Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
empaher написа:
levis съм полвал преди няколко години и не бях много очатован....95% от обектите ги боядисвам с флюгер и досега проблем не съм имал никога (налагало се е почече от 2 ръце ) но пък крайния резултат е бил мн добър и всички клиенти са доволони...(само за пример мината година направих 1 апартамент и само от този клиент направихме още 4 апартамента цялостно и доста дребни неща)....решил съм следващия обект да го пробвам тоя дулукс ,предвид малко по ниската си цена спрямо флюгера....доколкото съм запознат единия дулукс е англииски а другия някъде другаде го правеха и от там може би има разлика в качеството....Цените в големите магазини за доста завишени и затова не пазарувам от там....
Здравей колега :)

Малко разяснение относно Dulux-a - можем да разделим продуктите на "любителска" серия - "Retail" и "професионална" - "Trade".

Основната разлика е, че продуктите от "любителската" серия, с малки изключения, имат разходна норма до 13м2/литър за 1 слой.

Разходната норма на продуктите от "професионалната" серия започва от 16м2/литър за 1 слой и стига до 18м2/литър, като при лаковете може да стигне и до 25м2/литър за 1 слой.

Как да се познае по опаковките от коя серия е продукта?
Професионалната серия има изписано в името си "TRADE". Всичко останало, което няма "TRADE" в името е любителска серия.

Малък пример: Dulux Professional Undercoat PBW (Pure Brilliant White) - въпреки, че в името присъства думичката Professional, това е продукт от любителската версия, нищо, че покрива до 16м2/литър за 1 слой :)

Без да звуча менторски, ако Ви е интересно, бих могъл да дам още разяснение :)

Поздрави :)
в Бриколаж продават Дулукс произведен в Белгия много голям боклук е.за един апартамент вземахме 4 различни цвята и на всички стаи се наложи да боядисваме по 4 ръце.
prascho - майстор
От малкия ми скромен опит в боядисването до момента установих, че и хубава боя без правилния грунд не става. С две думи..боядисването не е само латекса!

1. Грунд - правилното му разреждане спрямо основата.
2. Правилно нанасяне на грунда
3. Боя - правилно нанасяне

П.П. Не е правилно да сравнявате боя, а "система" за боядисване.
themask - специалист
Тези дни боядисвах с Dulux Pure Brilliant White - покри си идеално с 2 ръце... за разлика от разни други латекси, които пробвахме и окапах, докато заприлича на нещо стената. Явно всеки има различни критерии :partyman:
Обещах в тази тема да споделя мнение за Левис, когато поприключа.
Латексът е много добър, има изключителна покривност. Около 35м2 с много чупки съм боядисал с около 4литра (на око е останал около литър от 5 литрова кутия).
Боядисвам със сиво (получено от бяла база) върху бежаво/жълто, без грунд, с мече с 12мм косъм.
Едната стена се наложи да я мина 3 ръце, защото първата ръка ми беше с много мокро мече и реално само я намокрих:).
Препоръката е за разреждане с 20%, но при мен боята се сгъстява много бързо. Затова разреждам с 25% и през 10-15мин капвам малко вода във ваничката.
Чакам 4-5 часа между двете ръце, истинският цвят излиза на другия ден.
За здравина - първият ден търках с гъба за проба и протрих латекса. След няколко дена повърхността е като каменен плот.
toni_g79 написа:
За разлика от него матовият левис лъщеше като за световно.....
Аз боядисах със "супермат", който е само в метални кутии по 1 и 5 литра.
В Бриколаж има мостра - на един лист е нанесен мат и супермат. Нямат нищо общо.
service_chocho - специалист
Здравейте

И аз има същия проблем с покриваемоста на Dulux Acryl Mur & Plafond - Mat. Закупен от Бриколаж на 19.09.2015 и оцветен по техния каталог. Три от стените са гипсокартон, грунд боро грунд 20 , гипсова шпакловка на Боро , на някой места сатен за изправяне на дефекти, шкурене и грунд на цересит CT-17 неразреден. Другата стена е боядисана преди 5 години с жълто и отгоре CT-17.
Прикачен файл:
image.jpg
Прикачен файл:
image.jpg

Dulux Acryl Mur & Plafond - Mat в пластмасова кофичка изобщо не покрива.
Прикачен файл:
image.jpg
Първа ръка разредена на около 20 % вода. След един да съхнене втори ръка с около 10 % вода. Сега трябва да дам още 45 лева без гаранция, че ще покрие ?

Имате ли някакви идеи как да постъпя ?
marian1 - майстор
Преди две седмици боядисвах с Левис мат (метална кутия) - като изключим лекото "лъщене" съм възхитен за пореден път от качествата му! Нямам голям опит с марковите латекси, но нямат нищо общо с масовите - и на външен вид, и на последваща нужда от корекция с парцал и търкане!


П.С. Опитай с поправки с боя по петната, докато не се поизравнят. Тогава отново нанеси цялостен слой.
service_chocho - специалист
Преди малко я търках с мокър парцал боята се измива и стигам до шпакловката.
VLADO66 - майстор
service_chocho написа:
Преди малко я търках с мокър парцал боята се измива и стигам до шпакловката.
Явно си търсил по-висока покриваемост с това разреждане,но постигаш по-тънък слой и разреждане на акрилната смола в латекса,която споява пълнителите.Това е по принцип.
EDI - майстор
Много вероятно е проблема да е в съхранението.Аз купувам само от места, където продукта е бързооборотен.В къщи имам ЛЕВИС по стените от преди 12 години, вратите са с боя ЛЕВИС, не е мръднало нищо до сега.В последните години си боядисвам с КРОТЕКС, гръцки латекс и фасаген, прекрасна покривните имат.И не ползвам нищо на БОРО. :-D Освен това никога не кърпя с различни шпакловъчни продукти и никога не разреждам.

Тема "Мнение за прехвалените Dulux и LEVIS!!" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: