Напишете въпрос свързан със санирането.
SHL - специалист
prascho написа:
На мен представителя на деко в практикер ми спомена, че не си личало и при силиконовата мазилка от драскан тип.
Накарай го да ти демонстрира явлението "отсичане" на един цвят мазилка без да се получи надставка :idea:
prascho - майстор
каква е разликата между отворената система /климафасада/ и стандартната епс технология на баумит?
http://www.baumit.com/baumit/bg/main4/s ... ndex.shtml
Като коефициент на топлопроводимост дават 0,04, но предполагам този коефициент се променя в зависимост от дебелината. Възнамерявам да бъде 8 см изолацията. /покрай колега на майка ми, тя е разговаряла с представител на баумит, който й е споделил моето мнение, че трябва дебелината да е най-малко 8см и въобще да не се лъже с 5 см/. И какво мислите за материалите на баумит?
EDI - майстор
Ами хубави са ми материалите.На едно кьоше на къщата ползвах две такива плочи - нормално качество.Иначе като гледах тази КЛИМАФАСАДА, май разликата е само в технологията за изработка на плочите/материала е един и същ/ - тези са по-специални по отношение на вентилацията /подобрена е/.Иначе, другото е същото.
SHL - специалист
prascho написа:
каква е разликата между отворената система /климафасада/ и стандартната епс технология на баумит?
http://www.baumit.com/baumit/bg/main4/s ... ndex.shtml
Като коефициент на топлопроводимост дават 0,04, но предполагам този коефициент се променя в зависимост от дебелината. Възнамерявам да бъде 8 см изолацията. /покрай колега на майка ми, тя е разговаряла с представител на баумит, който й е споделил моето мнение, че трябва дебелината да е най-малко 8см и въобще да не се лъже с 5 см/. И какво мислите за материалите на баумит?

Прасчо,
не се залъгвай с рекламните трикове на големите фирми. Разлика, има във вида на чувалите с които опаковат лепилата, но не и в самото лепило. Разлика има в ЕПС-а, новия е със нова повърхност на карета, да кажем - по качества едва ли е по различен от другия си "събрат".
Основната разлика е в две направления: Първо и много важно е идеята за нещо ново и по-добро от старото, което подкрепено с една солидна и мащабна реклама си е направо удар в сърцето на потребителя. Тоест качеството си е същото, материалите са същите, но с нова визия и мащабна реклама, всичко се променя, нали?! Друго си е да си "гъзар" и да кажеш: - Предлагам ти нова OPEN система за твоята фасада!
Второ и най важно е цената на продукта - коментара тук е излишен. Не съм сравнил още цените на двете системи, но съм сигурен, че новата система е на по-висока цена!

В заключение ще кажа, че дори новата система да има нещо повече от старата такава на Баумит със сигурност инвестицията им е повече в рекламата, от колкото в продукта, вярвайте ми!

Ще ви дам един съвет: Ако търсите хубави материали за вашата къща, огледайте се повече около вас. Има много добри производители, които имат същото ниво, като Баумит. Всъщност качествените материали на водещите фирми се различават единствено по ЦЕНА и РЕКЛАМА. Едни се рекламират повече, други по-малко. За някой сте чували, за други - не. Това е разликата.
Най важното за вас, когато си търсите материалите е да намерите човека, който ще ви обърне нужното внимание. Не като отидете в магазина им и да чакате 20 минути да благоволи, някой да ви обърне внимание и когато това стане да говорят с вас все едно зависите от тях или сте дошли да си търсите работа. Намерете си агент, който ще ви обърне достатъчно внимание, ЩЕ ВИ ПОКАЖЕ НЕОБХОДИМИТЕ ЗА ТОВА КАТАЛОЗИ и ще ви обясни всички плюсове и минуси на един или друг вид мазилка, боя, грунд, мрежа, дюбел или каквото ви интересува. Търсете отношение, а не "голямото" качество, защото при големите фирми, като Баумит, Максит, Вебер и т.н. и т.н., качеството на продуктите е еднакво.
ЕПС-а си е бял стиропор, който си се прави в България от едно време още. Сега го правят няколко завода у нас и само щамповат логото на фирмата поръчител, върху опаковката му! А ако някой го вкарва от вън, значи е на безмислено висока цена! А ако го вкарват от вън и е по евтин от българския, значи е съвсем за боклука, тоест не е за твоята къща!
SHL - специалист
Между другото, току що проверих цената на OPEN системата. Естествено се оказа доста по солидна от обикновенната им система. А това че OPEN системата няма стиропор под осем сантиметра, естествено гарантира и по-добра топлоизолация....
tuninghuman - специалист
... и мен скоро ме очаква външна мазилка ... обаче въобще не съм запознат с детайли ... какво да и какво не ... дори и цвят не съм избрал ... ще ми се една стена да направя с тиково дърво или нещо от сорта но и там не знам нищо ... кой фирми и марки да избера
enviro - специалист
Трудно ли се поставя силиконова мазилка? за човек който никога не го е правил дали ще стане или по добнре да не се занимавам?
К А Я - специалист
По-горе SHL ти е дал основните положения при поставянето на мазилката. Не е трудно, но само със знание не става. Трябва си известен опит и усет кога да почнеш да я "драскаш", а придобита моторна памет на ръката да прилагаш съответният натиск и движения без да се замисляш. Ако имаш излишен материал и ненужна стена може да се поупражняваш, но дори и натрупал известен опит при работа сам ще ти остават снадки, особено на по-големи площи.
kuuuuuul - майстор
prascho за направи си сам най лесно е сайдинга,обмислял ли си този вариант?
tanosliven - специалист
[quote="enviro"]Трудно ли се поставя силиконова мазилка? за човек който никога не го е правил дали ще стане или по добнре да не се занимавам?[/quot Американец пита Англичанин лесно ли се правят градини и паркове
-Много лесно отговаря Англичанина ....посяваш цветята,дърветата и после 500-600г поливаш и готово!!!
Понякога много неща изглеждат лесни но на практика има разлика .Материалите са скъпи и незнам дали си струва да се опитваш.Но ако имаш желание всичко става :partyman:

Тема "мазилка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: