Нека намерим най-тънките цени.
Купих , но не става... Тапата е по-къса и по-широка с 1мм.
zmiori - специалист
Абе за вас електолитни кондензатори няма ли? Взимаш един шублер мериш външния диаметър на "калпачето" отиваш в близкия магазин за електонни компоненти и си подбираш някакъв кондензатор. Прибираш се в къщи отрязваш киндензатора на съответната дължина правиш му една дупка с дрелчицата и за 50-80 стотинки си имаш калпаче.
По сложно е с със слюдата измерваш я грубо с 5 % поголям размер и тръгваш по сервизите и го удряш на молба да тирезнат едно пърче, имат го на листове. Цената варира от 3-4 до към 7-8 лева зависи от сервиза.Като тисе отвори "парашута" режеш в ножицата внимателно /ама данете види жената че може да стане "битова злополука"/ до точната форма и размер, монтираш всичко в кутията и газ.
Има още една подробност ако печкатави е бяла /боядисана от вътре/ и има наченки на корозия "ръжда" ще трябв а да я истъркате до метал със шкурка и да боядисате с термо устойчива боя там ще отидат едни 7-8 лева още.
Успех с ремонтите.
Весела :partyman: и щастлива :supz: нова година на всички и мнооого здраве успех и късмет.
marmoz - специалист
Да благодаря за темата :prayer:
След като се мотках 2 семици реших да си оправя и аз микровелето,за щастие при мен само слюдата беше изгоряла,така че за 4 лв и 30 мин работа /свалях магнетрона да го киризя,нали обичам да ровичкам :-D / съм готов :)
SongBird - специалист
Нещо не ми работи таймера на микровълновата. Носих я на АШ сервиз и ми искат 50лв за ремонта. Не можах да се насиля да ги дам, защото ако се не лъжа цялата микровълнова струваше 70-80лв .

Та, отворих я. На таймера пише Model: VF30M100IIT-J. Из интернета като търся все по разни жестоки китайски сайтове попадам където не мога да се оправя. Въпроса ми е откъде в България да си намеря този таймер? После сам ще си го сменя... Търся по-тънко да мина.

Аз съм от Бургас, та локални магазини ще са добре дошли :)

Мерси!
lov - майстор
Първо от къде си сигурен че не ти работи таймера.
Дай малко повече информация щото телепатите и гадателите излязоха в отпуска. :lol:
Има един тука де фърля шарен боб ама взима много скъпо :-D
MamaMy - майстор
Поръчвай докато има!
http://www.ebay.ie/itm/Microwave-Timer- ... 1042409220
Като го сложиш и се окаже, че не е от него, си поръчай и всички останали части вътре! Те не са много. Тъкмо ще имаш резервни :-D
pavka - специалист
От БГ /гр. София/ -20лв
Единствено едното захващане от трите на основната планка трябва да се приспособи.
Евентуално да се разменят нова със стара планките /три болчета/.

http://www.4asti.eu/product_info.php?cP ... ce3f741a72
SongBird - специалист
Работата на таймера е като го врътна да минe колкото време съм врътнал и микровълновата да спре. Не спира, колко по-сигурен трябва да съм. Това в ибей го бях видял, но струва 30 лева и е употребявано, не го искам. pavka, мерси за сайта, писах им едно писмо да питам дали случайно няма да знаят точен заместител. Мерси на всички за помощта.
Последна промяна от SongBird на пон фев 24, 2014 11:23 am, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
7,28 евро = 30 лева ?
Това по трънския курс ли е? :lol:
lov - майстор
MamaMy стига изцепки с ибея.
Прав е колегата не е по трънския курс има още EUR 6.68 и за доставката.Тургайте очилата и гледайте кво пише.

Иначе колега свали го таймера и го огледай внимателно. По ми е на акъл да е нещо механично от колкото да му изгори микромоторчето. Повечето дефекти са такива и се оправят.

Тема "Части за микровълнова печка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: