Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
cvettomirr - специалист
steper а кофражния шперплат дали няма да свърши работа, мдф е 3 пъти по скъп.
cvettomirr - специалист
cvettomirr написа:
Имали някой от Плевенския или Врачанкия край, аз съм от Бяла Слатина. Steper - много ти благодаря за съветите. Машината е от рода на тази дето ги правят в Разград, 90 процента идеята е същата, само че аз ще я направя за по малко, и с по-хубави части. http://bazar.bg/обява–3682722/продавам- ... рно-управл
STEPER - специалист
cvettomirr написа:
Писах така как аз бих постъпил :wink:
Кое му е по-скъпото на MDF-а:?:
Не мисля,че кофражния шперплат е много по-евтин имайки на пред вид изработката му със
специални противовлажни лепила.Така или иначе горноя слой трябва винаги да го свалиш при нулиране на плота.
Пробвай и прецени резултата.Твойта машина не е бюджетен вариант.
Поздрави
Balabanov - специалист
Не мисля за момента, че е от значение какъв е материала за масата.
1. По какъв начин вазнамеряваш да закрепиш детайла който ще режеш?
В общи линии най-удачните варианти са 2 и двата са с вакум. За малка машина може да се ползва прахосмукачка, а защо не 2 прахосмукачки с разделена на секции маса, аз така възнамерявам да направя.
1. 1. При първия вариант работния плот е направен от текстолит който е изравнен от самата машина и е фрезован на квадрати ей така:
Изображение
Под масата минават тръби които са вързани към вакум помпа (тръбите са с кранове и са разположени на сектори върху масата). Върху текстолита се поставя 3мм MDF и се запечатва в краищата с тиксо за да не изпуска вакума.
Тук идеята е че въздука се просмуква през MDF-a. Това се води дърводелски работен плот в момента работя на такъв работен плот и детайлите се държат стъбилно когато MDF-a е нов!
1. 2. Масата е направена от алуминий с шини за захващане на материала който ще се реже.
Изображение
Тук е хубаво пак да има вакум за това се дупчи и пак се разделя на сектори (3мм дупки върху плота с отстояние 3, 4см). След като се издупчи и се раздели на сектори се лепи разпенено PVC колегите му викат "Симона" с дебелина 10мм и се разпробива по същия начин както алуминиевата основа на масата след което се изравнява и се правят вендузи на дупките.
Това са най-удачните варианти за работен плот!
Последна промяна от Balabanov на пон дек 30, 2013 8:47 pm, променено общо 1 път.
cvettomirr - специалист
Машината че не е бюджетна не е, толкова пари съм дал то за + 100, 200лв изобщо няма да се мисля. На 2ри януари догодина куптувам мдф, и продължавам, а относно начина на закрепване на детайла, едно парче мрамор с размер 50*70*6см тежи точно 50кг., не мисля че ми трябва вакуум, евентуално 2 или 4 скоби - напълно доволно.
STEPER - специалист
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ

Прикачен файл

image 2014.jpg
dobrinski - специалист
cvettomirr написа:
Машината че не е бюджетна не е, толкова пари съм дал то за + 100, 200лв изобщо няма да се мисля. На 2ри януари догодина куптувам мдф, и продължавам, а относно начина на закрепване на детайла, едно парче мрамор с размер 50*70*6см тежи точно 50кг., не мисля че ми трябва вакуум, евентуално 2 или 4 скоби - напълно доволно.
При положение, че ще обработваш мрамор МДФ не е най подходящия избор за плот. Може би алуминия е по добър за целта. Освен ако не предвиждаш да обработваш мрамора на сухо.
cvettomirr - специалист
Намерих и гума за съединителите, майстора който ги прави, може да изработи всякакъв вид и размер на гумата ако има матрица. Ако няма точната матрица за целта, изработва срещу заплащане. От неговите матрици най ми допадна този размер гума а всъщност и най-малкият, че пари за матрица и после за отливки не ми се дават за 4 гуми. Дадох поръчка за 4бр, 1бр 5лв., цена нормална горе долу.

Прикачен файл

P1010289.JPG
STEPER - специалист
ЧЕСТИТА НОВАТА 2014 ГОДИНА

Прикачен файл

2014_2.jpg
2014_2.jpg (35.17 KиБ) Видяна 3883 пъти
Balabanov - специалист
За много години! :partyman:

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: