• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Кики написа:
Ако ще зареждаш на колата акумулатора е добре диодите да са на радиатор, ...
Не му трябва, особено ако сложи ламба. Диодите на изправителя са КД2010 - 10А, 400V. та значи си има изправител 400V 20A. Трафа едва ли ще може да даде повече от 5А, което е едва 25% от това на греца. Може да стоплят, но не и фатално. Ако ги изгори без радиатор ще му подаря нов комплект. :-D
:partyman:
ohdan - специалист
Прикачен файл:
Picture 168.jpg
Дано да не се засегне някой че отново засягам този проблем и то в темата на колегата но :? Имам подобен проблем с зарядно купено и използувано доста като преди година имаше проблем с изгърмял грец, който в последствие бе сменен и зарядното отново работеше и си го ползвах без проблем до скоро. Казвам до скоро защото скоро ми се наложи да зареждам и, да, познахте!!
Този път обаче не е от греца , смених 3 току що купени от магазина но трафа изключва още с включването на зарядното. Без греца, с вкл. 12v.лампа от автомобил трафа си бачка. Щом обаче закача греца , веднага забива и изчезва тока и на входа и на изхода въпреки че е вкл. във напрежение 220v. Да добавя само че на изхода напрежението е 10/11v.
hidrazin - майстор
ohdan написа:
Щом обаче закача греца , веднага забива и изчезва тока и на входа и на изхода въпреки че е вкл. във напрежение 220v.
какво значи изчезва на входа?
ohdan - специалист
hidrazin написа:
ohdan написа:
Щом обаче закача греца , веднага забива и изчезва тока и на входа и на изхода въпреки че е вкл. във напрежение 220v.
какво значи изчезва на входа?
Не съм се изразил правилно . Изчезва напрежението на изходящата намотка.
Извинявам се!
hidrazin - майстор
От снимката не личи къде свързваш греца. Сигурен ли си че го свързваш на правилните изводи? Другото е фалшив грец.
ohdan - специалист
hidrazin написа:
От снимката не личи къде свързваш греца. Сигурен ли си че го свързваш на правилните изводи? Другото е фалшив грец.
Имам навика да си записвам кое от къде разкачам дори и да знам че ще го запомня. А за фалшив грец...? Добре де , ема и трите са новозакупени? :?
Ето и какво напрежение оттчита преди закачането на греца

Прикачен файл

Picture 169.jpg
hidrazin - майстор
Я да видим сега какво си записал. Закачи греца при изключено положение и го снимай. Също така гледам много жици от греца. Коя къде отива? Има две червени, една синя и една черна.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Ами кажи какво си записал де.
Жокер: Свободният извод на греца е "+", а където е черният кабел е "-".

ПС: Не се сдържах, измъчи се човека. :partyman:
Последна промяна от abcdefghijklmnopqrstuvwxz на ср ное 27, 2013 3:53 pm, променено общо 1 път.
ohdan - специалист
hidrazin написа:
:)
Амиии, другите жициии....уреда освентраф си има и три светодиода 1(червен) и 1(жълт) отчитащи правилно то свързване към клемите на акуто. Има и 1(зелен) който указва кога е напълно заредено акуто! Колкото по-ярно свети толкова повече е зареден.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz на греца си е указано кое е "+ "даже е и завъртяно в друга посока, няма как да се сбърка. Но кои от изводите на вторичната намотка е "-" , с мултицета колкото и да сменях накрайниците , не ми показва кое е?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

Тема "токоизправител?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: