• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
bulhomes2 - майстор
За да закачиш този вентилатор трябва да имаш и поне един сериозен дюбел (по-добре да са 2) за да задържиш тръбата да не се усуква. Закачи първо тръбата! В никакъв случай не я скъсявай, защото няма да духа.
Вземи фазомер и провери на кои от трите бели жици има фаза. Ако няма - щракни и двата ключа и ще трябва да се появят 2 фази. Отбележи си ги кои са. (Ако излезе само една фаза е друго и спираш до тук и питаш пак)
Писал си зелен кабел, но по-вероятно е да е зелен със жълти ивици. Той трябва да е заземлението. За да си сигурен - при изключени фази от ключа свържи зеления с едната фаза (и нищо друго). Включи фазите от ключа. Внимателно провери с фазомера - по корпуса на полилея трабва да има фаза. Ако е така - значи заления ти е заземлението. Изключваш фазите от ключа. Разкачаш зеления и го оставяш засега. Синия би трябвали да ти е нулата. Вържи го за белия кабел от тавана, на който не е имало фази. Вържи белия от полилея за единия бял от тавана, на който е имало фаза. Щракни ключа и би трябвало да светне лампата или да се завъртят перките (ако не тръгне нищо прещракай и ключетата на самия вентилатор, но гледай да пипаш само дървените дръжки). Изключи ключа и смени белия от полилея с черния. Щракни пак ключа - трябва да тръгне другото (лампата или вентилатора). Ако всичко се случи така - значи синия е нулата, а белия и черния - фазите на лампите и вентилатора. Ако нещо не стане така дотук - НЕ ПИПАЙ НИЩО ПОВЕЧЕ И ПИТАЙ ПАК ТУК. Ако всичко е като описаното - синия и зеления ги връзваш на белия кабел, на който не се появяват фази. Белия и черния от полилея ги връзваш към всяка от фазите на белите кабели.
Последна промяна от bulhomes2 на пон юли 23, 2012 10:24 pm, променено общо 1 път.
sstefanov - майстор
Обяснил си го прекрасно (не знам от къде го имаш това търпение), но си мисля, че в случая е най-добре да погледне на място човек, който разбира, защото иначе (особено номера с фазата на зануляването) рискът за нещастен случай е огромен!
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз нарочно бях по-пестелив :wink: . Имало е случаи, когато първите впечатления за даден човек са били грешни
bulhomes2 - майстор
sstefanov написа:
Обяснил си го прекрасно (не знам от къде го имаш това търпение)...
Тъй обяснявам и на брат ми :lol:
направих както ми каза но като щракна единия ключ светва много силно лампата(или поне така ми се струва )после като щракна и другия ключ вентилатора се върти но и лампата свети едновременно
bulhomes2 - майстор
Че много бързо го направи и то в тая тъмница сега... Лампите няма как да светнат по-силно отколкото могат. А целта на двойния ключ е да можеш и от него да си комадваш различните неща. Лампата и вентилатора са си на отделни линии и си работят когато искаш, независимо дали едната или другата работи.
sdeath - специалист
Вземи устройство за дома , наречено мъж, и ще се справиш - поправя стени , ремонтира тавани и боядисва стени и всякаква друга работа свързана с опасност за живота :)
krasiorocknroll - специалист
sstefanov написа:
Обяснил си го прекрасно (не знам от къде го имаш това търпение), но си мисля, че в случая е най-добре да погледне на място човек, който разбира, защото иначе (особено номера с фазата на зануляването) рискът за нещастен случай е огромен!
Бря,не думай! :lol:
  • 1
  • 2

Тема "ПОЛИЛЕЙ ВЕНТИЛАТОР" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: