• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
Ако това за три пъти диагонала беше вярно, щеше да важи и за мониторите. Ако в момента си с 20 инчов монитор и ми четеш писанията от 1,5 метра вероятно щеше да ти трябва бинокъл или поне доста взиране и умора на очите. Днешно време ограниченията са до удобния ъгъл на виждане - да не се налага да си въртиш главата наляво, надясно и да виждаш нормално целия екран.
Това с диагоналите и минималното разстояние беше за телевизорите с кинескопи, заради вредното излъчване.
:partyman:
Chefo77 - майстор
На мен ми трябваше една седмица, за да съжаля, че съм си взел 32 инчов телевизор :)
Не си ли мислил за лизинг с огромна първоначална вноска и малък остатък или нещо такова. Все пак не всеки ден си купуваш телвизор.
vrangelov - специалист
hidrazin написа:
Ако това за три пъти диагонала беше вярно, щеше да важи и за мониторите. Ако в момента си с 20 инчов монитор и ми четеш писанията от 1,5 метра вероятно щеше да ти трябва бинокъл или поне доста взиране и умора на очите. Днешно време ограниченията са до удобния ъгъл на виждане - да не се налага да си въртиш главата наляво, надясно и да виждаш нормално целия екран.
Това с диагоналите и минималното разстояние беше за телевизорите с кинескопи, заради вредното излъчване.
:partyman:

Измислям ли си?
DMN - майстор
onkelabg написа:
Имам желанието да закупя хубав телевизор и в момента сьм се спрял на няколко. И споделям с вас, мнения не са ми излишни тьй като се двуомя.Като /Филипсите/ са SMART HD
1-http://electron.bg/philips-32pfl4208h-p-290772.html

2-http://electron.bg/philips-32pfl3258h-p-286667.html

3-https://www.technomarket.bg/products/09 ... 40n197-led
Моето мнение е да видиш телевизорите на живо как работят. Аз като тръгнах да си купувам си бях харесал един Панасоник от една брошура. Отидох в магазина и веднага се отказах. Там на фона на многото телевизори имаш хубава възможност да сравняваш(вярно, че картината зависи и от настройките и от субективното възприятие на всеки, но все пак...). Накрая ми се наби в очите един Самсунг. На фона на другите телевизори наоколо, които излъчваха една и съща картина(някои и по-скъпи), направи ми впечатление, че при бързо движещи се обекти, при тоя не се получаваше трептене и замазване като при другите наоколо, разликата беше доста осезателна поне за моите очи. Оказа се, че като бонус има и 3Д(което малко ме вълнуваше тогава).А за мен се оказа по-важно честота на опресняване, която беше за този телевизор 200 Hz. Е, вярно, че добавих едни 200лв. отгоре(тогава струваше 800) на предварително отделния бюджет, но засега съм доволен :)
sstefanov - майстор
vrangelov написа:
Какво значи лош телевизор? Малко е субективно.
Така е, всеки си има критерии. За мен основен показател е качеството на изображението.

Затова има толкова различни телевизори на пазара, за да може всеки да си хареса.
Krelion - специалист
В хола съм с Philips40PFL6606,купен преди 2 години.В началото на октомври,взех за детската Philips32PFL3258/за 619 лв с донгъла/.Като образ и звук са превъзходни.Свързани са с домашната мрежа,е няма такъв кеф.Единственият недостатък е че не четат бг субтитри от флашка.В магазина ме убеждаваха,че 32-ката чете,но така и не можах да ги подкарам.
kalpev - специалист
hidrazin написа:
P.S. Вземи си LG или SAMSUNG
Отлично :2thumbs:
onkelabg - специалист
Krelion написа:
В хола съм с Philips40PFL6606,купен преди 2 години.В началото на октомври,взех за детската Philips32PFL3258/за 619 лв с донгъла/.Като образ и звук са превъзходни.Свързани са с домашната мрежа,е няма такъв кеф.Единственият недостатък е че не четат бг субтитри от флашка.В магазина ме убеждаваха,че 32-ката чете,но така и не можах да ги подкарам.
Колега били ми обяснил/донгьла/ :? какво е..
Krelion - специалист
това за интернета,така му викаха в магазина
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Кои телевизор да избера-сьвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: