Ел. инструментите. Консумативи.
ecm - напреднал
Ха, това с маслото от колата е малко странно, но може и да работи :rolleyes: В упътването не пише с какво точно да се смазва. Чудя се с WD40 дали става?
Kumay - майстор
ecm написа:
Ха, това с маслото от колата е малко странно, но може и да работи :rolleyes: В упътването не пише с какво точно да се смазва. Чудя се с WD40 дали става?
Аз и тубички грес за инструмента продавам, :lol: но на клиентите си препоръчвам масло! :wink:
nikolovvd - майстор
dragozow написа:
Конкретно и аз съм бил в бокса 3 месеца заради неправилна работа с циркуляр. Знаех че не трябва така, но дявола ме бутна. Ходих с шина на пръстите 45 дена и още толкова раздвижвах. В резултат единия пръст зарастна на криво. Циркуляр не пипам вече даже и да му е изваден щепсела. От тогава каквото и да работя взимам предпазни мерки. Белята става ненадейно и много бързо. В инструкцията на всяка една машина има мерки за безопасност.
Вече има решение, за да не се случват такива нещастия. Според думите на изобретателя, годишно травми получават 60 000 човека, а 3 000 от тях остават без пръсти.
Самият той демонстрира сигурността на изобретението си, като поднася собственият си пръст към циркуляра.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q99oUFQNjFo[/youtube]
Тани - модератор
Е, вече, вече колко да е вече! Коментирали сме го преди години :wink: Всяко едно такова сработване струва стотици долари, но нито ти гарантира на 100% , че няма да има фалшиви сработвания, нито, че няма да те нарани! При сух пръст, устройството ще изключи, чак, когато стигне до кръв! Пазене му е майката!
nikolovvd - майстор
То се предполага, че никой не си навира ръцете в циркуляра, но поне има вероятност да не ти отреже пръста/пръстите.
До края на месеца мисля да се снабдя с един чифт ръкавици с метална оплетка, които да ми пазят ръцете, поне когато работа с нож.
guroto - специалист
Колеги,при къртене с перфоратор или къртач и при рязане с фреза за канали задължително слагайте антифони или тапи за уши.Аз от 10 години се занимавам с направата на електроинсталации и съм подценявал употребата им.Обикновенно след къртене ушите ми започваха да шумят и след няколко часа се оправяха.И така до един хубав ден преди 6 месеца.Цял ден къртих една панелка и малко рязах с фреза за канали.Ушите ми почнаха да шумят,но за разлика от друг път шумът не премина,а само намаля.Оказа се че шумът в ушите в болшинството от случаите не се подава на лечение и сега до края на живота си няма да мога да се насладя на пълна тишина,а ако шумът се усили просто не ми се мисли.Така,че много внимавайте и винаги използвайте препоръчаните предпазни средства при работа с ел.инструменти.Ако с това си вадите хляба и не спазвате правилата по безопастност на труда задължително ще пострадате,не си мислете че ще минете метър.

Тема "Правилно използване на ел. инструменти." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: