• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 244
Всичко за дърводелството
nikolson - майстор
Това е една легендарна машина за западняците, позната като ELU (става дума точно за DW625). ДиУолт купиха завода в Германия заради него (по коментари в немски форуми). Същата машина са и 2000 ватовите модели TREND по думите на англичаните. Най-ниската цена на DW625, която съм виждал е 220 лири за пълен комплект нова машина и 180 лири за нова, без ограничител. TREND T10 и T11 са по-скъпи и непрекъснато им вдигат цените.
dbelev - специалист
За какво ще я ползваш, какви фрезери мислиш да въртиш.Има и по-евтини модели, но с цанга 6 и 8.
За сега дъщеря ми иска 1 скрин, а съм новак. Правил съм мебели като съм купувал дървен материал и съм давал на майстори да ми изрежат и рендосат заготовките (елементите), а аз съм ги сглобявал (най-често с винтове и болтове :o :? ). Знам, че машината не е за любител, но ми се ще да се понауча и да я ползвам по-често. Ще трябва да си купя на първо време и 1 циркуляр, ама като събера въздух :-D
EDI - майстор
Ами купуваш я, започваш да работиш с нея и така ще хванеш чалъма и на машината и на работата с нея. :partyman: Ще те кара дълги години тази машина, може и да те надживее, дето се вика.По принцип оберфрезата си е универсална машина.На нея можеш да свършиш 95% от дърводелската работа с приспособления.Като циркуляра е, и на него почти всичко става със съответните приспособления.Аз моята оберфреза например я карам като абрихт/циркуляр, нещо като 2 в 1.Нямам циркуляр и като ми се наложи да намаля някоя дълга дъска по ширина, карам с оберфрезата.
само да кажа цанги за sparky x205 инчови 1/2и1/4 има в Блгария
София
EDI - майстор
И аз чух, че вече има.
mitko64 - майстор
И аз ги видях, че предлагат, даже споменах тука във форума и отговора беше, че са от някаква шибана сплав.
kalin2505 - специалист
bubisa написа:
само да кажа цанги за sparky x205 инчови 1/2и1/4 има в Блгария
София
Мога ли да попитам от къде да си купя
ЕТ ”НИК - Николай Христов” бул.“Витоша” 99
Моите са от тук
за една седмица миги доставиха
kalin2505 - специалист
Благодаря, още утре ще отида
big_death - специалист
ЕDI, тук като че ли има такава цанга - ако искаш обади се да попиташ. http://prodavalnik.com/frezeri-za-oberf ... -i37237403
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: