Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
geordgeo - специалист
Колеги, дайте някаква идея да си направя кутията на батерията подвижна, че сега е укрепена със свински опашки към багажника и много ме дразни, а искам да си я свалям и зареждам на топло. Кутията е пластмасова и си мислях за някакви закопчалки или на шейна, но не намирам подходящ профил или слабо търся :sad:
ludiagsm - специалист
geordgeo написа:
Колеги, дайте някаква идея да си направя кутията на батерията подвижна, че сега е укрепена със свински опашки към багажника и много ме дразни, а искам да си я свалям и зареждам на топло. Кутията е пластмасова и си мислях за някакви закопчалки или на шейна, но не намирам подходящ профил или слабо търся :sad:

Пусни некоя друга снимка
geordgeo - специалист
На 88 страница най-отгоре е моя пост със снимка, че сега няма как да кача, вижда се батерията как си стои на багажника и аз пак искам там да си стои, просто да мога да си я свалям обаче...
sasko12345 - специалист
Закачай я с велкро оказа се много по удобно от свински опашки
geordgeo - специалист
Даа, Сашко, май си прав, че може да е удобно, а не се бях сетил... Ами ще пробвам, пък каквото - такова, благодаря :)
zec ingenering - специалист
Става също и с ластични въжета с куки накрая. Китайците даже ги включват стандартно към китовете с оловни батерии и различни модели сакове и чанти за тях.
шоп - майстор
Ето ме и мен в клуба!

Събрано от старо колело в продавалника и литиева батерия 36 волта 9Ah втора употреба пак от там. Като цена се получи по-ниска от най евтиният кит на бг пазара.

Много съм доволен, върви с лекота. 19.5 кг е колелото и 2.5 кг батерията. Аз съм 105 кг возя и детето. Не е от най-бързите (около 25-28 км/ч) но на мен повече и не ми трябва,защото си го карам за кеф и разходки дори с наполовина по-ниска скорост.

Прикачен файл

SAM_5787.JPG

Прикачен файл

SAM_5786.JPG
shotik - майстор
Преди повече от 5 години започнах тази тема и с радост виждам ,че вече 100 страници се споделят опит и неволи.
Аз не можах да довърша идеята ,да карам електровелосипед,заради финансови затруднения,въпреки ,че се опитах и има снимки на един пробен електровелосипед.
Пожелавам на всички живот и здраве да се осъществят мечтите и конструираните или преработени електровелосипеди !

На Шоп само едно искам да му препоръчам-направи някакви степенки,за да може детето да си държи краката там ,защото както няма предпазители на задната капла ,е възможно без да иска да си пъхне крак там и става много ,ама много лошо ,виждал съм го като малък ,как един мъж возеше детето си и стана този сакатлък ,чак кокал се виждаше !

Съжалявам ,че на тази юбилейна страница го пиша ,но по-добре сега ,от колкото тогава ,когато е станало.
шоп - майстор
shotik

разбира се, че има степенки и ръкохватки :-)))
Монтирам две алуминиеви тръби с ПВЦ отгоре едната под седалката, другата над калника и така се придвижваме. Просто се пъхат много лесно ( монтажа е без инструменти ).

Успехи на всички фенове на еко возилата.
sasko12345 - специалист
аз пък съм виждал как едно дете вози друго на кормилото. и тва на кормилото падна върху гумата и гумата му сряза отзад бедрото до кокал. Гумата беше доста тънка. Наложи се да му стягам крака с моя колан защото всичко стана бирбад ама после в болницата в враца го закърпиха

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: