• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не, според мен разклонителя си е бил 66*, както е правилно, но това вече няма значение. Трябва да се сменя.
alsted - майстор
И защо да не може да се обмаже със силикон :? Аз съм много доволен от този
Прикачен файл:
силикон.JPG
силикон.JPG (88.56 KиБ) Видяна 3609 пъти
[/url]Купувам го на 13лв.
Димитър Шиклев - напреднал
1. Слагаш по една тапа на комшиите и се заканваш яко!
2. Режеш с флексата хоризонтално от долу една ивица от вертикалната тръба
3. Лееекичко очукваш замазката и сваляш муфата (очукването може и предварително)
4. Намамваш закупеното предварително коляно надолу до отпор
5. Вдигаш го малко нагоре, за да влезе в него горния край на вертикалната тръба
6. Уплътняваш със силикон
7. Монтираш маншона и свързваш. Може да се наложи допълнително коляно 135 гр.
8. Махаш тапите на комшиите и следиш сеира на сътвореното

Всичко това, след като си измерил диаметрите на вертикалната тръба ще паснат ли на у коляното -дали влиза отдолу и дали може да се разшири, та да влезе горната в него.
Внимание! Срязаното на верт. тръба трябва да е около 2 см. по-голямо по дължина от дължината на у-коляното минус разстоянието от долния му край до началото на отклонението, за да си осигуриш възможност да го намамиш надолу, и след това да не висне, като го вдигнеш нагоре. Аз го правих с допълнително парче РVC тръба отдолу. Правено е, но зависи от диаметъра на канализационната тръба.
Чаро - Акълия
Не се вижад добре от снимките, но и аз съм за смяна.
Може да не се наложи къртене.
Трябва разговор с комшии
Ще се наложи да се измести кенефа напред
За целта се ползва компенсаторна муфа-
Изображение
Ама дет викат по-горе- не викай родата. Ако мислиш, че не ти е по силите- и майсторята трябва хляб да папа! :wink:
vk - специалист
Обичайно тази тръба(която е на снимките) трябва да е ф110 мм
Задължително изхвърляй този разклонител , постави такъв с подходящ ъгъл - 87, 66, 45 градуса и ползвай компенсаторна муфа, която ще ти даде възможност да движиш нагоре-надолу 10-12 см. Цената и е 3-5 лв
Gnus - специалист
Има едни тикса на текстилна основа, дето уж стават за тръби под налягане и за автотечове. Може ли за най-лесно да стане с нещо такова?
alsted - майстор
Той, сър Колев, най-вероятно доста отдавна е намерил някакво решение, но не е пожелал да ни уведоми (темата е от половин година :wink: ). Не е много готино така, но пък и вие гледайте ... :-D
kozl - майстор
chapara написа:
Изображение
То тая тема е редно да се премести в друга рубрика. Тръбата изглежда да е чугунена и тоя дето е рязъл и дялкал не е оставил никаква цилиндрична част в която маншон да уплътни. Освен това маншона влиза навътре в сечението на вертикалната тръба и съответно отклонява падащата отгоре вода да се подсили по-обилно теча. Това е СМРАД, а рубриката може да е "Ръката на мАстора", "Снимки но комент" "На мечока услугата" и т.н.
alsted - майстор
sir_kolew написа:
... правено е не от майстор а от рода....
Т.е. "направи сам", но когато още е нямало интернет и не е имало кой да каже, че така не се прави :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Лек проблем със една тръба на тоалетната" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: