Няма никакъв драйвер,обикновенна халогенна лампа за 12 волта,струваща 79 стотинки. 

AAsat написа:Предполагам и на тебе ти е ясно - захранването на масата с товар и осцилоскоп и вероятно нещата ще се изяснят. Иначе можем да си правим предположения - примерно студените лампи дърпат много ток при включване и захранванвто не може да стартира. Интересно ще е ако лампите светват нормално ако се вържат една до друга с 50 см. кабел, а не светват нормално когато се разположат по трасето - 10м. кабел 10 кв. мм.Благодаря за отговора.Но не е нормално според мен,лунички на 12 волта да се пускат с осцилоскоп
Та просто няма нищо мистериозно. Това дето пише на табелката не отговаря на истината. Пък и е било елементарно да пробва. Като ги е захранил е трябвало да почне да маха една по една ламбите и да види какво се случва.И това пробвах,от 20 до 120 вата.При 20 вата светеше дори доста по-слабо на дългата линия.А трафа не е един,а са 6 на брой,като съм пробвал още два,демек 8,а ефекта при всичките е както го описах по-горе.![]()
lz1wvm написа:
Трафа е презапасен с 30 процента откъм мощност...това го написах в първия пост.
ПС Забравих да пиша,че трасето го натоварих с 3 лампи по 20 вата,в края на линията(демек 60 вата).Но лампите светеха по същия начин.
lz1wvm написа:Траф,който е 210 вата на 12 волта,му закачам 3 лунички по 20 вата(в края на линията,от шестия до осмия метър),и мъждукат като на 4 волта,закачам акумулатора,и светят много добре.Упс , автора ме е изпреварил с няколко секунди
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: