Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
themask - специалист
Здравейте съфорумци,

Изчетох темите, които успях да намеря за монтаж на вана, но никъде не намерих решение. :?
Трябва да монтираме ваната на снимката - тя е без крачета. Въпросът ми е на какво да я поставя?
В краткото (еднолистово) упътване имаше дадена конструкция от дърво - 3 греди и въру тях напречно заковани дъски, но на мен ми се струва не особено удачно.
Някакви идеи? :?:

Прикачен файл

vana.JPG
vana.JPG (41.83 KиБ) Видяна 3551 пъти
gogitko - специалист
Отдолу трябва да има някъква подложка.От страни се иззижда и се лепят плочки.
Последна промяна от gogitko на вт ное 12, 2013 11:28 pm, променено общо 2 пъти.
jekasus - майстор
На около 13 см от пода заради сифона :-D
gogitko - специалист
themask написа:
В краткото (еднолистово) упътване имаше дадена конструкция от дърво - 3 греди и въру тях напречно заковани дъски,
Нещо като европалет може би ?Ако се импрегнира против влага може и да стане.
themask - специалист
gogitko написа:
Нещо като европалет може би ?Ако се импрегнира против влага може и да стане.
Да, нещо от сорта е, но, както казах, не ми звучи добре това с дървото... Затова питам за други изпитани варианти...
шоп - майстор
Нямаш никакви проблеми с дървената скара. Ако всичко впоследвтвие е както трябва влагозащитено дървенията ще те надживее.

Монтирал съм вани и върху дърво, върху тухли итонг, земновлажен бетон, самоделни метални стойки...

Преди да изидаш и облепиш с плочки предната стена напълни ваната с вода на 1/3 и изразходвай 1-2 флакона полиуретанова пяна под ваната. Става перфектно, не бие на кухо, не подава, укрепва. Това важи най-вече за акрилните вани.
Успехи.
themask - специалист
шоп написа:
Нямаш никакви проблеми с дървената скара. Ако всичко впоследвтвие е както трябва влагозащитено дървенията ще те надживее.

Монтирал съм вани и върху дърво, върху тухли итонг, земновлажен бетон, самоделни метални стойки...

Преди да изидаш и облепиш с плочки предната стена напълни ваната с вода на 1/3 и изразходвай 1-2 флакона полиуретанова пяна под ваната. Става перфектно, не бие на кухо, не подава, укрепва. Това важи най-вече за акрилните вани.
Успехи.
Благодаря за идеята с пяната - ще приложа :)
Мисля да действам с итонг - по-лесно ще е от това да правя тепърва дървена скара. А и след иззиждането ще мога да намажа блокчетата с хидроизолация - предполагам не е лоша идея :?
themask - специалист
chapara написа:
http://shop.bania.bg/productv/457/kraka ... atic-.html

:-D :cool: :wink:
Чудни крачета, но ваната е квадратна, а като гледам тези са за правоъгълни... или бъркам?
chapara - майстор
themask написа:

Чудни крачета, но ваната е квадратна, а като гледам тези са за правоъгълни... или бъркам?
Порови се в НЕТа. По принцип има специализирани фирми които се занимават с направата им. Имал съм клиенти , които са си поръчвали, но нямам координати. :?

Тема "Монтаж на вана за вграждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: