогава :lol: Два прозореца изчистих и се отказах.Става,но зор,мнооого зор!Бях решил да не се захващам повече,но твоята идея ме зариби отново.Още в събота ще опитам.Само като си помисля,че имам още 37 джама за чистене и ми се повдига,но няма как.Аз сам се подредих така.
velsi - Почетен майстор
Е ти що не каза, че става въпрос за 37 прозореца?!?! :megaeek: Щяхме да помислим за нещо по-революционно.
Тани - модератор
Велси , той е по-специален случай , неговите съхната от пролетта :-D :-D
Давай някоя по-революционна идея, че му съчувствам! Още през лятото не можеха да се чистят!
theurgist - специалист
Вместо да ти дават идеи, хавни няколко човека от форума каса бира... и да ги махаме лепенките :headstand: иначе сериозно има едни кухненски ножчета за почистване на керамични плотове на готварки печки, аз поне с такова махах мазилката от дограмата. Те са много остри, здрави са и не се огъват. :!: Успех :)
B12 - специалист
от каде да намеря такъв спрей и аз имам същия проблем с фолиото няма махане с нищо пробвах да го стържа с макетно ножче,но се съсипва дограмата на всичкото отгоре е омазано и с мазилка и латекс :gott: :cry:

Тема "Моля помогнете!-PVC дограма!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: