• 1
  • 2
Вашето лично помещение
joroantonov - специалист
Сложи някоя снимка да видим за какво става въпрос, може да е неправилно монтиран механизма иначе не би трябвало да има никакви проблеми. Това лято сестра ми върна шкаф на една фирма понеже понеже дупченето и размерите нямаха нищо общо с това което трябваше да се получи.
П.С. Виж дали се върти основата за пружината, да не би да е заяла и да не се движи.
s_l_a_d_u_r_ - помощник
Снимка трудна работа за в момента. Леглата са за възрастните на село. Всичко е хванато както трябва. Дупките са на място, механизма е сложен пружината също. Просто при затваряне, пружината се разтяга като единият край е хваната за основата която е хваната с 2 видийки за матрака. Не се разтяга пружината може би защото е много твърда и направо изкарва видата която е хваната за матрака. Явно в пружините е проблема, трудно се разтягат. В магазина ми казаха, че не се е случвало друг път такова нещо...
Тани - модератор
Хм...пружина захваната с видия в матрака ... дори аматьорско да го нарека, ще е обида за аматьорите! Наистина ли така е по схема? Поне схемата нямаш ли възможност да снимаш? Може и в магазина в който си я купил. Там нямат ли мостри? Отвори и погледни дали и там така са монтирани!
s_l_a_d_u_r_ - помощник
Механизма е хванат с 2 болта в леглото, а другата част е 2 броя видия за матрака. Слага се пружината при отворен матрак за да се опъне по-малко. И когато пробвах да го затворя механизма където е хванат за матрака изкочи защото пружината не се разтегна.
joroantonov - специалист
Каква дължина са ти винтовете? Минимума ти е 3 сантиметра.
s_l_a_d_u_r_ - помощник
5 х 40мм са. Или трябва да сложа повечко бройки, или може би пружината е твърда, или рамката на матрака си е от и аз не знам какво е
Тани - модератор
Само от рамката е! Няма как да се извадят два винта 5х40 завити в дърво и да се измъкне планката, за която се закачва пружината! Планка все пак има нали? В по-твърдо дърво и пирони с тези размери би трябвало да издържат поне временно на усилието на пружината! Варианта е захващане с болтове и шайби от горната страна на рамката. Предполагам, че е на еднолицев матрак и ще се наложи да прорежеш плата от долната страна, за да си осигуриш достъп да завиеш гайката и да сложиш шайба. Вместо шайба и гайка, може да използваш и това:

Изображение
s_l_a_d_u_r_ - помощник
Май ще се спра на варианта да сменя механизмите с амортисьори. Няма да го има това напрежение от пружината, това да извади планката с видата направо гледахме като ударени от гръм. :) За 100 лв матрак какво да очакваш.
miliad - майстор
Аз на снимката виждам четири дупки за винтове.http://www.pramen.bg/products.php?pid=396 Използвай ги всичките и няма да имаш проблем.
Това е от лични наблюдения върху подобен тип механизъм :cool:
s_l_a_d_u_r_ - помощник
Този е с 4-ри, при мен е с 2 по-малка е планката. Смених пружините, тези които ми дадоха са доста по-меки. Обаче не съм ходил все още да ги сложа. Ще има разлика със сигурност. Мисля да направя и още една дупка, че 2 ми се виждат малко и така...
  • 1
  • 2

Тема "Повдигащ механизъм за легло" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: