Защо този народ се е шашнал по дефекнотокова защита?! Нема лошо. Но в къщи като правило имаш два уреда където може да ти потрябва/печка и бойлер/. Изключвам варианта да пъхнеш тел в контакта или фасунката...
Някой да има статистика за пострадали от електричество у дома поради липса на ДТЗ? Виждал съм такава техника в "братска Либия" преди 20 г., но то беше завод/дето софиянци чудно време се канят да строят, в Бенгази го има поне от 25 години
/, където всичко наоколо е метал и наистина вършеше работа, най-вече когато с маркуча някой поле де що види..... Пак казвам-нема лошо, но толкова години си живееме без ДТЗ и аз лично не съм чул/може и да има/ за някой пострадал у дома поради нейната липса. Има ли задължително изискване за монтаж на ДТЗ или просо жабата видяла, че подковават вола та и тя вдигнала крак. Аз лично поддържам максимата, че: ако не помогне, то няма да попречи, но това са и пари.... Една американка съдеше производител на микровълнови печки, че в инструкцията за експлотация не са казали, че не бива в печката да си суши котката, но ние до там ли стигнахме!